Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Dvojbodový Kopecký, Hossa a Handzuš strelili góly

Päť zápasov bolo v NHL na programe v noci z pondelka na utorok. V akcii sa predstavilo päť Slovákov, z ktorých sa strelecky presadili Marián Hossa a Michal Handzuš. Bodoval aj Tomáš Kopecký.

V Los Angeles sa stretli traja slovenskí hráči, ktorí sa dokázali zapísať do bodovania. Strelecky sa presadil najskôr domáci Michal Handzuš, ktorý svojím piatym gólom v ročníku otvoril skóre zápasu. Na jeho gól odpovedal v prvej tretine Marián Hossa, ktorý vyrovnával počas presilovky po asistencii Tomáša Kopeckého. Ten sa zapísal do bodovania ešte raz, keď mal prsty aj pri treťom góle Blackhawks, druhom Patricka Sharpa. Hostia vyhrali tesne 4:3, keď sa v 55. minúte presadil Jonathan Toews, ktorý sa po zranení vrátil do akcie. Corey Crawford zaznamenal 26 zákrokov a okrem Handzuša ho prekonal aj Ryan Smyth, ktorý strelil dva góly. Banskobystrický rodák odohral v akcii niečo cez 15 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod a dve strely. Najaktívnejším strelcom spolu s Toewsom bol Hossa, ktorý počas necelých 20 minút, ktoré strávil na ľade, ohrozil domácu bránu šesťkrát. Strelecky sa presadil prvýkrát od 14. novembra a zaznamenal aj plusový bod. Kopecký odohral 15 a pol minúty. Okrem dvoch asistencií si na svoje konto pripísal jeden strelecký pokus.

Obranca Milan Jurčina zaknihoval svoj najnižší čas strávený na ľade v posledných troch zápasoch, keď na ľade strávil „iba“ 23 minút a 10 sekúnd. Opäť bol najvyťažovanejším hráčom svojho tímu, ktorý od jeho návratu do akcie z 18 možných bodov získal 15. V pondelok Islanders zdolali pomerom 5:2 Calgary. John Tavares strelil dva góly a pridal asistenciu, Matt Moulson sa tiež presadil strelecky dvakrát a do listiny strelcov sa zapísal aj Michael Grabner. Andrew MacDonald a PA Parenteau zaznamenali po dve asistencie. Z hráčov Flames sa presadil dvakrát David Moss, ktorý prvým gólom prekonal Ricka Di Pietra, druhým Nathana Lawsona. DiPietro zápas opustil predčasne pre zranenie dolnej časti tela.

Toronto na domácom ľade privítalo Boston a od 15. minúty vyhrávalo zásluhou gólu Mikhaila Grabovskiho. Prvý útok Bruins však zaúradoval v druhej tretine a dvoma gólmi otočil stav zápasu na konečných 2:1. Najskôr sa presadil Nathan Horton a rozhodujúci gól vsietil Marc Savard. Tuukka Rask sa stal prvou hviezdou zápasu po tom, čo zastavil 36 striel domáceho tímu. James Reimer nastúpil v bráne Maple Leafs v druhom zápase v rade a zaknihoval 31 zákrokov. Najčastejšie ho ohrozil Zdeno Chára, ktorý zaknihoval päť streleckých pokusov, pričom na ľade strávil 26 a pol minúty. Do bodovania sa však nezapísal.

Článok pokračuje pod reklamou

Florida stratila ďalšie dvojgólové vedenie, no tentokrát zo zápasu vyviazla ako víťaz, Obranca Bryan Allen strelil víťazný gól v druhej minúte predĺženia, aby Panthers zdolali Hurricanes pomerom 4:3. Cory Stillman, Chris Higgins a Dennis Wideman sa presadili v normálnej hracej dobe a Scott Clemmensen prispel k výhre 34 zákrokmi. Prekonali ho Zac Dalpe, Zach Boychuk a Jay Harrison.

Alexander Burrows sa presadil v strede tretej tretiny presadil strelecky, aby rozhodol o víťazstve Vancouveru 4:3 nad San Jose. O zvyšné tri góly Canucks sa postarali Daniel Sedin, Alexander Edler a Jannik Hansen. Cory Schneider zaznamenal 32 zákrokov a prekonať ho dokázali Ryane Clowe, Patrick Marleau a Jamal Mayers. Antti Niemi zastavil 43 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 19:45 1 0 1 +1 6 0
Tomáš Kopecký (CHI) 15:25 0 2 2 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 15:13 1 0 1 +1 2 0
Milan Jurčina (NYI) 23:10 0 0 0 0 0 0
Zdeno Chára (BOS) 26:27 0 0 0 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies