Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Dvojbodoví Hossa a Kopecký, Gáborík sa zranil

V siedmich piatkových stretnutiach sa predstavilo sedem Slovákov. Do bodovania sa zapísali štyria, Hossa a Kopecký skórovali. Marián Gáborík si vykĺbil rameno.

Chicago zvíťazilo na ľade Columbusu Blue Jackets 5:2. Z výhry sa tešili aj útočníci Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Obaja získali dva body za jeden gól a jednu asistenciu. Ako prvý skóroval Hossa, ktorý sa presadil v 11. minúte (asistoval mu Kopecký). 15 sekúnd po začiatku tretej tretiny sa do streleckej listiny po prvý raz v tejto sezóne zapísal Kopecký. Na gól mu nahral Hossa, ktorý sa dostal na prvé miesto v bodovaní celej NHL! Steve Mason v bráne Blue Jackets (35/40) inkasoval aj z hokejok Viktora Stalberga a Patricka Sharpa, ktorý skóroval dvakrát. Marty Turco zlikvidoval 30 streleckých pokusov a prekonali ho len R.J. Umberger a Kristian Huselius. Hossa strávil na ľade 21 minút a 48 sekúnd a bol najvyťažovanejším útočníkom Blackhawks. Okrem dvoch bodov nazbieral aj jeden plusový bod. Kopecký, druhá hviezda zápasu, odohral vyše šestnásť minút, počas ktorých získal aj jeden plusový bod, šesť striel a štyri trestné minúty.

Marián Gáborík sa zranil! Smutná správa pre slovenských fanúšikov i fanúšikov tímu New York Rangers. Gáborík odohral v piatkovom dueli len osem minút a v druhej tretine preňho zápas skončil, keď si pri kolízii s Colbym Armstrongom vykĺbil rameno. Mimo hru bude dva až štyri týždne. „Jazdci“ nakoniec v domácej Madison Square Garden podľahli Torontu 3:4 po predĺžení. Vítazný gól strelil na začiatku štvrtej minúty nadstaveného času Phil Kessel, ktorý dal gól aj v normálnej hracej dobe. Ďalšie gól Maple Leafs strelili Clarke MacArthur a Mike Komisarek. Michal Rozsíval a Brian Boyle (dva góly) skórovali za newyorský klub. V zápase sa zranil aj kapitán Chris Drury, ktorý si opäť zlomil prst. „Javorové listy“ zvíťazili štvrtý raz v rade, Rangers prehrali druhé stretnutie za sebou.

Aktuálnu sezónu dobre odštartovali aj „králi“ z Los Angeles, ktorý v piatok porazili Vancouver 4:1 a vyhrali tretí z posledných štyroch duelov. Výraznou mierou pomohol k víťazstvu kapitán Dustin Brown, ktorý strelil dva góly. Víťazný gól však strelil Justin Williams a do streleckej listiny sa kalifornský tím zapísal aj Jarret Stoll, ktorý otvoril v tretej minúte skóre zápasu. Jeidný presný zásah Canucks dosiahol za stavu 0:3 Daniel Sedin. V zápase malo zastúpenie aj Slovensko. V drese Kings nastúpil Michal Handzuš, ktorý strávil v akcii takmer 17 a pol minúty, počas ktorých nazbieral jednu asistenciu (nahral na druhý Brownov gól), jednu strelu, dva bodýčeky. Okrem toho zaznamenal 50 % úspešnosť na vhadzovaniach.

Článok pokračuje pod reklamou

Bodovo sa presadil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý hráva za Anaheim Ducks. Kalifornský klub nastúpil v domácej aréne proti Atlante, ktorá si zo západného pobrežia USA odnáša dva body za víťazstvo 5:4 po trestných strieľaniach. Autorom rozhodujúceho nájazdu bol Nigel Dawes. V základnej hracej dobe skórovali za Thrashers Chris Thorburn a Anthony Stewart, ktorý zaknihoval hetrik Za „káčerov“ sa presadili Corey Perry, ktorému nahral Višňovský), Toni Lydman, Ryan Getzlaf a Teemu Selänne, ktorý strelil 608. gól v NHL a v historických tabuľkách sa posunul na 16. priečku, o ktorú sa delí d Dinom Ciccarellim. Višňovský odohral vyše 29 a pol minúty, čo bolo najviac zo všetkých hráčov, ktorí v tomto stretnutí nastúpili. Bránu súpera ohrozil štyrikrát a nazbieral aj dve trestné minúty.

Pittsburgh zvíťazil v domácej Conson Energy Center nad newyorskými Islanders 3:2 po predĺžení, keď o víťazstve rozhodol na konci druhej minúty nadstaveného času Alex Goligoski. Michael Rupp a Eric Tangradi skórovali za „tučniakov“ v základnej hracej dobe. Josh Bailey a Radek Martínek sa presadili za „ostrovanov“, za ktorých hral aj obranca Milan Jurčina. Jeho ice-time bol 18 minút a päť sekúnd. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod, jeden strelecký pokus a štyri trestné minúty.

Zo Slovákov sa v noci sa v akcii predstavil aj obranca Andrej Sekera, ktorý nastúpil v drese Buffala proti Montrealu, ktorý sa nakoniec radoval z tesnej výhry v pomere 2:1. Alexandre Picard a Josh Gorges, strelec víťazného gólu, skórovali za Canadiens. Carey Price inkasoval len z hokejky Dereka Roya, ktorý v 44. minúte strelil posledný gól stretnutia. Sekera hral vyše osemnásť a pol minúty, počas ktorých získal jeden plusový bod a tri zbokované strely. Sabres prehrali štvrtý duel v rade.

V poslednom stretnutí zvíťazilo Colorado na ľade New Jersey tesne 3:2, Víťazný gól strelil Chris Stewart v 45. minúte. Martina Brodeura, ktorý chytil devätnásť striel, prekonali aj Cody McLeod a T.J. Galiardi. Craig Anderson zlikvidoval 41 zo 43 striel a inkasoval len dva góly z hokejok Matta Taorminu a Iľju Kovaľčuka.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 21:48 1 1 2 +1 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 16:04 1 1 2 +1 6 4
Marián Gáborík (NYR) 07:59 0 0 0 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 17:23 0 1 1 0 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 29:34 0 1 1 0 4 2
Milan Jurčina (NYI) 18:05 0 0 0 -1 1 4
Andrej Sekera (BUF) 18:37 0 0 0 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies