Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Dvojbodový Višňovský, Sekera strelil gól

V noci zo stredy na štvrtok sa v zámorskej NHL odohralo deväť stretnutí, v ktorých sa predstavili štyria Slováci. Do bodovania sa zapísali traja obrancovia – Sekera strelil gól, Chára zaznamenal asistenciu a Višňovský ich zaknihoval dve.

Vo vzájomnom stretnutí na seba v stredu narazili obrancovia Andrej Sekera a Zdeno Chára. Z víťazstva 5:2 sa tešili hosťujúci Bruins, v ktorých bráne stále opäť Tim Thomas, ktorý zaznamenal 33 zákrokov a vychytal siedmu výhru v rade. O góly sa postarali Brad Marchand, Patrice Bergeron (oba v oslabení), Blake Wheeler, Michael Ryder a Milan Lucic, ktorý uzavrel skóre zápasu strelou do prázdnej brány. Zdeno Chára zaznamenal asistenciu pri góle Wheelera. Prvou hviezdou zápasu sa stal Marchand, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL a pridal k nemu i jednu asistenciu. Thomas prekonali Drew Stafford a Andrej Sekera, ktorý sa presadil v tejto sezóne po prvý raz. V akcii strávil 14 a pol minúty a zaznamenal aj mínusový bod a jednu strelu. Jeho krajan, Chára, odohral podstatne viac – takmer 24 minút. Do štatistík si pripísal aj dva plusové body a dve strely na bránu. Kým Bruins majú na svojom konte už sedem výhier, Sabres len tri a sú poslední v Severovýchodnej divízii.

Ľubomír Višňovský zaznamenal dve asistencie a Anaheim zdolal Tampu Bay 3:2 po predĺžení, v ktorom sa ujala jediná strela na bránu, ktorú vyslal Ryan Getzlaf. Višňovský zaznamenal sekundárne asistencie pri oboch góloch Ducks v normálnej hracej dobe. Prvý strelil Teemu Selanne, pre ktorého to bol 612. bol v kariére, a druhý Kyle Palmieri, ktorý si v NHL otvoril strelecky účet pri svojej premiére. Jonas Hiller prispel k výhre 32 zákrokmi. Prekonali ho len Blair Jones a Steven Stamkos, ktorý má v tejto sezóne na svojom konte už rovných 10 gólov. Višňovský v zápase odohral niečo cez 26 minút a zaznamenal aj dva plusové body a jeden strelecký pokus, ktorým ohrozil Dana Ellisa. Ten zaznamenal 27 zákrokov.

V akcii sa v stredu predstavil aj jeden slovenský útočník. Tomáš Kopecký patril medzi najvyťažovanejších hráčov svojho tímu, no neprestal v tom, čo ho v poslednom období zdobí – v zbieraní mínusových bodov. Počas 20 minút, ktorá strávil na ľade, zaznamenal ďalšie tri. V posledných štyroch dueloch ich nazbieral spolu deväť. Do bodovania sa nezapísal a body nezískalo ani Chicago, ktoré doma podľahlo New Jersey 3:5. Jason Arnott, Travis Zajac, Brad Mills (prvý gól v NHL), Jamie Langenbrunner a Andy Green sa presadili strelecky z mužstva hostí, ktoré v priebehu druhej tretiny opustil Martin Brodeur pre narazený lakeť. Brian Campbell, Fernando Pisani a Viktor Stalberg prekonali jeho nasledovníka v bráne Johana Hedberga. Marty Turco zaznamenal 19 zákrokov, posledné dva góly Devils padli do prázdnej brány.

Článok pokračuje pod reklamou

Alexandr Sjomin strelil svoj siedmy gól sezóny v závere tretej tretiny, aby vynútil pre Washington predĺženie. Potom strelil posledný gól v samostatných nájazdoch, aby sa Capitals mohli tešiť z víťazstva 5:4 nad Torontom. Okrem Sjomina sa v normálnej hracej dobre presadili aj Mike Green, Jason Chimera a Tomáš Fleischmann. Víťazný samostatný nájazd premenil Alexandr Ovečkin. Z hráčov Toronta sa do streleckej listiny zapísali Nikolaj Kulemin, Mike Brown, Kris Versteeg a Tyler Bozak.

Pittsburghu nepomohla ani bitka Sidneyho Corsbyho s Mattom Niskanenom k víťazstvu nad Dallasom. Stars vyhrali pomerom 5:2, keď sa dvakrát presadil Loui Eriksson, ktorý premenil aj trestné strieľanie a do štatistík si pripísal aj asistenciu. Stephane Robidas, Brad Richards a Steve Ott sa tiež presadili strelecky a Kari Lehtonen zaznamenal 21 zákrokov. Prekonali ho Tyler Kennedy a Matt Cooke.

Ed Jovanovski zaknihoval svoj prvý hetrik počas 15-ročnej kariéry a Phoenix prekonal problémy s defenzívou, aby napokon Nashville zdolal pomerom 4:3. Lee Stempniak pridal svoj 100. gól v NHL a Iľja Bryzgalov zaznamenal 28 zákrokov. Z hráčov Nashvillu sa presadili Francis Bouillon, Sergej Kosticyn a Patric Hornqvist.

Cam Ward zaznamenal 31 zákrokov a Jon Matsumoto strelil svoje prvé dva góly v NHL pri hladkom víťazstve Caroliny 7:2 nad New Yorkom Islanders. Rick DiPietro odchytal celý zápas a inkasoval všetkých sedem gólov z 32 striel. Joe Corvo, Eric Staal, Brandon Sutter, Jiří Tlustý a Jeff Skinner ho tiež prekonali. Sergej Samsonov zaznamenal tri asistencie. Góly Islanders strelili Michael Grabner a P.A. Parenteau. Newyorčania prehrali piaty zápas v rade.

Chris Mason zaznamenal 52 zákrokov a Fredrik Modin sa presadil dvakrát, aby Atlanta zdolala Floridu 4:3. Dustin Byfuglien vyrovnal stav zápasu v strede tretej tretiny a Niclas Bergfors strelil víťazný gól o 71 sekúnd neskôr. Bryn Allen, Jason Garrison a Steven Reinprecht sa presadili za Floridu, ktorá s 55 vyslanými strelami vyrovnala klubový rekord z 18. decembra 2005 (3:2 proti Capitals).

Po problémom s chrbtom sa do brány Red Wings vrátil Jimmy Howard, ktorý zaznamenal 16 zákrokov, aby si vylepšil bilanciu na 5-0-1. Detroit porazil Calgary 2:1, pričom o góly víťazného mužstva sa postarali Mike Modano a Justin Abdelkader. Jediný gól Flames strelil Mark Giordano. Red Wings zaknihovali piate víťazstvo v posledných šiestich zápasoch.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 23:41 0 1 1 +2 2 0
Andrej Sekera (BUF) 14:33 1 0 1 -1 1 0
Tomáš Kopecký (CHI) 20:01 0 0 0 -3 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:13 0 2 2 +2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies