Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Budaj a Halák vyhrali, Handzuš dal víťazný gól

V sobotňajších štrnástich stretnutiach NHL nastúpilo osem Slovákov. Brankári Peter Budaj a Jaroslav Halák zvíťazili. Michal Handzuš dal rozhodujúci gól, Andrej Meszároš asistoval, ale pre zranenie nedohral zápas.

Slovenský brankár Peter Budaj nastúpil tretí raz v rade v bráne Colorada Avalanche a denverský tím opäť bodoval. V noci zo soboty na nedeľu zdolali „lavíny“ Columbus 5:1 a výraznou mierou k tomu prispel práve Budaj. Banskobystrický rodák zlikvidoval 33 streleckých pokusov a prekonať ho dokázal len Derick Brassard, ktorý skóroval až za stavu 5:0 pre „Avs“. Po zápase bol náš gólman, ktorý zaznamenal 97,1 % úspešnosť zákrokov, vyhlásený za druhú hviezdu. Prvou sa stal Paul Stastny, ktorý strelil jeden gól Colorada. Ďalšími strelcami „lavín“ boli David Jones, Chris Stewart, ktorý dal už deväť gólov, David Liffiton a Cody McLeod. V bráne „modrokabátikov“ boli obaja gólmani. Steve Mason dostal štyri góly z 19 striel a Mathieu Garon inkasoval jeden gól z dvanástich striel.

Do brány sa postavil aj Jaroslav Halák zo St. Louis, ktorý odchytal piate stretnutie v rade a Blues získali vo všetkých minimálnej jeden bod. V noci proti Atlante získali dva. Duel sa rozhodol až v samostatných nájazdoch, v ktorých rozhodol T.J. Oshie. Úvodný gól zápasu strelil v čase 8:58 Rich Peverley a Halák dostal gól po 160 minútach a ôsmich sekundách. V prvej časti hry prekonali bratislavského rodáka aj Nik Antropov a Niclas Bergfors, no v ďalších minútach Halák neinkasoval. O všetky tri góly „bluesmenov“ sa postaral Jay McClement, ktorý strelil prvý hetrik v NHL. Halák nakoniec chytil 25 striel. Do brány Thrashers sa vrátil Ondřej Pavelec, ktorý zlikvidoval 32 streleckých pokusov. Blues vyhrali jedenásty domáci duel v rade, v tejto sezóne zvíťazili doma päťkrát.

Zo Slovákov sa ako jediný do streleckej listiny zapísal útočník Michal Handzuš hrajúci za Los Angeles Kings. „Králi“ odohrali duel proti Devils, ktorých nakoniec zdolali 3:1 a víťazný gól dal práve Handzuš. Banskobystrický rodák skóroval počas presilovej hry v polovici 30. minúty. Justin Williams a Jarret Stoll sa takisto presadili za kalifornský tím, ktorý sa dostal na čelo celej ligy. Handzuš odohral vyše 18 a pol minúty, počas ktorých raz ohrozil Martina Brodeura (20/23), nazbieral dve trestné minúty, jednu zblokovanú strelu a vyhral 7 zo 17 vhadzovaní (41 %). Jediný presný zásah New Jersey zaznamenal Matt Taormina. Jonathan Quick z Kings predviedol skvelý výkon a zastavil 39 striel Devils (20 v tretej tretine). Aj vďaka nemu vyhralo Los Angeles štvrtý domáci duel za sebou. New Jersey je momentálne na poslednej priečke v tabuľke celej ligy. V 12 dueloch získalo len sedem bodov a strelilo 20 gólov, čo je najmenej zo všetkých tímov.

Článok pokračuje pod reklamou

Bodovať sa podarilo aj obrancovi Andrejovi Meszárošovi z Philadelphie, ktorý pri výhre 6:1 nad Islanders zaznamenal jednu asistenciu, ale pre zranenie hornej časti tela nedohral zápas. Meszároš odohral vyše deväť minút, počas ktorých získal aj jeden plusový bod. Víťazný gól strelil Jeff Carter, ktorý skóroval dva razy. O ostatné góly Flyers sa postarali Kimmo Timonen, Chris Pronger (dva góly) a Andreas Nodl. Frans Nielsen dal jediný gól newyorského tímu. Rozhodcovia udelili v zápase až 120 trestných minút (73 dostali hráči Flyers a 47 hráči Islanders). Najviac trestných minút nazbierali Zenon Konopka (NYI) a Daniel Carcillo (PHI) - obaja 22 trestných minút. Philadelphia vyhrala tretí zápas v rade, „ostrovania“ podľahli štvrtýkrát za sebou.

Brankár Tim Thomas z Bostonu predvádza skvelé výkony a potvrdil to aj v zápase proti Ottawe, ktorú „medvede“ zdolali 4:0 a Thomas zaknihoval druhý shutout v rade, tretí v sezóne. „Senátori“ ho ohrozili 29-krát. Víťzaný gól stretnutia strelil David Krejčí. Tyler Seguin, Milan Lucic a Jordan Caron boli strelcami ďalších presných zásahov Bruins, ktorí zvíťazili v štvrtom dueli v rade na ľade súpera. V drese víťazného tímu hral aj obranca Zdeno Chára, ktorý strávil na ľade takmer 24 a pol minúty, počas ktorých získal tri plusové body, dve strely, jeden hit a tri zblokované strely. Brian Elliott z Ottawy chytil 21 striel. Duel okorenila bitka medzi Dennisom Seidenbergom a Chrisom Neilom.

Curtis McElhinney sa v úvodných 40 minútach kalifornského derby medzi Ducks a Sharks nemohol sťažovať na nedostatok práce. „Žraloci“ ho ohrozili až 38-krát a dali mu päť gólov. V tretej časti hry naňho vyslali len tri puky. Sharks nakoniec porazili „káčerov“ 5:2. Dany Heatley strelil dva góly vrátane víťazného a za San Jose skórovali aj Logan Couture, Niclas Wallin a Patrick Marleau. Ryan Getzlaf a Corey Perry sa presadili za Ducks. Ľubomír Višňovský odohral takmer 25 minút, počas ktorých ohrozil Antera Niittymäkiho (Sharks) dva razy, zblokoval tri strely a nazbieral aj dva hity. Diváci videli šesť bitiek (v každej tretine dve) a rozhodcovia nakoniec udelili 78 trestných minút (42 Anaheimu a 36 San Jose).

Marty Turco zaznamenal 25 úspešných zákrokov, Duncan Keith strelil víťazný gól a Chicago zdolalo Minnesotu 3:1. Za „čiernych jastrabov“ skórovali aj Troy Brouwer a Jake Dowell. Niclas Bäckström chytil 29 striel. Autorom jediného presného zásahu „divochov“ bol Marek Židlický. Tomáš Kopecký, jediný Slovák v zápase, odohral takmer 21 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal jeden plusový bod, jeden bodýček a jednu zblokovanú strelu.

Andrew Raycroft dostal dôveru trénera Dallasu a nastúpil proti Buffalu, ktoré Stars zdolali 4:0 a Raycroft, ktorý zlikvidoval 34 striel, zaznamenal prvý tohtosezónny shutout (ôsmy v kariére). V bráne Sabres sa objavil Patrick Lalime, ktorý inkasoval štyrikrát zo 41 striel. Postupne ho prekonali James Neal, autor víťazného gólu, Brenden Morrow, Steve Ott a Trevor Daley. Dallas dal góly v presilovke, oslabení i v hre päť na päť. Obranca Andrej Sekera z Buffala odohral vyše 18 minút a nazbieral jeden bodýček.

Pavel Daciuk strelil dva góly vrátane víťazného a Detroitu pomohol k víťazstvu 5:2 nad divíznym rivalom z Nashvillu. Pekku Rinneho (23/28) prekonali aj Brad Stuart, Tomas Holmström a Patrick Eaves. Chris Osgood inkasoval dvakrát z 25 striel. Strelcami gólov boli Joel Ward a Kevin Klein.

Brent Johnson pomohol štrnástym shutoutom vo svojej kariére k víťazstvu Penguins nad Hurricanes v pomere 3:0. O dva góly v sieti Cama Warda sa postaral Pascal Dupuis. Tretí gól „tučniakov“ strelil Maxime Talbot. Penguins nedali v posledných 22 presilových hrách ani jeden gól.

Shutout zaznamenal aj Henrik Lundqvist (36/36)., ktorý pomohol Rangers k víťazsntvu 2:0 nad Torontom. Brian Boyle strelil víťazný gól a za manhattanský klub skóroval aj Ryan Callahan, ktorý premenil trestné strieľanie. Jean-Sebastien Giguerre chytil 22 striel. „Javorové listy“ neskórovali už vyše 122 minút.

Výborný výkon predviedol aj brankár Tomáš Vokoun, ktorý pomohol Floride 40 zákrokmi k výhre 3:1 nad Montrealom, ktorý neprehral v predchádzajúcich štyroch stretnutiach. Víťazný gól dal David Booth (trestné strieľanie). Za „panterov“ skórovali aj Michael Frolík a Shawn Matthias. Mathieu Darche dal jediný gól kanadského klubu. Carey Price zlikvidoval 28 striel.

Alex Ovečkin strelil dva góly v rozpätí dvanástich sekúnd a Capitals zdolali Calgary vysoko 7:2. Nicklas Bäcsktröm, Mike Green, Matt Bradley, Alexandr Siomin a Dave Steckel boli autormi ďalších presných zásahov Washingtonu. Olli Jokinen a Curtis Glencross skórovali za Flames. Michal Neuvirth (WAS) chytil 27 striel, Miikka Kiprusoff zlikvidoval 21 z 26 striel a Henrik Karlsson si na svoje konto zákrok nepripísal.

Dan Ellis chytil 23 striel a do štatistík si pripísal prvé čisté konto v tejto sezóne. Tampa Bay aj vďaka nemu porazila Phoenix 3:0. Mattias Ritola strelil prvý gól v NHL a znamenal víťazstvo pre Lighting. Iľju Bryzgalova (20/23) prekonali aj Adam Hall a Steven Stamkos, ktorý strelil 9. gól v tejto sezóne a v priebežnom bodovaní celej ligy je na vedúcej pozícii.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 33/34 - - - - - -
Jaroslav Halák (STL) 25/28 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 18:36 1 0 1 0 1 2
Andrej Meszároš (PHI) 09:06 0 1 1 +1 0 0
Zdeno Chára (BOS) 24:25 0 0 0 +3 2 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 24:58 0 0 0 0 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 21:22 0 0 0 +1 0 0
Andrej Sekera (BUF) 18:03 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies