Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Halák prehral, štyria Slováci bodovali

V jedenástich zápasoch, ktoré sa odohrali v sobotu, nastúpilo osem slovenských hokejistov. Do bodovania sa zapísali štyria. Jaroslav Halák sa vrátil do brány Blues, ale z výhry sa neradoval.

Po jednozápasovej pauze sa do brány St. Louis vrátil Jaroslav Halák, ktorý v sobotu nastúpil proti Sharks. Proti kalifornskému tímu hral bratislavský rodák dvakrát a v oboch prípadoch zvíťazil, no v sobotu odchádzal z ľadu ako porazený. San Jose zdolalo St. Louis 4:1 a veľkú zásluhu na tom má nováčik Logan Couture, ktorý strelil dva góly a v tabuľke strelcov figuruje už na delenom štvrtom mieste. Halák chytil 30 striel a prekonať ho dokázali aj Marc-Edouard Vlasic a Devin Setoguchi. Antero Niittymäki čelil 22 strelám, z ktorých chytil 21. Jediný gól Blues strelil David Backes, ktorý premenil trestné strieľanie. Zápas okorenili tri pästné súboje v prvej tretine. Sharks vyhrali druhýkrát za sebou, Blues prehrali v základnej hracej dobe len tretí domáci duel.

Po prvej bezgólovej tretiny prišiel gól Nikolaja Žerdeva, ktorý otvoril v 30. minúte stav zápasu. Domáci vyhrávali o dva góly na začiatku tretej tretiny, keď sa presadil Andreas Nodl. Potom prišiel neuznaný gól nováčika Dalea Weisea z New Yorku, no hosťom sa predsa podarilo znížiť, keď sa v 49. minúte presadil Derek Stepan. Potom však prišli presné zásahy Villeho Leina a Žerdeva, ktoré rozhodli o víťazstve Flyers 4:1. Do bodovania sa zapísal aj Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal asistenciu pri poslednom góle zápasu. V akcii strávil takmer 22 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod a dve strely na bránu. Marián Gáborík odohral 17 minút, zaznamenal dva mínusové body a bránu Briana Bouchera ohrozil len raz. Newyorský tím stále nenašiel k rýchlemu krídelníkovi správneho centra. „Strávili sme veľa času tým, aby sme preňho našli hráčov, ale to je na zodpovednosti elitného hráča, akým je Gabby. No nie, stále si nie som istý, ktorý mu najviac sedí. Stepan je najkreatívnejší center, aspoň v to teraz verím. No sedí Gáboríkovi? Nie som si tým istý,“ povedal tréner John Tortorella pre New York Post.

Tím Nashville Predators bodoval od 27. novembra v desiatich zápasoch v rade, no v sobotu táto séria skončila. „Predátori“ totiž prehrali s Los Angeles 1:6. „Králi“ rozhodli o svojom víťazstve už v prvej tretine, v ktorej dali štyri góly. Postupne skórovali Justin Williams, Trevor Lewis a Drew Doughty. Po Doughtyho góle opustil bránu Predators Anders Lindbäck (6/9), ktorého nahradil Mark Dekanich. Ten v prvej tretine dostal gól z hokejky Ryana Smytha. Ďalšie dva góly dosiahli Kings v druhej tretine a ich autormi boli Alexei Ponikarovsky a Smyth. Dekanich chytil 23 striel. Jeho náprotivok, Jonathan Bernier, zaznamenal 29 úspešných zákrokov a prekonal ho len Steve Sullivan. V akcii sa predstavil aj slovenský útočník Michal Handzuš, ktorý v drese Kings odohral 16 a pol minúty. Do štatistík si zapísal jednu asistenciu (jubilejný desiaty bod v tomto ročníku), jeden plusový bod, jeden strelecký pokus, dva hity a osem vyhraných vhadzovaní.

Článok pokračuje pod reklamou

Úvodný gól stretnutia medzi Carolinou a Anaheimom strelil v tretej minúte Ryan Getzlaf z Anaheimu, ale do kabín odchádzali spokojnejší „hurikáni“, ktorí vyhrali prvú tretinu 2:1. Oba góly dal kapitán Eric Staal, ktorý skóroval v presilovke. Už na začiatku druhej tretiny skóroval opäť Staal, ktorý zvýšil na 3:1 a zaznamenal dvanásty hetrik v kariére. „Káčeri“ sa snažili prekonať Cama Warda, no ten chytal skvele. V prvej tretine chytil 10 striel, v druhej 15 a v tretej 18. Až 108 sekúnd pred koncom 60. minúty sa podarilo Ducks znížiť na 2:3. Strelcom gólu bol Getzlaf, ktorý sa presadil v presilovke. Ďalší gól už kalifornský tím nepridal a v čase 59:55 skóroval do prázdnej brány Joe Corvo, ktorý dal štvrtý gól Caroliny. Slovenský obranca Ľubomír Višňovský bol s ice-timeom 27:18 najvyťažovanejším hráčom duelu. Topoľčiansky rodák získal jednu asistenciu (pri druhom góle Getzlafa), jeden mínusový bod a trikrát ohrozil Warda. Carolina vyhrala už štvrtý duel v rade a pomaly sa približuje v tabuľke Východnej konferencie k postupovej osmičke (momentálne je deviata a stráca štyri body). „Káčeri“ prehrali druhé stretnutie v rade.

Zo Slovákov sa do kanadského bodovania zapísal aj obranca Buffala Andrej Sekera, ktorý nazbieral jednu asistenciu, no z výhry sa neradoval. „Šable“ prehrali s Tampu Bay 1:3. Ako prvý sa do streleckej listiny zapísal Simon Gahne, ktorý skóroval v 33. minúte počas presilovej hry. Lightning dostal v 39. minúte do dvojgólového vedenia Steven Stamkos, ktorý dal 25. gól v sezóne. O minútu neskôr sa podarilo Jasonovi Pominvilleovi znížiť na 1:2 a bodku za zápasom dal dve sekundy pred koncom 60. minúty Martin St. Louis, ktorý skóroval do prázdnej brány. V zápase nazbieral St. Louis aj dve asistencie. Sekera odohral 23 minút a šesť sekúnd a po Jordanovi Leopoldovi bol druhý najvyťažovanejším hráčom Sabres. Do štatistík si okrem asistencie zapísal aj jeden strelecký pokus, jeden hit a jednu zblokovanú strelu. Mike Smith chytil 22 striel, Ryan Miller 34. „Blesky“ zvíťazili tretí raz po sebe, „šable“ prehrali druhýkrát v rade.

Blake Wheeler strelil v 18. minúte svoj ôsmy gól v aktuálnom ročníku, ktorým rozhodol o výhre Bruins nad Capitals v pomere 3:2. V prvej tretine skórovali okrem Wheelera aj Patrice Bergeron a Andrew Ference. V druhej časti sa presadil Matt Bradley, ktorý znížil na 1:3 v 23. minúte. V tretej tretine Capitals ovládli hru a Tima Thomasa ohrozili až 26-krát! Americký gólman však inkasoval len jeden gól, keď ho v 55. minúte prekonal Karl Alzner. Dokopy chytil 39 striel, Neuvirth 18. Kapitán Bruins, Zdeno Chára, odohral viac ako 24 minút a stal sa najvyťažovanejším hráčom svojho mužstva. Štatistiky si obohatil o jednu strelu, štyri hity a tri zblokované strely. „Medvede“ pretrhli sériu troch prehier v rade, Capitals utrpeli už ôsmu porážku po sebe!

Kyle Turris strelil v nájazdoch víťazný gól a Coyotes zdolali Islanders 4:3. Počas normálnej hracej doby sa za víťazné mužstvo presadili Radim Vrbata, Wojtek Wolski a Martin Hanzal. Jason LaBarbera pomohol k výhre 41 úspešnými zákrokmi. Na opačnej strane chytal dvadsaťsedemročný Nathan Lawson, ktorý v premiérovom dueli v Národnej hokejovej lige zlikvidoval 32 streleckých pokusov. Z jeho spoluhráčov sa do streleckej listiny zapísali Jesse Joensuu, Michael Grabner a Rob Schremp. Slovenský obranca Milan Jurčina strávil na ľade šestnásť minút a jedenásť sekúnd, počas ktorých zaknihoval jeden plusový bod, tri strely na bránu, päť bodýčekov a päť zblokovaných striel. „Kojoti“ odohrali tretí zápas v rade proti tímu z Atlantickej divízie a prvýkrát vyhrali. „Ostrovania“ získali tri body v posledných dvoch dueloch, no aj naďalej sú najhorším tímom.

Krídelník Eric Boulton strelil prvý hetrik v kariére a aj vďaka nemu vyhrala Atlanta nad New Jersey vysoko 7:1. Prvé tri góly dali Thrashers v prvej tretine a ich autormi boli Hainsey, Boulton a Kane. Ladd zvýšil v 27. minúte na 4:0 a Martin Brodeur opustil bránu Devils. Jeho náhradník, Johan Hedberg, chytil len štyri zo siedmich striel. Tri góly dostal z hokejok Boultona (dva góly) a Thorburna. Jediný gól Devils strelil Iľja Kovaľčuk, ktorý odohral proti svojmu bývalému tímu druhý zápas. Devils prehrali ôsmy z posledných desiatich stretnutí, Atlanta sa dostala na prvé miesto Juhovýchodnej divízie.

Brad Richards strelil dva góly a Dallas zdolal Columbus 2:1. Na víťazstve má veľký podiel aj brankár Kari Lehtonen, ktorý dostal len jeden gól z 36 striel. V 20. minúte ho prekonal Fedor Tyutin, ktorý skóroval prvý raz v tejto sezóne. Matheu Garon z Columbusu zlikvidoval 21 striel. Rozhodcovia udelili v zápase 84 trestných minút.

Jannik Hansen strelil tretí gól v sezóne, ktorým rozhodol o výhre Canucks nad Maple Leafs v pomere 4:1. Jonasa Gustavssona, ktorý nastúpil za Toronto, prekonali aj Burrows a Ehrhoff. Posledný gól Vancouveru strelil Henrik Sedin do prázdnej brány. Roberto Luongo dostal gól len z hokejky Grabovskiho a zaznamenal 27 úspešných zákrokov. Gustavsson chytil 24 striel. Canucks vyhrali štvrtý z posledných piatich, Maple Leafs prehrali druhý raz v rade.

Miikka Kiprusoff čelil len 16 strelám, no dostal tri góly a Calgary podľahlo Minnesote 1:3. Víťazný gól dal Mikko Koivu a ďalšie presné zásahy Wild strelili Miettinen a Kobasew. Nicklasa Bäckströma (28/29) prekonal len Matt Stajan. Flames ukončili sériu troch zápasov s aspoň jedným získaným bodom, Minnesota vyhrala tretí zápas z posledných piatich.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 30/34 - - - - - -
Andrej Meszároš (PHI) 21:54 0 1 1 +1 2 0
Marián Gáborík (NYR) 17:00 0 0 0 -2 1 0
Michal Handzuš (LAK) 16:34 0 1 1 +1 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 27:18 0 1 1 -1 3 0
Andrej Sekera (BUF) 23:06 0 1 1 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 24:11 0 0 0 0 1 0
Milan Jurčina (NYI) 16:11 0 0 0 +1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies