Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Halák zdolal Detroit, Chára hviezdou zápasu

Trinásť zápasov sa odohralo v posledný hrací deň pred vianočnou prestávkou a v nich sa predstavilo šesť Slovákov. Do bodovania sa zapísali dvaja a potešil aj Jaroslav Halák, ktorý prelomil smolu proti Detroitu.

Do tretice všetko dobré. To by mohlo platiť aj u Jaroslava Haláka, ktorý v treťom zápase proti Detroitu dokázal zaknihovať svoje prvé víťazstvo. Bratislavský rodák zastavil 35 striel Red Wings a doviedol Blues k výhre 4:3. Víťazný gól strelil Matt D'Agostini, dvakrát sa presadil Patrik Berglund a do listiny strelcov sa z víťazného mužstva zapísal aj Erik Johnson. Halák mal najviac roboty v druhej a tretej tretine, no v záverečnej časti hry svoj tím podržal a gól neinkasoval. Po zápase bol vyhlásený za druhú hviezdu. Vo štvrtok si vylepšil bilanciu na 13-10-4, pričom v predchádzajúcich dvoch zápasoch proti Detroitu inkasoval 11 gólov zo 67 striel. V noci ho prekonali Johan Franzen, Nicklas Lidstrom a Patrick Eaves. Chris Osgood opäť nesiahol na 400. víťazstvo v kariére.

Los Angeles na svojom ľade privítalo Edmonton a diváci videli vyrovnané stretnutie, o ktorého víťazovi sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch. Jarret Stoll premenil ten rozhodujúci a dva body si pred Vianocami na svoje konto pripísali Kings. V normálnej hracej dobe skončil duel nerozhodne 2:2. Skóre stretnutia otvoril Taylor Hall, aby o sedem minút neskôr vyrovnal po asistencii Michala Handzuša Justin Williams. Aj v tretej tretine sa podarilo skórovať Oilers ako prvému mužstvu. Na gól Jeana-Francoisa Jacquesa však o 20 sekúnd neskôr zareagoval Jack Johnson. Handzuš v zápase odohral 15 a pol minúty a ďalšie dve strávil na trestnej lavici. Svoj samostatný nájazd nepremenil.

Do bodovania sa zapísal aj obranca Andrej Sekera, ktorý zaznamenal jednu asistenciu v zápase proti Floride. K víťazstvu ňou však svojmu tímu neprispel, pretože Sabres pred domácimi divákmi s Panthers prehrali tesne 3:4. Víťazný gól strelil v 55. minúte Jason Garrison, dvakrát sa presadil Chris Higgins a raz Stephen Weiss. Tomáš Vokoun zaznamenal 45 úspešných zákrokov. Florida viedla po prvej tretine 3:0, no Buffalu sa vďaka dvom gólom Jordana Leopolda a gólu Jasona Pominvillea podarilo vyrovnať. Do tretej tretiny sa vstupovalo za stavu 3:3. Sekera v zápase odohral 22 minút a 41 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dva mínusové body. Bol druhým najvyťažovanejším hráčom svojho tímu.

Článok pokračuje pod reklamou

Zdeno Chára sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom Bruins po troch porážkach v posledných štyroch zápasoch potrebovali víťazstvo a nakoniec ho aj dosiahli. A to aj vďaka Shawnovi Thorntonovi, ktorému sa podarilo streliť dva góly a na svojom konte ich už má v tomto ročníku štyri, čo je jeho osobné maximum. Bruins porazili pomerom 4:1 Atlantu v zápase, ktorý sa skončil veľkou hromadnou bitkou, po ktorej rozhodcovia rozdali 96 trestných minút. O zvyšné dva góly Bruins sa postarali Patrice Bergeron a Michael Ryder. Tim Thomas zaznamenal 26 zákrokov a prekonať ho dokázal len Dustin Byfuglien. Chára v zápase odohral 24 minút a na svoje konto si pripísal tri strely na bránu a dve trestné minúty za hákovanie.

Vo štvrtok si zachytal aj Peter Budaj a hoci Colorado prehralo s Minnesotou 1:3, slovenský brankár neinkasoval ani jeden gól. Do brány sa dostal po tom, čo Craig Anderson inkasoval na začiatku druhej tretiny tretí gól. Banskobystrický rodák zaznamenal v zvyšnom priebehu 18 zákrokov. Niklas Backstrom ich mal na svojom konte 36 a prekonať ho dokázal len David Jones. O víťazstvo Wild sa dvoma gólmi a jednou asistenciou zaslúžil výrazne aj Matt Cullen. Strelecky sa presadil aj Andrew Brunette.

V akcii sa predstavil ešte obranca Milan Jurčina, ktorý je zrejme pre Islanders talizmanom. Odkedy sa po zranení vrátil do akcie, Islanders neprehrali v normálnom hracom čase a nazbierali sedem z možných ôsmich bodov. A to pred jeho návratom prehrali šesť zápasov v rade. Vo štvrtok vyhrali nad New Jersey, ktoré už viedol Jacques Lemaire. Ostrovania síce vyslali na Martina Brodeura len 14 striel, no päť skončilo v jeho bráne. Trojbodový Josh Bailey strelil dva góly a presadili sa aj John Tavares, Frans Nielsen a Blake Comeau. Dwayne Roloson zaznamenal 34 zákrokov a prekonal ho len Travis Zajac. Jurčina v stretnutí odohral takmer 17 a pol minúty a nebodoval.

Washington a Pittsburgh si vo vzájomnom stretnutí zmerali sily po prvýkrát a naposledy pred Winter Classic. Duel, v ktorom si Sidney Crosby predĺžil bodovú šnúru na 23 zápasov, ponúkol divákom kvalitný hokej. O víťazovi sa rozhodlo až v nájazdoch, v ktorých Pascal Dupuis rozhodol o víťazstve Penguins 3:2. V normálnom hracom čase sa presadili Crosby a Chris Kunitz. Na ich góly dokázali odpovedať Mike Green a Mike Kuble. Marc-Andre Fleury zaznamenal 32 zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu pred Crosbym, ktorý ku gólu pridal aj asistenciu.

Po tom, čo Lightning v stredu podľahli Islanders, sa chceli New Yorku revanšovať v zápase proti Rangers. A podarilo sa im to. Ryan Malone premenil svoj samostatný nájazd v 11. sérii, aby rozhodol o víťazstve Tampy Bay 4:3. Martin St. Louis, Steven Stamkos a Vincent Lecavalier sa presadili v normálnom hracom čase a Dan Ellis zaznamenal 34 zákrokov. Prekonali ho Ruslan Fedotenko, Alexander Frolov a Derek Stepan. Tampa vyhrala piaty zápas v posledných šiestich a zaknihovala 20. víťazstvo v ročníku skôr ako kedykoľvek predtým – potrebovala 35 zápasov.

Joe Thornton strelil víťazný gól a nazbieral aj dva asistencie, Patrick Marleau dvakrát skóroval a raz prihral a Sharks zdolali v divíznom derby Coyotes 4:1. Za kalifornský klub, ktorý sa presadil trikrát v presilovke, skóroval aj Dan Boyle. Anttiho Niemiho zlikvidoval 24 striel a prekonal ho len Ray Whitney. Jason LaBarbera mal na svojom konte 35 úspešných zákrokov. Sharks vyhrali štvrtý zápas v rade, Phoenix utrpel štvrtú prehru z posledných piatich zápasov.

Alex Tanguay sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a rozhodol o výhre Flames nad Stars v pomere 3:2. Tanguay skóroval aj počas základnej hracej doby. Druhý gól Calgary strelil Anton Babčuk, ktorý otvoril v 12. minúte skóre zápasu. Miikka Kiprusoff prispel k výhre 14 zákrokmi. Za jeho chrbtom skončili len strely z hokejok Mikea Ribeira a Brendena Morrowa. Kari Lehtonen zaznamenal 31 úspešných zákrokov. Dallas bodoval šiestykrát v rade, Calgary pretrhlo šnúru troch prehier v rade.

Nick Foligno strelil v 25. minúte počas presilovej hry svoj štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne, ktorým rozhodol o výhre Senators nad Predators v pomere 2:1. Prvý gól Ottawy strelil Alex Kovalev. Brian Elliott zlikvidoval 25 striel a prekonať ho dokázal len Marcel Goc. Pekka Rinne odchytal prvý zápas po zranení a zastavil v ňom 28 striel. Kanadský klub bodoval v piatom z posledných šiestich duelov, Nashville prehral tretí raz za sebou.

Bratia Sedinovci sa výraznou mierou podieľali na výhre Vancouveru nad Columbusom v pomere 7:3. Daniel získal tri body (1+2), Henrik štyri (1+3). Canucks viedli po prvej tretine 3:0, v druhej tretine svoj náskok zvýšili už na 6:0 a až za tohto stavu bol po prvý raz v zápase prekonaný Cory Schneider. Do streleckej listiny sa zapísal R.J. Umberger, ktorý skóroval aj v tretej tretine. Tretí gól Blue Jackets dosiahol Tom Sestito, ktorý uzatvoril skóre zápasu. Mathieu Garon inkasoval šesť gólov z hokejok Burrowsa, Ehrhoffa, Torresa, D. Sedina, Keslera a H. Sedina a zápas dochytal Steve Mason. Ten dostal jeden gól (Torres) z ôsmich striel. Canucks vyhrali piaty z posledných šeistich duelov. Blue Jackets utrpeli v posledných piatich stretnutiach štyri porážky.

Scott Gomez dal jeden gól a získal aj jednu prihrávku, Jaroslav Špaček prihral na dva góly a Montreal zdolal Carolinu v jej domovskom stánku tesne 3:2. Všetky góly padli v druhej tretine. Okrem Gomeza prekonali Cama Warda, ktorý odchytal 300. zápas v NHL, aj Andrej Kosticyn a Alexandre Picard. Obaja skórovali v presilových hrách. Carey Price pomohol k výhre kanadského tímu 27 úspešnými zákrokmi a za jeho chrbtom skončili len dve strely z hokejok Chada LaRosea a Erika Colea. Ward zlikvidoval 21 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 35/38 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 18/18 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 23:53 0 0 0 0 3 2
Andrej Sekera (BUF) 22:41 0 1 1 -2 0 0
Milan Jurčina (NYI) 17:21 0 0 0 0 0 0
Michal Handzuš (LAK) 15:33 0 1 1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies