Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Rozhovory

Rozhovor s Pavlom Demitrom

Elliott Pap vyspovedal Pavla Demitru, slovenského útočníka tímu Vancouver Canucks. V rozhovore nájdete aj Demitrov názor na mesto Vancouver, jeho spomienky na draft či na prvé kroky na zámorskej pôde.

Keď si podpísal v júli zmluvu s Canucks, vyjadril si sa, že bola tvoja rodina nadšená z myšlienky príchodu do Vancouveru. Spĺňa mesto vaše očakávania?
- Totálne. Moja rodina to tu miluje. Zamilovali si to tu minútu po tom, ako sa tu ukázali. Môj chlapec hrá hokej a futbal a celá rodina lyžuje. Žijeme v západnej časti Vancouveru a sme tiež blízko k oceánu. Je tu veľa možností na zábavu a my si to aj užívame.

Syn má päť rokov a dcéra tri. Ako im ide lyžovanie?
- Chodia do Cypress a do Whistleru. Moja manželka lyžuje celý život. Jej rodina je veľkým fanúšikom lyžovania a jej to ide dobre. Učí lyžovať aj deti. Môj syn lyžuje od troch rokov a dcéra sa učí len počas tejto zimy.

Draftovaný si bol v roku 1993 Ottawou z celkového 227. miesta. Navštívil si draft v Quebec City alebo si bol doma na Slovensku a čakal na telefonát?
- Bol som priamo na drafte. Pred draftom som bol označený za 8. alebo 9. hráča vybraného z Európy a každý mi hovoril, že by som mal byť draftovaný v prvom alebo v druhom kole. Nestalo sa tak. Sedel som tam asi šesť hodín a bol som tak naštvaný, že som chcel odísť. Potom niekto ku mne prišiel a povedal, že počul moje meno. Stretol som sa so zástupcami Senators, dostal som dres a urobili sme pár fotiek. Bol som však nespokojný.

Článok pokračuje pod reklamou

Nasledujúcu sezónu si odohral takmer celú na farme Senators v Charlottetowne. Vedel si niečo po anglicky? Ako si to zvládal?
- Nevedel som po anglicky takmer nič, takže som prišiel o pár mesiacov skôr a dostal som učiteľa. Ten prvý rok bol ťažký, ale musel som sa učiť a to bola dobrá skúsenosť. Keď som bol v Ottawe na tréningovom kempe a na začiatku sezóny, Vladimír Ružička tam pôsobil posledný rok a veľa mi pred odchodom do Charlottetownu pomohol. Učiť sa angličtinu je veľká súčasť toho, ako sa dostať do NHL.

V sezóne 1996/97 si odišiel z Ottawy a odohral pár zápasov v IHL za už neexistujúci klub Las Vegas Thunder. Aká to bola skúsenosť?
- Ottawa mi ponúkla kontrakt, ktorý ma nenadchol a tak som išiel do Las Vegas čakať na výmenu. Nešiel som tam na nejaké veľké show. Nezarábal som tak veľa peňazí. Bol som jednoducho šťastný, keď som sa mohol prejsť po ulici a prezrieť si všetko z vonku.

V sobotu oslavujeme v Severnej Amerike Deň sv. Valentína. Oslavujete to aj doma na Slovensku?
- Áno, je to doma rovnaké ako tu. Dávame kvety, dávame darčeky. Beriem moju ženu na peknú večeru, dám jej kvety a oná to zbožňuje. Čo však plánujem urobiť tento rok nemôžem prezradiť. Je to tajomstvo. Môžete sa ma to opýtať opäť po sviatku.

Elliott Pap



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies