Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára a Višňovský pomohli gólmi k víťazstvám

Vo štvrtok sa v zámorskej NHL odohralo jedenásť zápasov, v ktorých sa predstavili aj piati slovenskí hokejisti. Do kanadského bodovania sa dokázali zapísať obrancovia Višňovský, Chára a Meszároš. Prví dvaja sa presadili strelecky.

Dvaja slovenskí obrancovia sa stretli vo vzájomnom stretnutí vo Philadelphii, ktorá privítala Anaheim. Obaja sa zapísali do kanadského bodovania, no z víťazstva sa tešil Ľubomír Višňovský, ktorý pomohol Ducks aj jedným gólom, jeho prvým v ročníku. Okrem neho sa presadili aj Jason Blake a Ryan Getzlaf, ktorý bol autorom víťazného gólu. Náhradný brankár Curtis McElhinney zaknihoval 40 zákrokov a prekonať ho dokázali len Scott Hartnell a Claude Giroux. Pri prvom góle zaznamenal sekundárnu asistenciu Andrej Meszároš, ktorý na ľade strávil 16 minút a 20 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dve strelecké pokusy. Jeho skúsenejší krajan, Višňovský, bol najvyťažovanejším hráčom zápasu, keď na ľade strávil 27 minút a 40 sekúnd. Na svoje konto si pripísal aj dve strely a dve trestné minúty.

Boston uspel aj v odvetnom stretnutí proti Washingtonu, ktorý tento raz porazil na domácom ľade pomerom 4:1. K štvrtému víťazstvu v sérii tentokrát pomohol obranca Zdeno Chára nie len svojou defenzívnou prácou, ale aj jedným gólom, ktorý bol jeho prvý v sezóne. Chára v závere zápasu počas presilovky uzavrel stav zápasu, v ktorom sa z domácich hráčov presadili aj Michael Ryder, Jordan Caron a Nathan Horton. Tim Thomas, prvá hviezda zápasu, zaznamenal 38 zákrokov a prekonať ho dokázal len Jason Chimera. Alexandr Ovečkin nebodoval. Chára odohral v zápase 29 minút a do štatistík si pripísal aj tri strelecké pokusy.

Slovenský obranca sa predstavil aj v Tampe, kde vo štvrtok prišli hráči Islanders po víťazstvo 3:2, ktoré im zabezpečil gólom v druhej minúte predĺženia Matt Moulson. Ten musel potvrdiť aj videorozhodca, lebo sa po ňom ešte hralo. Všetko spočiatku vyzeralo tak, že brankár Dan Ellis stihol puk vyraziť ešte pred bránkovou čiarou. Napokon tomu tak nebolo. Okrem Moulsona sa presadili aj Michael Grabner a P.A. Parenteau. Rick DiPietro inkasoval z 30 striel dva góly z hokejok Seana Bergenheima a Martina St. Louisa. Ellis opustil zápas s 22 zákrokmi. Vychytal obe strely Milana Jurčinu, ktorý v akcii strávil takmer 19 a pol minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Posledným slovenským zástupcom vo štvrtkovej noci bol Michal Handzuš, ktorý spolu so spoluhráčmi cestoval na zápas do Arizony. Kings v ňom neuspeli. Boli síce o niečo aktívnejší, no Iľju Bryzgalova z 30 striel prekonal dvakrát len Wayne Simmonds. Coyotes vyhrali 4:2, keď víťazný gól strelil v oslabení Andrew Ebbett a hetrikom sa prezentoval Lee Stempniak. Ed Jovanovski zaznamenal tri asistencie a Phoenix ukončil sériu troch prehier pred zrakmi 6706 divákov. Handzuš odohral niečo cez 14 minút a okrem dvoch striel zaznamenal dva mínusové body.

Johan Franzen sa presadil v tretej tretine, aby vsietil víťazný gól, a Henrik Zetterberg a Todd Bertuzzi zaznamenali obaja gól a asistenciu pri víťazstve Detroitu 4:2 nad Calgary. Nicklas Lidstrom sa tiež presadil strelecky, Pavel Dacjuk zaznamenal dve asistencie a Jimmy Howard urobil 34 úspešných zákrokov. Prekonať ho dokázal len Mikael Backlund, ktorý strelil oba góly Flames. Na oboch asistoval Curtis Glencross. Miikka Kiprusoff zaznamenal 26 zákrokov.

Martin Biron sa po prvýkrát postavil do brány Rangers a hneď sa mu podarilo vychytať víťazstvo. Skúsený brankár zaznamenal 24 zákrokov a New York porazil Toronto 2:1, aby zaknihoval svoje prvé víťazstvo od otváracieho zápasu. V prvej tretine sa presadili Ruslan Fedotenko a Artem Anisimov. Jediný gól Maple Leafs strelil v tretej časti hry Colby Armstrong. Jonas Gustavsson čelil 32 strelám.

Florida vyhrala posledné dva zápasy na nulu, no proti Dallasu sa jej tak nedarilo. Tom Wandell strelil dva góly, vrátane víťazného, Steve Ott a James Neal pridali po góle, aby Stars vyhrali pomerom 4:1, pričom až do 57. minúty viedli 4:0. Karimu Lehtonenovi pokazil čisté konto Stephen Weiss. Fínsky brankár inak zastavil 27 striel. Tomáš Vokoun (19 zákrokov) po štvrtom góle prenechal miesto v bráne Scottovi Clemmensenovi, ktorý si odbil tohtosezónnu premiéru.

Martin Brodeur zaznamenal aj pri druhom víťazstve sezóny čisté konto, keď zastavil všetkých 29 striel v zápase proti Montrealu. Bola to už jeho 112. nula v kariére. Jeho tím porazil Canadiens 3:0, keď sa postupne presadili Zach Parise, Jason Arnott a Matt Taormina. Carey Price zaznamenal 17 zákrokov.

Obranca Kris Letang najskôr zaznamenal dve asistencie a potom strelil najdôležitejší gól zápasu, keď v predlžení rozhodol o víťazstve Penguins 4:3 nad Predators. Sidney Crosbvy strelil dva góly a v normálnej hracej dobe sa z víťazného mužstva presadil aj Jevgenij Malkin. Marc-Andre Fleury zaknihoval 21 zákrokov. Prekonali ho David Legwand, Cody Franson a Patric Hornqvist.

Joe Pavelski strelil dva góly a Antero Niittymaki zaznamenal 29 zákrokov, aby San Jose porazilo Colorado pomerom 4:2. Scott Nichol strelil gól, Logan Couture pridal gól do prázdnej brány a Sharks vyhrali prvý duel na severoamerickej pôde. Kyle Cumiskey a Milan Hejduk sa presadili z hráčov Avalanche.

Kyle Brodziak strelil dva góly, Guillaume Latendresse víťazný a Brent Burns gól do prázdnej brány. Niklas Backstrom k tomu pridal 34 zákrokov a vzniklo z toho víťazstvo Minnesoty 4:2 nad Edmontonom. Góly Oilers strelili Aleš Hemský a Shawn Horcoff. Nikolaj Chabibulin zaznamenal 21 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľubomír Višňovský (ANA) 27:40 1 0 1 0 2 2
Andrej Meszároš (PHI) 16:20 0 1 1 0 2 0
Zdeno Chára (BOS) 28:57 1 0 1 0 3 0
Milan Jurčina (NYI) 19:23 0 0 0 0 2 0
Michal Handzuš (LAK) 14:06 0 0 0 -2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies