Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Rozhovory

Rozhovor so Sergeiom Kostitsynom

Dvadsaťdvaročný Sergei Kostitsyn bol Montrealom poslaný na farmu do Hamiltonu, no bieloruský útočník sa v tíme AHL odmietol hlásiť za čo si vyslúžil trest od vedenia tímu. Kostitsyn v rozhovore prezradil, čo si o celej situácii myslí.

Na konci sezóny tréneri zvyčajne majú stretnutia s hráčmi, aby hovorili o budúcich plánoch. Mal si ho aj ty? Čo ti tréner povedal?
- Nie, ja som taký rozhovor neabsolvoval. Mal som operáciu a tak sa to nestalo. Naviac, na konci poslednej sezóny sme nemali trénera, keď Carbonneau odišiel a za lavičkou stál Bob Gainey.

Aký je tvoj vzťah s Bobom Gaineym? Mali ste spolu stretnutie pred sezónou, aby ste diskutovali o tom, aké má od teba očakávania?
- Máme s ním dobrý pracovný vzťah. Dobre, stretli sme sa párkrát počas leta, keď som prišiel do Montrealu na operáciu a kontrolu môjho ramena a tréner mi povedal: „Buď pripravený. Máme pre teba miesto. Budeš hrávať.“ A ja som bol pripravený.

Bolo ti povedané, že máš definitívne miesto v zostave?
- Nebolo mi povedané, že budem hrávať v prvom alebo v druhom útoku, ale bolo mi povedané, že je v zostave miesto pre mňa a že sa mám pripraviť na sezónu. Takto to bolo.

Článok pokračuje pod reklamou

A potom si bol informovaný o tom, že pôjdeš do AHL.
- Áno. A ja neviem pochopiť prečo.

Odmietol si sa hlásiť v AHL.
- Áno, zavolal som môjmu agentovi, aby som mu povedal že tam ísť nechcem.

Prečo?
- Pretože viem ako dokážem hrať. Neviem prečo som tam bol poslaný. Hral som dobre počas prípravy. Nevedel som, prečo som tam bol poslaný a preto som tam nešiel.

Takže už nevidíš svoju budúcnosť s Montrealom?
- Nemyslím si.

Čo ti odporučil agent, keď si mu povedal, že chceš zmeniť tím?
- Môj agent ma podporil, pretože chápal, že by som nemal hrať za farmársky tím. A oni so mnou súhlasili, že by som mal byť vymenený.

A čo ti povedal klub, keď si odmietol ísť na farmu?
- Nehovoril som s nikým z klubu. Môj agent hovoril s klubom a rozprával sa o výmene. Vyzerá to tak, že Bob Gainey s tým súhlasil.

Vieš o záujme nejakých tímov? Jednal tvoj agent s niekým?
- S agentom sa budem rozprávať v nasledujúcich dňoch. Myslím, že s nejakými klubmi už hovoril. Ešte to ale neviem. Nič mi ešte nepovedal.

Chceš ostať vo Východnej konferencii?
- Skutočne sa o to nestarám. Pre mňa je dôležitejšie, aby som hrával. Samozrejme, že sú tímy, ktoré mám rád, ale nie je to tak, že by som si vyberal tím, kam budem vymenený. Ale nebudem ich menovať. Jednoducho chcem zostať hrať v NHL.

Nemyslíš, že možno bola chyba v tebe, keď si bol poslaný do AHL? Možno si nepracoval dostatočne tvrdo. Alebo nejaké iné dôvody?
- Nemám vôbec ani tušenie. Vyzeralo to tak, že mám dobrú prípravu. Nemohol som síce trénovať naplno, pretože ma rameno stále trápilo a nemohol som ísť do plných kontaktov. Potom som odohral posledné dva zápasy a strelil gól. A potom som nebol v základnej zostave v poslednom zápase prípravy a po ňom mi bolo povedané, že by som mal ísť do AHL. Nechápal som prečo.

Takže podľa teba si trénoval dobre a plnil svoje povinnosti akoby profesionál mal?
- Áno, samozrejme.

Čo práve teraz robíš? Udržiavaš sa vo forme?
- Áno, samozrejme. Trénujem sám. Mám osobného trénera, ktorý je tiež so mnou.

Myslíš si, že minuloročný škandál nejako ovplyvnil tvoju hru alebo vzťah s Montrealom, alebo spôsob, akým sa na teba klub pozeral?
- Možno to nejaký vplyv malo. Neviem. To média píšu všetky tieto veci. Celkovo 90% z toho, čo noviny napíšu, nie je pravda. Možno im klub veril. Neviem.

Dotklo sa ťa niečo nepravdivé, čo bolo napísané, nejako osobne? Možno psychicky?
- Nie, nemyslím na to. Nečítam, čo sa píše. Občas mi niekto povie, čo média povedali, ale nerozmýšľam o tom.

Celkovo s tebou zaobchádzali v Montreale dobre?
- Áno, neboli tam absolútne žiadne problémy. Všetko bolo v poriadku. Jednoducho neviem pochopiť, prečo sa toto všetko stalo. Jednoducho som to neočakával. Inak bolo všetko v poriadku.

[Rozhovor viedol Dmitry Chesnokov]



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies