Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Juniori

CHL: Bortňák sa vrátil po zranení, Viedenský päťbodový

Od minulého piatku sa najviac darilo Marekovi Viedenskému, ktorý nazbieral päť bodov. Bodoval aj Dalibor Bortňák, ktorý odohral prvé tri duely aktuálnej sezóny. Hviezdami minulého týždňa sa v CHL stali Philippe Cornet a brankár Mavric Parks.

OHLOHL (Ontario Hockey League)
Windsor (Západná divízia) pokračuje vo výborných výkonoch a s 51 bodmi kraľuje OHL. Vo Východnej divízii je na čele Peterborough, lídrom Stredozápadnej divízie je Kitchener a vo veľkej forme aktuálne hrá tím Barrie Colts, ktorý dominuje Centrálnej divízii.

V OHL sa počas týždňa v akcii predstavili len útočníci Richard Pánik a Miroslav Preisinger, ktorí sa však do bodovania nezapísali. Brankár Jaroslav Janus pre zranenie nohy nechytal ani v jednom zápase.

V kanadskom bodovaní žiadne zmeny. Taylor Hall z Windsoru vedie s 53 bodmi pred druhým Jorsanom Skellettom zo Saginawu. Adam Henrique z Windsoru sa však osamostatnil v poradí strelcov. Na svojom konte má už 25 gólov. Pánik, najproduktívnejší Slovák, klesol v bodovaní na 130. priečku.

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci v OHL Tím Z G A B TM
Richard Pánik (C) Windsor 28 7 8 15 12
Miroslav Preisinger (C) Sarnia 29 7 5 12 43

Slováci v OHL Tím Z V P PP GAA %
Jaroslav Janus (B) Erie 7 4 2 1 2,93 91,5%



QMJHLQMJHL (Quebec Major Junior Hockey League)
V QMJHL Saint John stále kraľuje Atlantickej divízii i celej lige. Tím zaznamenal už 18. víťazstvo v sérii. V divíznych tabuľkách si svoje postavenie lídrov uchovali Quebec (Východná) a Rouyn-Noranda (Západná). Lídrom Centrálnej divízie sa stal tím Victoriaville.

Ani v Quebecu to nebolo so Slovákmi bodovo najpozitívnejšie. Bodovať dokázali talentovaný Tomáš Jurčo, ktorý zaznamenal v troch zápasoch dve asistencie a obranca Adam Jánošík, ktorý po návrate do akcie zaznamenal jednu asistenciu.

Gabriel Lévesque z Rouyn-Noranda je neprestajne najproduktívnejším hráčom ligy. Na svojom konte má už rovných 50 bodov. Ani v poradí strelcov žiadna zmena - najlepším strelcom je Sean Couturier z Drummondvillu, ktorý strelil 22 gólov.

Slováci v QMJHL Tím Z G A B TM
Marek Hrivík (ĽK) Moncton 28 8 10 18 2
Tomáš Jurčo (PK) Saint John 27 6 9 15 16
Adam Jánošík (O) Gatineau 27 4 11 15 21
Radovan Puliš (C) Acadie-Barthurst 2 0 1 1 2



WHLWHL (Western Hockey League)
Na Saskatoon sa bodovo dotiahlo Calgary. Obe mužstvá majú na svojom konte 43 bodov. Blades sú lídrami Západnej divízie, Hitmen sú prví v Centrálnej divízii. Americkej divízii kraľuje Tri-City a Vancouver je lídrom Divízie Britskej Kolumbie.

Najviac bodov od našich juniorov prišlo vo WHL. Marek Viedenský v troch zápasoch zaznamenal päť bodov, keď strelil jeden gól a na štyri prihrával. Víťazný gól a asistenciu si na svoje konto pripísal Andrej Kudrna, ktorý všetky tri body nazbieral v zápase proti Moose Jaw Warriors. Center Milan Kytnár si cez víkend zranil rameno.

Svoj debut v aktuálnej sezóne má za sebou 18-ročný Dalibor Bortňák, ktorý odohral tri zápasy, v ktorých zaznamenal dve asistencie. „Nemyslel som si, že to bude taká dlhá doba, ale teraz som skutočne vzrušený a hladný po hre,“ povedal pred svojim piatkovým debutom Bortňák.

Brendon Kozun z Calgary si vypracoval na Jordana Eberleho z Reginy už päťbodový náskok a s 55 bodmi kraľuje bodovaniu WHL. Najlepším strelcom je ešte stále 23-gólový Cody Eakin z tímu Swift Curren Broncos. Andrej Kudrna klesol o dve miesta a je 48. v bodovaní.

Slováci vo WHL Tím Z G A B TM
Andrej Kudrna (ĽK) Red Deer 28 13 15 28 10
Marek Viedenský (C) Prince George 24 3 18 21 31
Tomáš Hričina (ĽK) Regina 27 4 7 11 25
Milan Kytnár (C) Vancouver 19 3 8 11 12
Matej Bene (ĽK) Kamploops 23 1 5 6 21
Dalibor Bortňák (C) Kamploops 3 0 2 2 2

26. decembra začínajú Majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa tento rok odohrajú v mestách Regina a Saskatoon. SlovakNHL.sk bude tradične prinášať z podujatia aktuálne spravodajstvo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies