Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Kopecký skóroval, Gáborík a Svatoš vyhrali

V šiestich dueloch, ktoré boli v Národnej hokejovej lige na programe v noci zo stredy na štvrtok, nastúpilo päť Slovákov, ale do bodovania sa zapísal len Kopecký. Z výhier sa tešili Gáborík a Svatoš.

Chicago nastúpilo na vlastnom ľade proti Dallasu aj s dvoma slovenskými hokejistami v zostave. Z víťazstva sa však po výsledku 4:2 radovali „hviezdy“. Tie sa dostali v prvej tretine zásluhou Brendena Morrowa a Mikea Ribeira do dvojgólového vedenia, ale v druhej tretine sa do streleckej listiny zapísali Fernando Pisani a Tomáš Kopecký a stav stretnutia bol nerozhodný 2:2. Víťazný gól strelil v 51. minúte Ribeiro, pre ktorého to bol druhý presný zásah v zápase. Na konečných 4:2 upravil Steve Ott, ktorý skóroval do prázdnej brány. Stars využili tri presilovky z troch a k výhre im dopomohol aj Kari Lehtonen, ktorý chytil 35 striel. Medzi nimi bolo aj šesť striel z hokejky Kopeckého, ktorý odohral 15 minút a 48 sekúnd. Do štatistík si okrem svojho siedmeho gólu v tejto sezóne pripísal aj šesť streleckých pokusov a dve trestné minúty. Druhý Slovák v drese „čiernych jastrabov“, Marián Hossa, odohral viac ako 23 a pol minúty, ale do bodovania sa nezapísal. Nazbieral len jeden mínusový bod a jeden strelecký pokus. Corey Crawford z Chicaga dostal tri góly z 21 striel.

Dvojnásobné zastúpenie malo Slovensko aj v zápase medzi tímami Anaheim Ducks a Nashville Predators. Dva body putujú na konto Predators, ktorí vyhrali 4:1. Patric Hornqvist strelil v 24. minúte svoj jedenásty gól v aktuálnom ročníku, ktorým rozhodol o víťazstve. Jonasa Hillera, ktorý chytil 20 striel, prekonal aj Jerred Smithson. Ostatné dva presné zásahy strelili „predátori“ do prázdnej brány a ich autormi boli Sergei Kostitsyn a Shea Weber. Pekka Rinne zlikvidoval až 40 strelecký pokusov a čisté konto mu v 52. minúte pokazil Saku Koivu. V drese víťazného tímu nastúpil aj Marek Svatoš, ktorý opustil zápas s ice-timeom 11:11. Bodovať sa mu nepodarilo a dvakrát ohrozil súperovu bránu. Obranca Ľubomír Višňovský hrajúci za „káčerov“ bol opäť najvyťažovanejším hráčom svojho tímu. V piatok strávil na ľade 24 minút a 43 sekúnd, počas ktorých zaknihoval jeden mínusový bod a dva strelecké pokusy.

Nórsky útočník Mats Zuccarello strelil na začiatku štvrtej minúty predĺženia svoj premiérový gól v kanadsko-americkej NHL, ktorým rozhodol o výhre Rangers nad Hurricanes v pomere 2:1. V základnej hracej dobe skóroval za newyorský tím Matt Gilroy, ktorý v 49. minúte otvoril skóre zápasu. O šesť minút neskôr však Eric Staal vyrovnal na 1:1. Brankár Henrik Lundqvist pomohol k výhre 31 úspešnými zákrokmi a jednou asistenciou. Jeho náprotivok, Cam Ward, mal na svojom konte 33 úspešných zákrokov. Päťkrát ho ohrozil aj náš útočník Marián Gáborík, ktorý bol najaktívnejším „jazdcom“. Trenčiansky odchovanec odohral 21 minút, ale do kanadského bodovania sa nezapísal.

Článok pokračuje pod reklamou

Chris Kunitz strelil hetrik, Alex Goligoski zaknihoval štyri body, Kris Letang trikrát asistoval a Pittsburgh Penguins vyhral nad Tampou Bay vysoko 8:1. Skóre stretnutia otvoril už v siedmej sekunde Malkin a v prvej tretine sa do streleckej listiny zapísali aj Conner, Kennedy a dvakrát Kunitz. V druhej časti skórovali za „tučniakov“ Letestu a Kunitz, ktorý zvýšil svojím tretím gólom v dueli už na 7:0. Jediný úspešný zásah „bleskov“ dosiahol v 43. minúte Hall. Skóre zápasu uzavrel o minútu neskôr Goligoski. Fleury pomohol k dvom bodom 31 úspešnými zákrokmi. Roloson z Tampy Bay dostal päť gólov v prvej tretine a v bráne ho nahradil Ellis, ktorý dostal zvyšné tri góly.

Kevin Bieksa rozhodol v 17. minúte svojím piatym gólom v prebiehajúcej sezóne o výhre Vancouveru, ktorý zdolal Calgary 3:1. Flames ohrozili Roberta Luonga až 44-krát, ale kanadský brankár predviedol skvelý výkon a o čisté konto prišiel jedenásť sekúnd pred koncom zápasu, kedy ho prekonal Jackman. Kiprusoff, ktorý chytil 18 streleckých pokusov, dostal góly aj z hokejok Keslera a Daniela Sedina. Burrows zaznamenal dve asistencie. Canucks vyhrali siedmy duel v rade a deviaty z posledných desiatich. V priebežnej tabuľke celej ligy figurujú na prvom mieste.

V divíznom derby medzi Atlantou a Floridou sa z víťazstva radovala po výsledku 3:2 Atlanta. O výhre rozhodol v 27. minúte Peverley, ktorý vyhnal Vokouna (12/15) z brány. Peverley sa zapísal do streleckej listiny aj v prvej tretine, v ktorej skóroval za Thrashers aj Bergfors. Druhý český brankár, Pavelec, dostal chytil 33 striel a za jeho chrbtom skončili len dve z hokejok Weissa a Higginsa, ktorý uzatvoril skóre stretnutia.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Tomáš Kopecký (CHI) 15:48 1 0 1 0 6 2
Marián Hossa (CHI) 23:43 0 0 0 -1 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 24:43 0 0 0 -1 2 0
Marek Svatoš (NAS) 11:41 0 0 0 0 2 0
Marián Gáborík (NYR) 20:58 0 0 0 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies