Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Crosby nezastaviteľný, Slováci bez bodu

V deviatich zápasoch, ktoré boli v NHL na programe v noci z utorka na stredu, sa predstavilo aj pol tucet Slovákov, no ani jeden sa nezapísal do kanadského bodovania. Z víťazstiev sa tešili Chára, Sekera a Višňovský.

Veterán Mark Recchi dal v čase 59:40 svoj siedmy gól v aktuálnom ročníku, ktorým rozhodol o víťazstve Bruins, ktorí porazili Tampu Bay 4:3. Michael Ryder otvoril v 28. sekunde skóre zápasu a za „medvede“ sa presadili aj Steve Kampfer v druhej a Brad Marchand v tretej tretine. Tim Thomas chytal opäť za Boston a k víťazstvu prispel 31 úspešnými zákrokmi. Prekonať ho dokázali Steven Stamkos, Vincent Lecavalier a Martin St. Louis. Dan Ellis chytil 25 striel a boli medzi nimi aj dve z hokejky Zdena Cháru, kapitána Bostonu. Skúsený bek strávil na ľade takmer 25 minút a bol najvyťažovanejším hráčom zápasu. Do štatistík si zapísal štyri hity a rovnaký počet zblokovaných striel. Boston si vďaka výhre udržal prvé miesto v Severovýchodnej divízii, Tampa Bay klesla v Juhovýchodnej divízii na druhé miesto.

Jochen Hecht strelil jeden gól a na jeden prihral a výraznou mierou pomohol Buffalu k víťazstvu nad Edmontonom v pomere 4:2. Nikolai Khabibulin, ktorý odchytal za „olejárov“ celý zápas, zaknihoval 17 úspešných striel a okrem Hechta ho prekonali aj Luke Adam a Mike Weber, ktorý bol autorom aj posledného gólu, ktorý strelil do prázdnej brány. Ryan Miller z Buffala chytil 29 striel a za jeho chrbtom skončili dve z hokejok Dustina Pennera a Ryana Jonesa. V drese Oilers nastúpil aj český útočník Aleš Hemský, ktorý sa vrátil po zranení do akcie. Slovenský obranca Andrej Sekera pôsobiaci v Buffale odohral takmer 25 a pol minúty a stal sa druhým najvyťažovanejším hráčom „šablí“. Bojnický rodák sa do bodovania nezapísal a na svoje konto si pripísal jeden hit a jednu zblokovanú strelu.

Z výhry sa zo Slovákov tešil aj ďalší obranca Ľubomír Višňovský, ktorý oblieka dres kalifornského Anaheimu, ktorý si poradil s Phoenixom. „Káčerom“ vyšla najmä prvá dvadsaťmnútovka, v ktorej strelili všetky tri svoje góly. Ako prvý sa presadil v piatej minúte Luca Sbisa, v ôsmej minúte ho nasledoval Joffrey Lupul a v 16. minúte zvýšil na 3:0 svojím 20. tohtosezónnym gólom Corey Perry. Coyotes sa v druhej tretine zásluhou Shanea Doana podarilo znížiť na 1:3, ale bol to jediný gól, ktorý arizonský tím dosiahol. Jonas Hiller chytil 31 z 32 striel, Iľja Brzgalov 21 z 24. Raz ho ohrozil aj Višňovský, ktorý sa s ice-timeom 25:53 stal najvyťažovanejším hráčom duelu. Opora zadných radov Ducks nazbierala len jeden hit a jednu zblokovanú strelu.

Článok pokračuje pod reklamou

Brankár Jaroslav Halák zostal v utorok na striedačke a tak malo Slovensko v zápase medzi Blues a Blackhawks len dvojnásobné zastúpenie. Z výhry sa nakoniec radovalo St. Louis, ktoré zdolalo Chicago 3:1 a, zvíťazilo štvrtý raz v rade. Víťazný gól strelil v 44. minúte Brad Boyes a o ďalšie presné zásahy Blues sa postarali Vladimír Sobotka a Brad Winchester. Marty Turco zlikvidoval 40 striel a najviac práce mal v prvej tretine, v ktorej čelil až 18 strelám. Ty Conklin dostal len jeden gól z 26 striel a jeho autorom bol Jake Dowell, ktorý v 19. minúte otvoril skóre zápasu. Slovenskí útočníci Marián Hossa a Tomáš Kopecký v drese „čiernych jastrabov“ nebodovali. Hossa odohral 22 minút, počas ktorých nazbieral len jeden mínusový bod a dve strely. Kopecký strávil na ľade 15 minút a 40 sekúnd a na svojom konte mal jeden strelecký pokus a dve trestné minúty.

Zo Slovákov sa v akcii predstavil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý nastúpil vo Vancouveri v drese Philadelphie. Diváci videli zaujímavý hokej a z výhry sa nakoniec tešili domáci, ktorí vyhrali vysoko 6:2. V bráne „letcov“ chytal od začiatku Brian Boucher, ktorý však počas úvodných 25 minút dostal štyri góly z 28 striel a bol vystriedaný. Do hry sa dostal Sergei Bobrovsky, ktorý inkasoval zvyšné dva góly a na svoje konto si pripísal 19 úspešných zákrokov. O šesť gólov „kosatiek“ sa postarali piati rôzni hráči: Malhotra, Kesler (dvakrát), D. Sedin, Hansen a Tambellini. Roberta Luonga prekonali len Briere a Carter. Raz ho ohrozil aj Meszároš, ktorý získal jeden plusový bod a bol jediným hráčom „letcov“, ktorý skončil v plusových číslách. Na ľade strávil viac ako 20 minút.

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby strelil proti Atlante dva góly a na dva prihral a svoju bodovú sériu natiahol už na 25 stretnutí. Aj vďaka nemu vyhrali „tučniaci“ nad Thrashers 6:3. Víťazný gól strelil Chris Kunitz a o ďalšie góly v sieti Ondřeja Pavelca, ktorý chytil 30 striel, sa postarali spomínaný Crosby, Adams, Letestu a Cooke. Kane, Byfuglien a Boulton boli autormi troch gólov Atlanty. Marc-Andre Fleury zaznamenal 31 úspešných zákrokov a aj vďaka nemu figurujú Penguins na prvej priečke v tabuľke celej ligy.

Jay Beagle strelil druhý gól v prebiehajúcej sezóne a rozhodol o výhre Capitals nad Canadiens v pomere 3:0. Careyho Pricea, ktorý chytil 27 striel, prekonal aj Mike Green. Posledný gól dosiahol Alex Ovečkin, ktorý skóroval do prázdnej brány. Semyon Varlamov chytil všetkých 25 striel a zaknihoval druhý shutout v tomto ročníku (štvrtý v kariére). Capitals vyhrali druhý zápas v rade a dostali sa na prvé miesto v Juhovýchodnej divízii, Montreal klesol v Severovýchodnej divízii na druhú pozíciu.

Pat Dwyer dal gól na konci 55. minúty a rozhodol o víťazstve Caroliny, ktorá zvíťazila nad Torontom tesne 4:3. Strelecky sa na výhre podieľali aj Skinner a kapitán Eric Staal, ktorý dal dva góly. Cam Ward prispel k dvom bodom 34 úspešnými zákrokmi a za jeho chrbtom skončili len tri strely z hokejok Kessela, ktorý skóroval dvakrát, a Grabovskiho. Jonas Gustavsson chytil 23 striel.

Predators prestrieľali Stars 46:25, no z výhry sa tešili „hviezdy“ v pomere 4:2. Autorom víťazného gólu bol Mark Fistric, ktorý dal premiérový gól v sezóne 2010/11, a Pekka Rinne (21/25) dostal ďalšie tri góly z hokejok Otta, Erikssona a Barcha. Andrew Raycroft si na svoje konto pripísal 44 úspešných zákrokov a prekonať ho dokázal len Colin Wilson, ktorý dal oba góly „predátorov“, ktorí prehrali piate stretnutie v rade.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 24:50 0 0 0 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 25:23 0 0 0 0 0 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 25:53 0 0 0 0 1 0
Marián Hossa (CHI) 21:58 0 0 0 -1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 15:40 0 0 0 0 1 2
Andrej Meszároš (PHI) 20:14 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies