Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Svatoš strelil svoj prvý gól v sezóne

Slovenský útočník Marek Svatoš čakal na svoj prvý gól v aktuálnej sezóne NHL do svojho štvrtého zápasu odohraného za Nashville. Vo štvrtok bol jediným bodujúcim Slovákom. V akcii sa okrem iných predstavil aj Jaroslav Halák, ktorý striedal.

Marek Svatoš strelil svoj premiérový gól v drese Nashvillu vo svojom štvrtom zápase v NHL v tejto sezóne a pomohol ním svojmu tímu k víťazstvu 5:2 nad Los Angeles. V stretnutí dvoch Slovákov mal spočiatku navrch domáci tím Michala Handzuša, ktorý po góloch Kylea Clifforda a Jarreta Stolla viedol o dva góly. Ešte v druhej tretine sa však podarilo Nashvillu stav otočiť vo svoj prospech, keď sa postupne presadili Colin Wilson, Svatoš a Patric Hornqvist. V tretej tretine si Predators vedenie zvýšili po góloch Sergeja Kosticyna a Hornqvista. Anders Lindback prispel k výhre 24 zákrokmi. Svatoš v zápase odohral zhruba 14 minút a okrem gólu zaznamenal aj plusový bod a dve strely na bránu Jonathana Berniera. Handzuš zaznamenal mínusový bod počas viac ako 17 minút, ktoré strávil na ľade.

Z víťazstva sa tešil Andrej Sekera, ktorého Buffalo zaknihovalo tretiu výhru z posledných štyroch zápasov v San Jose. Sabres boli menej aktívnejší, no v bráne mali Ryana Millera, ktorý zastavil všetkých 36 striel Sharks, aby vychytal svoj 20. shutout v kariére a pomohol tímu k výhre 3:0, o ktorú sa gólmi postarali Luke Adam, Jochen Hecht a Thomas Vanek. Sekera v stretnutí odohral 19 minút a deväť sekúnd. Počas tohto času zaznamenal jeden plusový bod a tri strelecké pokusy, s ktorými bol najaktívnejším strelcom Sabres. Antero Niittymaki zaznamenal spolu 19 zákrokov.

Dva góly Daniela Brierra v druhej tretine rozhodli o víťazstve Philadelphie 4:2 nad New Jersey. Scott Hartnell sa tiež presadil dvakrát, Ville Leino zaznamenal tri asistencie a Brian Boucher zastavil 18 striel domáceho tímu. Prekonali ho len Dainius Zubrus a David Clarkson. Devils mali pri svojich gólov aj dávku šťastia. To v tejto sezóne chýba New Jersey. Devils prehrali už 28. zápas v normálnom hracom čase. Flyers majú na svojom konte 25 víťazstiev. V akcii nechýbal ani obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral viac ako 23 minút a zaznamenal jeden plusový bod a jednu strelu na bránu Johana Hedberga.

Článok pokračuje pod reklamou

Dustin Penner strelil gól počas oslabenia a pridal aj asistenciu, aby pomohol Edmontonu ukončiť sedemzápasovú sériu prehier víťazstvom 2:1 nad New Yorkom Islanders. Gilbert Brule sa tiež presadil za Oilers, ktorí vyhrali len dva z posledných 11 duelov. Nathan Lawton sa v bráne Islanders dlho neohrial a striedal po tom, čo dostal dva góly z úvodných troch striel. Potom ho nahradil Kevin Poulin, ktorý ešte predtým v NHL nechytal. S 19 zákrokmi sa stal treťou hviezdou duelu. Prvou bol domáci brankár Devan Dubnyk, ktorý zastavil 30 striel a inkasoval len gól z hokejky Blakea Comeaua. Štyrikrát ho ohrozil aj obranca Milan Jurčina, ktorý odohral niečo cez 22 minút a patril medzi najaktívnejších strelcov svojho tímu.

Boston na domácom ľade privítal Minnesotu a hoci bol o niečo aktívnejší, Joseho Theodorea dokázal prekonať len Steve Kampfer. Hráči Wild strelili tri góly, aby zaknihovali svoje tretie víťazstvo v rade. Strelecky sa presadili Martin Havlát, Cal Clutterbuck a Mikko Koivu, ktorý strelil gól do prázdnej brány. Theodore zaznamenal 35 zákrokov. Troma strelami jeho pozornosť vyskúšal aj Zdeno Chára, ktorý na ľade strávil 25 a pol minúty. Tuukka Rask zastavil 31 striel. Boston na domácom ľade ešte nikdy nedokázal zdolať Minnesotu. Tá má proti Bruins celkovú bilanciu pozitívnu 9-2.

V Toronte videli diváci desať gólov, návrat St. Louis do zápasu a dramatické rozuzlenie v samostatných nájazdoch. V nich už nechytal slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý po 32 minútach a inkasovanom štvrtom góle z 19 striel, opustil po druhýkrát v tejto sezóne bránu a prenechal ju Tyovi Conklinovi. Ten už inkasoval len raz, keď si Maple Leafs vytvorili vedenie 5:2. V tretej tretine sa Blues podarilo vyrovnať, no v nájazdoch o výhre domáceho tímu rozhodol Tyler Bozak. V normálnom hracom čase sa presadili Colby Armstrong, Mikhail Grabovski, Kris Versteeg, Phil Kessel (dvakrát) za Toronto a Alex Steen, David Backes, Brad Winchester, Eric Brewer a Matt D'Agostini za St. Louis. Maple Leafs odohrali 3000. domáci zápas v histórii.

Pittsburgh hral bez svojho zraneného kapitána Sidneyho Crosbyho po prvýkrát v tomto ročníku a až tak dobre sa mu nedarilo, hoci proti Montrealu získal aspoň bod za remízu v normálnom hracom čase. Z víťazstva 2:1 sa tešil domáci celok, o ktorého víťazstve rozhodol v samostatných nájazdoch Benoit Pouliot, ktorý sa presadil aj v normálnej hracej dobe. Carey Price zaznamenal 31 zákrokov a prekonať ho dokázal len Arron Asham. Brett Johnson urobil 22 zákrokov.

Jason LaBarbera urobil 34 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v tomto ročníku, a Taylor Pyatt strelil dva góly, aby Phoenix zdolal Colorado pomerom 2:0. LaBarbera, ktorý v bráne nahradil absentujúceho Iľju Bryzgalova (rodinné záležitosti), neinkasoval gól proti tímu, ktorý je štvrtý v počte strelených gólov v celej NHL. Je to jeho druhý shutout v posledných troch štartoch. Craig Anderson zaznamenal 31 zákrokov a inkasoval len raz. Druhý gól strelil Pyatt do prázdnej brány.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 15/19 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 25:33 0 0 0 0 3 0
Andrej Meszároš (PHI) 23:17 0 0 0 +1 1 0
Milan Jurčina (NYI) 22:12 0 0 0 0 4 0
Andrej Sekera (BUF) 19:09 0 0 0 +1 3 0
Marek Svatoš (NAS) 13:51 1 0 1 +1 2 0
Michal Handzuš (LAK) 17:15 0 0 0 -1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies