Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák vychytal shutout, Chára strelil gól

Sobotný program NHL obsahoval trinásť stretnutí, v ktorých hralo osem Slovákov. Brankár Jaroslav Halák vychytal prvý shutout v sezóne, Zdeno Chára skóroval, ĽUobmír Višňovský a Michal Handzuš asistovali.

Brankár Jaroslav Halák nastúpil v rozpätí necelých 24 hodín proti víťazom Stanley Cupu z roku 2009 i 2010 a v oboch dueloch zvíťazil. V piatok si na ňom vylámali zuby hráči Chicaga a v sobotu hráči Pittsburghu, ktorí odišli zo St. Louis aspoň s jedným bodom za prehru po predĺžení, no Haláka neprekonali. Bratislavský rodák chytil všetkých 31 streleckých pokusov a vychytal svoj prvý shutout v drese Blues, celkovo desiaty v kariére. V prvej tretine čelil len trom strelám, no v druhej časti hry smerovalo naňho až devätnásť striel. V tretej dvadsaťminútovke ho „tučniaci“ ohrozili deväťkrát. V 50. sekunde predĺženia ukončil zápas obranca Erik Johnson, ktorý dal premiérový gól v tejto sezóne a bol vyhlásený za druhú hviezdu duelu. Prvou sa stal Jaroslav Halák, treťou Brent Johnson, gólman Pittsburghu, ktorý chytil 23 striel. St. Louis je jedným z piatich tímov, ktorému nedokázal Sidney Crosby, kapitán Penguins, streliť gól. „Bluesmani“ vyťažili v posledných štyroch zápasoch šesť z ôsmich bodov.

Rangers stále chýba útočník Marián Gáborík, no i bez neho si poradili s Bostonom 3:2. O víťazstve rozhodol v 21. minúte obranca Marc Staal, ktorý skóroval prvý raz v tomto ročníku. Ďalšie dva góly „jazdcov“ strelili Artem Anisimov a Alexander Frolov, ktorí sa presadili v dvanástej, resp. trinástej minúte. Jeden gól Bostonu strelil aj kapitán Zdeno Chára, ktorý päť sekúnd pred koncom prvej tretiny znížil skóre duelu na 1:2. Druhý presný zásah „medveďov“ dosiahol Nathan Horton. Chára strávil na ľade takmer 32 minút (najvyťažovanejší hráč stretnutia) a ďalšie dve minúty bol na trestnej lavici. S ôsmimi strelami bol najaktívnejším hráčom Bostonu. Nazbieral aj jeden mínusový bod, štyri hity a dve zblokované strely. Bruins podľahli prvý raz od 9. októbra, „jazdci“ zvíťazili druhý raz v rade. Zápas okorenili tri pästné súboje.

Henrik Zetterberg dal dva góly a na ďalšie dva nahral a Red Wings pomohol k tesnému víťazstvu 5:4 nad Anaheimom Ducks. Za „červené krídla“ skórovali aj Johan Franzen, Tomas Holmström a Pavel Daciuk, ktorý zaznamenal jubilejný 600. kanadský bod v Národnej hokejovej lige. Bobby Ryan, Ryan Carter, Danny Syvret a Teemu Selänne skórovali za kalifornský klub, za ktorý nastúpil aj obranca Ľubomír Višňovský. Na ľade strávil takmer 23 a pol minúty, počas ktorých nazbieral dve asistencie (pri góloch Ryana a Cartera), jeden mínusový bod, jednu strelu, jeden bodýček, tri zblokované strely a dve trestné minúty. Slovenský bek bodoval v treťom stretnutí v rade.

Článok pokračuje pod reklamou

Brad Richardson strelil prvé tri góly v tejto sezóne a výraznou mierou sa podieľal na víťazstve Kings, ktorí porazili Colorado Avalanche 6:4. Gólovo sa za „kráľov“ presadili aj Ponikarovskij, ktorému nahral Michal Handzuš, Anze Kopitar a Dustin Brown, ktorý bol autorom víťazného gólu. Milan Hejduk a Paul Stastny skórovali za Avalanche. Obaja sa do streleckej listiny zapísali dva razy. Handzuš hral takmer 18 a pol minúty a okrem asistencie zaznamenal aj jeden plusový bod, dva strelecké pokusy, dve trestné minúty, dva hity a vyhral 11 z 19 vhadzovaní (58 %). Peter Budaj sedel na striedačke Avalanche. Kings vyhrali štvrtý z posledných piatich zápasov, „lavíny“ prehrali druhýkrát v rade.

Blackhawks vyhrávali po úvodnej tretine nad Columbusom 2:0, no z víťazstva sa nakoniec radovali Blue Jackets, ktorí vyhrali 3:2. Víťazný gól dal v 47. minúte Antoine Vermette a ďalšie dva presné zásahy „modrokabátikov“ dosiahli Derick Brassard a R.J. Umberger. Patrick Sharp a Jonathan Toews skórovali za Chicago. Útočník Marián Hossa odohral takmer dvadsaťtri minút, počas ktorých nebodoval a do štatistík si zapísal štyri strelecké pokusy. Trenčiansky odchovanec nezískal bod v treťom dueli v rade. Ďalší Slovák pôsobiaci v Chicagu, Tomáš Kopecký, nenastúpil pre nešpecifikované zranenie hornej časti tela. V zostave „čiernych jastrabov“ ho nahradil Evan Brophey, ktorý bol povolaný z Rockfordu (AHL). Blackhawks prehrali druhý raz za sebou, Blue Jackets zaznamenali tretie víťazstvo z posledných štyroch stretnutí.

Mike Richards strelil prvý gól v ročníku, Blair Betts strelil víťazný gól a Philadelphia zdolala Toronto pomerne hladko 5:2. Flyers prestrieľali „javorové listy“ 40:14 a ďalšie tri presné zásahy dosiahli Ville Leino, Scott Hartnell a Danny Briere. Phil Kessel a Clarke MacArthur skórovali za kanadský tím. V zápase hral aj obranca Andrej Meszároš z Philadelphie. Jeho ice-time mal hodnotu 19 minút a 14 sekúnd. Získal jeden plusový bod, dve trestné minúty a raz ohrozil Jeana-Sebastiena Giguerra, ktorý chytal za Toronto. V bráne Flyers bol Brian Boucher.

Devils nedokázali v domácom prostredí zdolať Buffalo a prehrali vysoko 1:6. Víťazný gól strelil obranca Tyler Myers. O ďalšie góly „šablí“ sa postarali Drew Stafford, Tyler Ennis, Patrick Kaleta a Thomas Vanek, ktorý skóroval dvakrát. Zach Parise bol autorom jediného presného zásahu Devils, za ktorých nehral Iľja Kovaľčuk, ktorý bol zdravým náhradníkom. Za víťazný klub hral Andrej Sekera, ktorý odkorčuľoval dvadsať minút, počas ktorých zaznamenal dva strelecké pokusy a jednu zbokovanú strelu.

Zo Slovákov hral aj obranca Milan Jurčina, ktorý nastúpil za Islanders, ktorí prehrali s Floridou 3:4. O všetky góly newyorského klubu sa postaral John Tavares, draftová jednotka z roku 2009, ktorý zaznamenal prvý hetrik v National Hockey League. Víťazný gól zápasu strelil v 54. minúte Radek Dvořák. Za Floridu skórovali aj Mike Weaver, Steve Bernier a David Booth. Jurčina hral vyše pätnásť minút, počas ktorých zaknihoval päť bodýčekov a jednu zblokovanú strelu.

Tomáš Fleischmann strelil v druhej minúte predĺženia gól, ktorým rozhodol o výhre Washingtonu, ktorý zdolal Atlantu 4:3. V základnej hracej dobe skóroval za Capitals len Alexandr Siomin, ktorý strelil hetrik. Michala Neuvirtha prekonali Andrew Ladd a Evander Kane, ktorý dal dva góly. Chris Mason z Atlanty zaznamenal 40 úspešných zákrokov a chytil aj šesť striel Alexandra Ovečkina, ktorý neskóroval štvrtý raz v rade.

Carey Price chytil 19 striel a prvým shutoutom v tejto sezóne pomohol Montrealu k víťazstvu 3:0 nad rivalom z Ottawy. Dvoma gólmi sa prezentoval Andrej Kosticyn a raz skóroval Benoit Pouliot. Brian Elliott z Ottwy zlikvidoval 31 z 34 striel.

Len jeden gól padol v stretnutí medzi Dallasom a Nashvillom. Jeho autorom bol Cal O'Reilly z Nashvillu, ktorý prekonal Kariho Lehtonena už v prvej minúte zápasu. Fínsky gólman zaknihoval 23 úspešných zákrokov. Jeho krajan v bránke Predators, Pekka Rinne, chytil 30 striel a zaznamenal prvé čisté konto v tomto ročníku (15. v kariére).

Anton Babčuk dal gól na konci tretej minúty predĺženia a Carolina zvíťazila nad Phoenixom 4:3. Hurricanes vyhrávali po góloch Pata Dwyera, Jussiho Jokinena a Sergeja Samsonova už 3:0, no Coyotes dokázali v tretej tretine vyrovnať. Postupne skórovali Kyle Turris, ktorý dal dva góly, a Scottie Upshall. Cam Ward (Carolina) chytil 36 striel, Iľja Bryzgalov 37.

V poslednom sobotňajšom zápase vyhralo San Jose nad Edmontonom pomerne hladko 6:1. Víťazný gól strelil Logan Couture. Za kalifornský klub sa strelecky presadili aj Dany Heatley, Joe Pawelski, Ryane Clowe, Dan Boyle a John McCarthy. Autorom jediného presného zásahu Oilers, ktorí prehrali štvrté stretnutia za sebou, bol Jordan Eberle.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 31/31 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 31:48 1 0 1 -1 8 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:24 0 2 2 -1 1 2
Michal Handzuš (LAK) 18:21 0 1 1 +1 2 2
Marián Hossa (CHI) 22:57 0 0 0 0 4 1
Andrej Meszároš (PHI) 19:14 0 0 0 +1 1 2
Andrej Sekera (BUF) 19:59 0 0 0 0 2 0
Milan Jurčina (NYI) 15:18 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies