Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák vychytal druhé čisté konto v rade

Vo štvrtok sa v zámorskej NHL predstavili štyria Slováci v štyroch zápasoch a všetci sa tešili z víťazstiev. Čisté konto vychytal Jaroslav Halák a bodovať dokázal Zdeno Chára.

Slovenský brankár Jaroslav Halák zastavil 24 striel Predators, aby vychytal svoje druhé čisté konto v rade. Predovšetkým vďaka prvej hviezde zápasu, ktorá zaznamenala svoj 11. shutout v kariére, vyhrali Blues nad rivalom z Centrálnej divízie pomerom 3:0. Najviac roboty mal Halák v druhej tretine, kedy čelil 11 strelám. V tretej zaznamenal už len päť zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Alex Steen v oslabení, Patrik Berglund pri normálnom počte hráčov na ľade a Matt D'Agostini v presilovke. Kým Blues vyhrali tretí zápas v rade, Nashville prehral prvý duel v normálnej hracej dobe.

Obranca Zdeno Chára sa ako jediný slovenský hráč zapísal do bodovania, keď počas presilovky nahrával na gól Patricea Bergerona, ktorý bol pre kanadského centra prvým v sezóne. Strelecky sa presadil aj Tyler Seguin, ktorý podľa slov trénera Claude Juliena zostane v Bostone do konca sezóny, a brankár Tim Thomas vychytal všetkých 20 striel Maple Leafs, aby Boston zdolal Toronto pomerom 2:0. Thomas vychytal svoj druhý shutout v sezóne, v ktorej ešte nepoznal pocit prehry. Jeho náprotivok, Jonas Gustavsson, zastavil 30 striel. Medzi nimi boli aj tri pokusy Zdena Cháru, ktorý v stretnutí odohral 26 minút a 52 sekúnd, čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčov.

Jonathan Quick zaznamenal 30 zákrokov, Alexej Ponikarovsky a Wayne Simmonds sa presadili v priebehu deviatich sekúnd počas druhej tretiny, a Los Angeles Kings porazilo Dallas Stars pomerom 5:2. Dustin Brown pridal presilovkový gól, Willie Mitschell strelil gól v oslabení a Jack Johnson zaznamenal tri asistencie, aby Kings správnym spôsobom zareagovali na stredajšiu prehru 1:3 s Chicagom. Justin Williams strelil gól do prázdnej brány sa skompletizoval zoznam úspešných strelcov Los Angeles, ktoré ukončilo turné s bilanciu 3-2. Brad Richards a Brandon Segal sa presadili za Dallas, ktorý svojho súpera prestrieľal 32:23. Michal Handzuš nechýbal v zostave Kings. Na ľade strávil viac ako 16 minút a zaznamenal tri plusové body a štyri strelecké pokusy.

Článok pokračuje pod reklamou

Z víťazstva sa tešil aj brankár Peter Budaj, ktorý pre zranenie Craiga Andersona nastúpil po prvý raz v ročníku na druhý zápas v rade. Proti Calgary čelil 19 strelám, z ktorých inkasoval päť gólov, ale i tak sa Avalanche podarilo svojho súpera zdolať. Na víťazstve 6:5 sa hetrikom podieľal Chris Stewart, tri asistencie zaznamenal Ryan O'Reilly a strelecky sa presadili aj Brandon Yip, T.J. Galiardi a Danie Winnik. Budaja prekonali Niklas Hagman, Tim Jackman, Matt Stajan, Olli Jokinen a Alex Tanguay. Henrik Karlsson čelil 36 strelám.

Milan Michálek, Mike Fisher a Daniel Alfredsson mali všetci po góle a asistencii, a Zach Smith a Alex Kovalev sa tiež presadili strelecky, aby pomohli Ottawe k prvému víťaznému dvojzápasu v tomto ročníku. Brian Elliott zaznamenal 28 zákrokov pri jeho šiestom štarte v rade. Góly Floridy zaknihovali Bryan McCabe, Chris Higgins a Mike Santorelli.

Nikita Filatov a Rick Nash sa presadili v samostatných nájazdoch, aby rozhodli o víťazstve Columbusu 3:2 nad Edmontonom, v drese ktorého svoj prvý gól v NHL strelil Taylor Hall. Samuel Pahlsson a Kyle Wilson sa presadili v normálnej hracej dobe za Blue Jackets, ktorí vyhrali posledné tri zápasy v rade a päť z posledných šiestich. Steve Mason zaznamenal 25 zákrokov a okrem poslednej draftovej jednotky ho prekonal Shawn Horcoff.

Iľja Bryzgalov bol kľúčom k úspechu Coyotes, keď zaznamenal 43 zákrokov a doviedol svoj tím k víťazstvu 4:2 nad Detroitom. Lauri Korpikoski sa presadil dvakrát a do streleckej listiny sa zapísali aj Radim Vrbata a Keith Yandle. Z domácich hráčov sa presadili Johan Franzen a Tomas Holmstrom. Chris Osgood zastavil 32 striel.

Niklas Backstrom zastavil 21 striel a Minnesota spomalila rozbehnutý Washington víťazstvom 2:1, o ktoré sa strelecky postarali Chuck Kobasew, ktorý strelil svoj prvý gól v ročníku, a Mikko Koivu. Ako jediný dokázal Backstroma prekonať Alexandr Ovečkin, ktorý ukončil päťzápasovú sériu bez gólu. Capitals vyslali na fínskeho brankára iba 22 striel, čo je pre „Caps“ jasne najnižší počet striel na bránu v tejto sezóne.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 24/24 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 14/19 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 16:12 0 0 0 +3 4 0
Zdeno Chára (BOS) 26:52 0 1 1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies