Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Višňovský a Hossa asistovali

V siedmich piatkových zápasoch kanadsko-americkej NHL nastúpili piati Slováci a všetci sa tešili z víťazstva. Bodovať sa pdoarilo len Višňovskému, ktorý dvakrát asistoval, a Hossovi, ktorý získal jednu prihrávku.

Teemu Selänne strelil v šiestej minúte prvej tretiny v presilovej hre prvý gól zápasu, v ktorom vyhral Anaheim nad Columbusom hladko 6:0. Skúsený fínsky útočník skóroval aj v 28. minúte a opäť v presilovke. V oboch góloch mal prsty aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal dve sekundárne asistencie. V druhej tretine sa do streleckej listiny zapísal aj Matt Beleskey, v tretej Brandon McMillan a Bobby Ryan, ktorý dal dva góly. Obranca Cam Fowler získal tri asistencie. Jonas Hiller pomohol k výhre 27 zákrokmi a tretí raz v aktuálnej sezóne udržal čisté konto (deviate v kariére). Jeho náprotivok, Steve Mason, dostal štyri góly z 24 striel a v bráne ho nahradil Mathieu Garon (3/5). Višňovský vyslal na súperovu bránu jednu strelu počas takmer 23 minút, ktoré strávil na ľade (viac odohral len jeho spoluhráč Cam Fowler). Topoľčiansky rodák si do štatistík zapísal aj jeden plusový bod a dve trestné minúty.

Kapitán Chicaga, Jonathan Toews, bol autorom víťazného nájazdu a posledný víťaz Stanleyho pohára porazil Ottawu 3:2. V základnej hracej dobe skórovali za „čiernych jastrabov“ dvaja Patrickovia – Sharp a Kane. Pri Sharpovom góle zaknihoval sekundárnu asistenciu Marián Hossa. Corey Crawford opustil zápas s 24 úspešnými zákrokmi a za jeho chrbtom skončili len dve strely z hokejok Daniela Alfredssona a Milana Michálka. Brian Elliott tiež zlikvidoval 24 striel. Dvakrát ho ohrozil Hossa, ktorý odohral 19 a pol minúty, a získal aj jeden plusový bod. Druhý Slovák v drese Chicaga, Tomáš Kopecký, hral viac ako šestnásť minút, počas ktorých nebodoval a do štatistík si zapísal jeden plusový bod, jeden strelecký pokus a tri hity. Jediným vylúčeným hráčom stretnutia bol obranca Blackhawks Duncan Keith.

Matt Zuccarello rozhodol v trestných strieľaniach o víťazstve New Yorku Rangers nad Dallasom Stars v pomere 3:2. V normálnej hracej dobe sa o góly „jazdcov“ postarali“ Ruslan Fedotenko a Artem Anisimov. Henrik Lundqvist získal jednu asistenciu a k víťazstvu pomohol aj 28 úspešnými zákrokmi. Prekonať ho dokázali len Brian Sutherby, ktorý otvoril v ôsmej minúte skóre duelu, a Mike Ribeiro. Kari Lehtonen mal na svojom konte 29 zákrokov. Marián Gáborík odohral viac ako 20 minút a počas tohto času zaznamenal len jeden mínusový bod a jeden strelecký pokus.

Článok pokračuje pod reklamou

Z výhry sa radoval aj Tomáš Tatar, ktorý nastúpil za Detroit. „Červené krídla“ vyhrali nad Calgary 5:4 po samostatných nájazdoch. Autorom víťazného bol Todd Bertuzzi. V základnej hracej dobe sa o góly Red Wings postarali Darren Helm, Brian Rafalski, ktorý skóroval dvakrát, a Patrick Eaves. Jimmy Howard zlikvidoval 35 z 39 striel. Góly Flames dosiahli Curtis Glencross (dva), Jarome Iginla a Anton Babchuk. Miikka Kiprusoff chytil 23 striel. Tatar ho neohrozil ani raz a počas siedmich minút a trinástich sekúnd, ktoré strávil na ľadovej ploche, nazbieral jeden mínusový bod.

Maple Leafs z Toronta strelili v zápase proti Atlante až päť gólov v presilových hrách a zvíťazili vysoko 9:3. Najviac bodov získali Kulemin, ktorý dvakrát skóroval a dvakrát prihral, a Kaberle, ktorý získal štyri asistencie. Dva góly strelili v zápase aj Grabovski a MacArthur. O ďalšie presné zásahy kanadského tímu sa postarali Versteeg, Armstrong a Kessel. Šesť z deviatich gólov dosiahlo Toronto v druhej tretine. Reiner prispel k výhre 41 úspešnými zákrokmi a prekonali ho len Enstrom, Cormier (prvý gól v NHL) a Ladd. Pavelec chytal za Atlantu od začiatku duelu, ktorý dostal päť gólov. Mason inkasoval zvyšné štyri.

Eric Cole strelil dva góly, vrátane víťazného, Jeff Skinner tiež dvakrát skóroval, aby Carolina vyhrala nad Floridou 5:3. Za „hurikánv“ sa do streleckej listiny zapísal aj kapitán Eric Staal, ktorý dal svoj 20. gól v tomto ročníku. Jsutin Peters z Caroliny odchytal celý duel a chytil 32 striel. Na opačnej strane stál Tomáš Vokoun, ktorý mal na svojom konte 30 úspešných zákrokov. O góly „panterov“ sa postarali Booth a Reasoner (dva).

Vancouver porazil Edmonton hladko 6:1 a vyhral ôsmy zápas v rade. Aspoň bod získal už v pätnástich dueloch za sebou. Víťazný gól strelil v 23. minúte Kesler, ktorý opustil duel s hetrikom. Nikolaia Khabibulina, ktorý chytil 28 striel, prekonali aj Daniel Sedin (dvakrát) a Edler. Cory Schneider mal na svojom konte 23 úspešných zákrokov a jediným úspešným strelcom „olejárov“ bol Hemský.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 19:29 0 1 1 +1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 16:12 0 0 0 +1 1 0
Marián Gáborík (NYR) 20:06 0 0 0 -1 1 0
Tomáš Tatar (DET) 07:13 0 0 0 -1 0 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 22:53 0 2 2 +1 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies