Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Višňovský dvojbodový, Budaj prehral

V utorok sa v akcii objavili traja Slováci. Ľubomír Višňovský pomohol k výhre dvoma asistenciami, Peter Budaj inkasoval štyri góly a Andrej Meszároš nebodoval. Celkovo sa odohralo šesť duelov.

Obranca Ľubomír Višňovský prihrával na oba góly Bobbyho Ryana v ceste za víťazstvom 5:2 nad Dallasom, ku ktorému 35 zákrokmi prispel Jonas Hiller. Víťazný gól strelil George Parros a z víťazného mužstva sa presadili aj Corey Perry a Teemu Selanne, ktorý strelil svoj 611. gól v NHL, s čím sa osamostatnil na 15. mieste v historickom poradí strelcov NHL. Louis Eriksson a Brian Sutherby sa presadili za Stars, ktorí dokázali streliť len dva góly v posledných dvoch dueloch. Kari Lehtonen zastavil 21 striel a Dallas prehral tretí z posledných štyroch zápasov. Višňovský bol v zápase druhým najvyťažovanejším mužom, keď na ľade strávil 25 minút a 45 sekúnd. K dvom asistenciám pridal aj tri plusové body a dve trestné minúty.

Po druhýkrát v sezóne sa postavil do brány Colorada Peter Budaj, ktorý so svojimi spoluhráčmi čelil vo Vancouveri domácim hráčom Canucks. Duel napokon prehral po predĺžení, keď inkasoval štyri góly z 31 striel. V predĺžení rozhodol o víťazstve domáceho tímu Mason Raymond a banskobystrického rodáka prekonali aj Jeff Tambellini, Ryan Kesler a Peter Schaefer. Roberto Luongo sa stal prvou hviezdou zápasu s 36 zákrokmi. David Jones, Daniel Winnik a Matt Duchene naňho dokázali nájsť recept. Milan Hejduk zaznamenal dve asistencie.

Dvaja Andrejovia sa mohli v utorok stretnúť vo Philadelphii, ale napokon sme v akcii videli len Andreja Meszároša, ktorý sa dočkal víťazstva Flyers 6:3 nad Sabres. Andrej Sekera nehral pre nešpecifikované zranenie. Meszároš odohral v zápase 22 minút a zaznamenal štyri strelecké pokusy. Strelecky aktívnejší bol z jeho spoluhráčov len Jeff Carter, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Danny Briere, Nikolaj Žerdev, Claude Giroux a Andreas Nodl sa tiež presadili strelecky a Sergej Bobrovsky zaknihoval 32 úspešných zákrokov. Prekonali ho Thomas Vanek, Tyler Myers a Steve Montador.

Článok pokračuje pod reklamou

Alex Tanguay premenil ako jediný samostatný nájazd a rozhodol tak o víťazstve Calgary 5:4 nad Edmontonom. Flames boli v zápase o niečo aktívnejší a na Nikolaja Chabibulina vyslali 39 striel. Strelecky sa presadili Brendan Morrison (dvakrát), Jay Bouwmeester a Curtis Glencross. Miikka Kiprusoff zaznamenal 28 zákrokov. Prekonali ho Kurtis Foster, Jordan Eberle, Magnus Paajarvi a Tom Gilbert.

Bitkár Colton Orr strelil svoj druhý gól v sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve Toronta 3:1 nad Floridou. Okrem neho sa presadili aj Tyler Bozak a Phil Kessel. Jean-Sebastien Giguere zaznamenal 21 zákrokov a inkasoval len gól z hokejky Dennisa Widemana. V bráne Panthers stál od začiatku zápasu Scott Clemmensen, ktorý pri svojej tohtosezónnej premiére zaznamenal 24 zákrokov.

Obranca Sergej Gončar odohral svoj 1000. zápas v základnej časti a dopadol pozitívne. Ottawa doma zvíťazila nad Phoenixom 5:2, keď sa dvakrát strelecky presadil Alex Kovalov (2+1), ktorého na listine strelcov doplnili Erik Karlsson, Chris Kelly a Daniel Alfredsson. Brian Elliott zaznamenal 28 úspešných zákrokov a prekonali ho len Sami Lepisto a Keith Yandle. Karlsson a Kovalev strelili dva góly v rozmedzí 9 sekúnd, čim o jednu sekundu vylepšili klubový rekord, ktorý v roku 1995 vytvorili Martin Straka a Antii Tormanen.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 27/31 - - - - - -
Andrej Meszároš (PHI) 22:00 0 0 0 0 4 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 25:45 0 2 2 +3 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies