Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Handzuš strelil prvý gól, Hossa prvýkrát nebodoval

V stredu sa v zámorskej NHL odohrali štyri stretnutia, v ktorých sa do bodovania zapísali aj Ľubomír Višňovský a Michal Handzuš, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne. Marián Hossa po prvý raz nebodoval, no tešil sa z víťazstva Blackhawks.

Michal Handzuš sa ako jediný Slovák v stredu zapísal aj do streleckej listiny. Svojmu tímu pomohol svojím prvým gólom v tejto sezóne k domácemu víťazstvu 4:3 nad Carolinou, keď v prvej tretine vyrovnával na 2:2. Víťazný gól putoval na konto Andreja Loktionova, ktorý tak zaknihoval veľmi cenný premiérový gól v kariére. Ryan Smyth a Anže Kopitar sa tiež presadili strelecky a Jonathan Bernier prispel k dvom bodom 27 zákrokmi. Hostia boli o niečo strelecky aktívnejší, no z gólu sa tešili len Chad LaRose, Eric Staal a 18-ročný Jeff Skinner, ktorý tiež strelil svoj prvý gól v NHL. Handzuš v stretnutí odohral necelých 18 minút a zaznamenal a dva strelecké pokusy. Po zápase bol vyhlásený za tretiu hviezdu.

Iba 9802 fanúšikov sa prišlo pozrieť na zápas Columbusu proti Anaheimu. Rekordne nízky počet divákov sa však dočkal víťazstva Blue Jackets 3:1, o ktoré sa dvoma gólmi postaral Rick Nash. Strelecky sa presadil aj Derek MacKenzie a Steve Mason zaznamenal 31 úspešných zákrokov. Jediný gól Anaheimu vsietil Teemu Selanne. Pri jeho 609. góle v kariére bodoval aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal sekundárnu asistenciu. Topoľčiansky rodák odohral v zápase takmer 28 minút a do štatistík si pripísal aj jeden mínusový bod a tri strelecké pokusy.

Marián Hossa po prvýkrát v sezóne nebodoval a svoju bodovú sériu ukončil aj Tomáš Kopecký (päť zápasov v rade s bodom). Obaja sa však tešili z víťazstva svojho tímu pred zrakmi vlastných fanúšikov v United Center. Jonathan Toews, Patrick Sharp a Patrick Kane sa presadili v samostatných nájazdoch, aby Blackhawks porazili Vancouver pomerom 2:1. Rozhodujúca bola tretia séria, v ktorej svoj nájazd nepremenil hosťujúci Mikael Samuelsson. V normálnej hracej dobe sa presadil Viktor Stalberg z Chicaga a v tretej tretine vyrovnával z hosťujúcich hráčov Daniel Sedin. Marty Turco zaznamenal 36 zákrokov, Roberto Luongo opustil duel s 31 zákrokmi. Hossa ho ohrozil troma strelami počas necelých 21 minút, ktoré strávil na ľade. Neuspel ani pri samostatnom úniku v predĺžení. Kopecký odohral 19 a pol minúty, zaznamenal dve strely a dve trestné minúty za nedovolené bránenie.

V akcii sa predstavil aj obranca Andrej Sekera, ktorý so svojim spoluhráčmi cestoval na zápas do Atlanty, odkiaľ Sabres odišli s víťazstvom 4:1. Buffalo prestrieľalo Thrashers 42:18, pričom štyri strely vyslal na Chrisa Masona aj bojnický rodák, ktorý odohral v dueli 22 a pol minúty a zaknihoval aj jeden plusový bod. Jeden z jeho pokusov opečiatkoval tyč. Z jeho spoluhráčov sa dokázali zapísať na listinu strelcov Tyler Ennis, Tyler Myers, Cody McCormick a Thomas Vanek. Ryan Miller zaznamenal 17 zákrokov a prekonal ho len Tobias Enstrom. Buffalo vyhralo po otváracom zápase len svoje druhé stretnutie v tomto ročníku. V Atlante ukončilo päťzápasovú sériu prehier, počas ktorej získalo len bod.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľubomír Višňovský (ANA) 27:50 0 1 1 -1 3 0
Marián Hossa (CHI) 20:45 0 0 0 0 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 19:29 0 0 0 0 2 2
Andrej Sekera (BUF) 22:31 0 0 0 +1 4 0
Michal Handzuš (LAK) 17:42 1 0 1 0 2 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies