Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Halák vychytal tretie čisté konto, Meszároš späť v akcii

Vo štvrtok sa v NHL odohralo šesť stretnutí, z ktorých v štyroch malo zastúpenie aj Slovensko. Kým Peter Budaj prehral, Jaroslav Halák vyhral a to s treťou nulou v tomto ročníku. Do akcie sa vrátil Andrej Meszároš, no on ani Michal Handzuš bodovať nedokázali.

Jaroslav Halák zaznamenal 25 úspešných zákrokov a svoje tretie čisté konto v tomto ročníku, aby pomohol St. Louis k víťazstvu 2:0 nad San Jose. Bratislavský rodák mal najviac práce v tretej tretine, no ani v nej gól neinkasoval a napokon sa stal prvou hviezdou zápasu. „Jaro bol dnes fantastický, tak ako počas celej sezóny. Bol fantastický už v Montreale a tímu vychytal niekoľko kôl v play-off. To bol dôvod, prečo sme ho získali. Povedal by som, že prekonal všetky očakávania,“ povedal po zápase David Backes. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Matt D'Agostini a David Perron, ktorého pred gólom trafil zboku do hlavy Joe Thornton, ktorý bol za to vylúčený do konca zápasu. „Bluesmani“ vyhrali v tomto ročníku svoj šiesty domáci zápas v rade a celkovo 12. v sérii, čo je klubový rekord. Poväčšine minulej sezóny sa Blues v domácom prostredí nedarilo.

Do akcie sa vo štvrtok vrátil obranca Andrej Meszároš, ktorý vynechal pre menšie zranenie hlavy posledné dve stretnutia. Rodák z Považskej Bystrice nebodoval, no tešil sa z víťazstva 4:1 nad NY Rangers. Ako prvý inkasoval gól Sergej Bobrovsky, ktorého v 22. minúte prekonal Brandon Dubinsky. Ruský brankár v zvyšnom priebehu gól neinkasovala a zaknihoval 20 zákrokov. Henrik Lundqvist však puk z brány vyťahoval štyrikrát po góloch Mike Richardsa, Blaira Bettsa, Nikolaja Žerdeva a Chrisa Prongera. Meszároš jeho pozornosť vyskúšal jednou strelou počas takmer 22 minút, ktoré strávil na ľade. Do svojich osobných štatistík si pripísal dva plusové body.

Vo štvrtok si zachytal aj druhý slovenský brankár. Peter Budaj so svojimi spoluhráčmi na domácom ľade privítal Vancouver. Banskobystrický rodák čelil 36 strelám, z ktorých inkasoval tri góly. Colorado podľahlo Canucks 1:3 po tom, čo Budaja dokázali hostia prekonať vždy raz za jednu tretinu. Skóre stretnutia otvoril Ryan Kesler, druhý gól vsietil Henrik Sedin a z gólu sa tešil i Raffi Torres. Všetky tri padli počas presilových hier. Čisté konto Corymu Schneiderovi pokazil David Van der Gulik, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL v 57. minúte. Dvojka Vancouveru zaznamenala 33 zákrokov a Vancouver vyhral piaty zápas v rade. Budaja Canucks potrápili hlavne v prvej tretine, počas ktorej na jeho bránu smerovalo 18 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Duel medzi Los Angeles a Tampou Bay bol dlho bez gólu a rozhodujúcim faktorom sa v zápase stali výkony brankárov. Kým Jonathan Quick gól z 24 striel neinkasoval, Mike Smith musel v 46. minúte vyťahovať zo svojej brány puk. Jediným úspešným strelcom zápasu bol Justin Williams, ktorý zaznamenal svoj šiesty gól v ročníku. Center Michal Handzuš nebodoval, v akcii strávil viac ako 17 minút a zaznamenal jeden strelecký pokus. Na vhadzovaniach mal 50% úspešnosť. Kým King vyhrali tretí zápas v sérii, Tampe Bay sa v Kalifornii príliš nedarí – po prehre s Anaheimom prišla i prehra s Los Angeles. V sobotu tím odohrá stretnutie proti San Jose.

Mathieu Garon zastavil 25 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v rade a pomohol Columbusu k víťazstvu 3:0 nad Atlantou. Derick Brassard strelil svoj piaty gól v posledných šiestich zápasoch a strelecky sa presadili aj Marc Method a R.J. Umberger, ktorý uzatvoril stav zápasu strelou do prázdnej brány. Zápas sledovalo len 8461 divákov, čo je v Atlante najnižšie číslo v klubovej histórii.

Jason Spezza mal prsty vo všetkých góloch Ottawy v štvrtkovom zápase proti Islanders. Jeden gól strelil, na tri prihral a so spoluhráčmi sa tešil z víťazstva 4:1. Sergej Gončar, David Hale a Chris Kelly sa tiež presadili strelecky, Brian Elliott zaznamenal 28 zákrokov. Prekonal ho len Matt Moulson.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 25/25 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 33/36 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 17:13 0 0 0 0 1 0
Andrej Meszároš (PHI) 21:48 0 0 0 +2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies