Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák, Meszároš, Gáborík a Chára hviezdami zápasov

Vo štvrtok sa v NHL odohralo osem zápasov, v ktorých sa darilo slovenským hráčom. Všetci sa tešili z víťazstva, pričom bodovali Meszároš, Chára, Gáborík a Sekera. Halák sa stal prvou hviezdou zápasu.

Jaroslav Halák sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom čelil 28 strelám a zaznamenal 27 zákrokov. St. Louis vďaka nemu a aj premieňaniu presilových hier zvíťazilo nad Columbusom 4:1. Blues strelili tri góly počas presiloviek, čím ukončili svoje trápenie pri hre v početnej prevahe. Presadili sa v nich Alex Steen, Jay McClement a Vladimír Sobota. Strelecky sa presadil aj David Backes, ktorý zaznamenal aj dve asistencie. Halák mal najviac práce v tretej tretine, kedy aj inkasoval jediný gól. Čisté konto mu prekazil v 47. minúte Jan Hejda.

Darilo sa aj Andrejovi Meszárošovi, ktorý prispel k výhre Philadelphie 4:1 nad Torontom spoľahlivou defenzívnou hrou a dvoma asistenciami, vďaka čomu sa stal druhou hviezdou stretnutia. Prvou bol Danny Briere, ktorý strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. Strelecky sa presadili aj Ville Leino a Chris Pronger. Brian Boucher zaznamenal 31 zákrokov a prekonať ho dokázal Mikhail Grabovski. Phil Kessel nedal gól už v siedmom zápase v rade. Jean-Sebastien Giguere zaznamenal 24 zákrokov a kryl aj dva pokusy Meszároša, ktorý počas 21 minút a 21 sekúnd strávených na ľade zaznamenal aj dva plusové body.

Zdeno Chára tiež zaznamenal dve asistencie pri víťazstve svojho tímu. Boston na domácom ľade privítal Islanders a zvíťazil pomerom 5:2, keď sa strelecky presadili Brad Marchand, Michael Ryder, Patrice Bergeron a dvakrát Milan Lucic. Tuukka Rask zaznamenal 33 zákrokov a dva góly inkasoval z hokejok Fransa Nielsena a Roba Schrempa. Rick DiPietro zaznamenal 32 zákrokov, posledné dva góly Bruins padli pri hre bez brankára. DiPietra ohrozil aj Chára, ktorý odohral 26 minút a 38 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod a jednu strelu na bránu. Bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu.

Článok pokračuje pod reklamou

Medzi hviezdy zápasu sa zaradil aj útočník Marián Gáborík, ktorý sa síce nepresadil strelecky, no nahrával na dva góly svojho tímu, ktorý zvíťazil v Ottawe 5:3. Gáborík, ktorý bol s takmer 22-minútovým časom stráveným na ľade najvyťažovanejším útočníkom Rangers, sa stal druhou hviezdou duelu. Na svoje konto si pripísal aj dva plusové body a dve strely. Z jeho spoluhráčov sa z gólov tešili Derek Stepan, Ruslan Fedotenko, Erik Christensen, Mike Sauer (prvý gól v NHL) a Brandon Dubinsky. Henrik Lundqvist zaznamenal 24 zákrokov a nestačil len na dva pokusy Mikea Fishera a strelu Jasona Spezzu.

Obranca Andrej Sekera už síce hviezdou zápasu nebol, no darilo sa aj jemu. Buffalo na domácom ľade porazilo San Jose 6:3, keď sa dvakrát presadili Paul Gaustad a Thomas Vanek, a z gólu mali radosť aj Jason Pominville a Cody McCormick. Ryan Miller zaznamenal 36 zákrokov a prekonať ho dokázali Logan Couture, Marc-Edouard Vlasic a Douglas Murray. Antti Niemi zaznamenal 31 zákrokov. Sekera ho neohrozil ani jednou strelou, no na svoje konto si pripísal jednu asistenciu a štyri plusové body. Na ľade strávil viac ako 19 minút. Sabres vyhrali štvrtý zápas z posledných šiestich.

Jediným slovenským hokejistom, ktorý vo štvrtok nedokázal bodovať, bol center Los Angeles Michal Handzuš. Aj on sa však tešil z víťazstva, keď Kings na domácom ľade zdolali Calgary 2:1. O víťazstvo sa gólmi zaslúžili Kyle Clifford, ktorý strelil svoj prvý gól v kariére, a Anže Kopitar. Jonathan Quick zaznamenal 26 zákrokov a bol blízko k čistému kontu, no napokon ho dokázal v 57. minúte prekonať Olli Jokinen. Miikka Kiprusoff zaznamenal 30 zákrokov. Handzuš odohral 18 minút a 46 sekúnd. Na svoje konto si pripísal len jeden plusový bod.

Tomáš Vokoun zaznamenal 36 zákrokov, aby vychytal svoje tretie čisté konto v tejto sezóne a Florida ukončila šesťzápasovú sériu prehier proti Capitals, keď vo štvrtok porazila Washington pomerom 3:0. Michael Frolík, Steve Bernier a Mike Santorelli sa presadili strelecky a Panthers vyhrali celkovo tretí zápas v rade.

Andrew Brunette strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol počas presilovky o víťazstve Minnesoty 3:2 nad Phoenixom, vďaka čomu ukončili hráči Wild päťzápasovú sériu prehier. Niklas Backstrom zastavil 33 striel a strelecky sa presadil aj Brent Burns. Oba góly Coyotes strelil Taylor Pyatt.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 27/28 - - - - - -
Andrej Meszároš (PHI) 21:21 0 2 2 +2 2 0
Zdeno Chára (BOS) 26:38 0 2 2 +1 1 0
Andrej Sekera (BUF) 19:13 0 1 1 +4 0 0
Marián Gáborík (NYR) 21:52 0 2 2 +2 2 0
Michal Handzuš (LAK) 18:46 0 0 0 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies