Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Handzuš dvojbodový, bodovali štyria Slováci

V sobotu bolo v Národnej hokejovej lige na programe jedenásť stretnutí. Do hry zasiahlo deväť slovenských hokejistov a štyri sa zapísali do kanadského bodovania. Brankár Jaroslav Halák prehral.

Columbus prehrával v Los Angeles proti miestnym Kings po 28. minútach už 0:4, ale troma gólmi duel zdramatizoval. Dva body napokon putujú na konto „kráľov“ po výsledku 6:4. Víťazný gól dal tri a pol minúty pred koncom tretej dvadsaťminútovky Ryan Smyth a sekundárnu asistenciu zaznamenal Michal Handzuš, ktorý dokopy získal dve asistencie. O ďalšie presné zásahy kalifornského tímu sa postarali Dustin Brown, Alex Martinez, Jarret Stoll (dva) a Justin Williams, ktorý dal gól do prázdnej brány. Za Columbus skórovali Matt Calvert (prvý gól v NHL), dvakrát Rick Nash a Fedor Tyutin. Obaja brankári, Jonathan Quick z Los Angeles a Mathieu Garon z Columbusu, zaknihovali 30 úspešných zákrokov. Handzuš odohral viac ako šestnásť minút, počas ktorých nazbieral okrem dvoch prihrávok aj jeden plusový bod, dve trestné minúty a vyhral desať z 21 vhadzovaní (48 %). Kings ukončili sériu piatich prehier za sebou a vyhrali prvý duel v roku 2011. Blue Jackets utrpeli štvrtú porážku v rade.

Dva body za víťazstvu putovali po zápase medzi Rangers a Blues na konto newyorského klubu, ktorý porazil „bluesmenov“ tesne 2:1 a vyhral tretí raz v rade. O víťazstve rozhodol v 36. minúte Sean Avery. Na gól mu prihral útočník Marián Gáborík, pre ktorého to bol prvý bod od 1. januára. Do listiny strelcov sa za „jazdcov“ zapísal aj Derek Stepan, center Brandon Dubinsky dvakrát asistoval. Jediným úspešným strelcom St. Louis bol Brad Winchester, ktorý v 23. minúte otvoril skóre zápasu. Martin Biron pomohol k víťazstvu manhattanského tímu 24 úspešnými zákrokmi. Jeho náprotivok, Jaroslav Halák, chytil 22 striel. Medzi nimi bolo aj šesť z hokejky Gáboríka, ktorý bol najaktívnejším hráčom svojho tímu. Na ľade strávil viac ako 13 a pol minúty a okrem asistencie získal aj jeden plusový bod. Trenčiansky odchovanec bol vyhlásený druhou hviezdou duelu.

John Tavares strelil gól na konci 64. minúty a rozhodol o výhre Islanders nad Avalanche v pomere 4:3. Islanders prehrávali po rýchlych góloch Milana Hejduka a Davida Kočího už 0:2, ale skóre dokázali otočiť. Aspoň jeden bod zabezpečil „lavínam“ Hejduk, ktorý skóroval štyri sekundy pred koncom tretej tretiny. Okrem Tavaresa sa do streleckej listiny za „ostrovanov“ zapísali Blake Comeau a Jeremy Colliton, ktorý vo svojom prvom tohtosezónnom dueli strelil dva góly. Všetky presné zásahy dosiahol newyorský tím v početnej výhode. Z výhry sa radoval aj obranca Milan Jurčina, ktorý odohral 24 minút a na svoje konto si zapísal jednu asistenciu, jednu strelu, dve trestné minúty, štyri hity a dve zblokované strely. Kevin Poulin pomohol k dvom bodom 34 zákrokmi. Craig Anderson chytil 23 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Max Pacioretty strelil gól v štvrtej minúte predĺženia a Montreal vyhral v divíznom derby nad Bostonom 3:2. V normálnej hracej dobe vyhrávali „medvede“ 2:0, keď sa dvakrát zapísal do streleckej listiny Patrice Bergeron, ale kanadský tím dokázal vyrovnať. Na 1:2 znížil v 58. minúte Scott Gomez a vyrovnávajúci gól dosiahol 48 sekúnd pred koncom tretej tretiny Brian Gionta. Carey Price z Montrealu zlikvidoval 27 striel a boli medzi nimi aj štyri z hokejky kapitána Bruins Zdena Cháru. Trenčiansky odchovanec strávil na ľade 28 minút, počas ktorých nazbieral jednu asistenciu, tri bodyčeky, tri zblokované strely a desať trestných minút. Brankár Bruins, Tim Thomas, opustil zápas s 39 úspešnými zákrokmi. Boston je aj napriek prehre stále na prvom mieste v Severovýchodnej divízii, Montreal je druhý.

James van Riemsdyk a Danny Briere sa presadili strelecky a Brian Boucher zastavil 34 striel, aby doviedli Philadelphiu Flyers k víťazstvu 2:1 nad New Jersey Devils v sobotnom zápase, v ktorom najslabší tím NHL zaknihoval svoju 11. prehru v rade na ľade súpera. Od klubového rekordu z roku 1983 delí tím jedna prehra. Legendárny Martin Brodeur neštartoval v treťom zápase v rade, no do brány sa predsa dostal po tom, čo Johan Hedberg dostal v prvej tretine dva góly z desiatich striel. Brodeur zaznamenal 19 zákrokov. Jediný gól Devils vsietil obranca Andy Greene. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Andrej Meszároš z Philadelphie, ktorý odohral takmer 24 a pol minúty, zaznamenal štyri strely, jeden mínusový bod a päť zblokovaných striel.

V zápase medzi dvoma najlepšími tímami aktuálneho ročníka sa z víťazstva tešil Detroit, ktorý porazil Vancouver 2:1 po trestných strieľaniach. V nájazdoch skóroval len Jiří Hudler. V normálnej hracej dobe sa za „červené krídla“ presadil Johan Franzen. Daniel Sedin bol jediným úspešným strelcom Canucks, ktorí bodovali 16-krát v rade, ale ukončili osemzápasovú šnúru výhier. Výraznou mierou prispel k víťazstvu aj brankár Jimmy Howard, ktorý chytil 34 striel. Roberto Luongo z Vancouveru zlikvidoval 32 striel. Do hry zasiahol aj útočník Tomáš Tatar z Detroitu, ktorý odohral deväť minút a štyri sekundy a do štatistík si zapísal jeden strelecký pokus.

Drew Stafford strelil svoj štrnásty gól v sezóne a v štvrtej minúte predĺženia rozhodol duel medzi Buffalom a Phoenixom, v ktorom vyhralo Buffalo 2:1. Druhý gól „šablí“ zaznamenal Jordan Leopold. Ryan Miller zlikvidoval 33 z 34 striel a prekonať ho dokázal len Scottie Upshall. Jason LaBarbera ukončil duel s 30 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj obranca Andrej Sekera, ktorý hral 23 a pol minúty a stal sa druhým najvyťažovanejším hráčom Sabres. Do štatistík si bojnický rodák zapísal tri zblokované strely.

Sergei Kostitsyn strelil v 47. minúte víťazný gól, Pekka Rinne chytil 42 striel, aby Predators vyhrali piaty duel v rade. V sobotu vyhrali nad San Jose tesne 2:1. Druhý gól Nashville zaknihoval David Legwand. Autorom jediného gólu „žralokov“ bol Logan Couture, najlepší nováčik minulého mesiaca. Z výhry sa tešil aj útočník Marek Svatoš, ktorý na ľadovej ploche strávil viac ako dvanásť minút. Nazbieral dve strely a dve zblokované strely. Antti Niemi chytil 34 striel.

Alex Ovečkin rozhodol svojím pätnástym gólom v ročníku (prvým v roku 2011) o výhre Capitals nad Panthers v pomere 3:2. Varlamov pomohol k výhre 25 zákrokmi a prekonať ho dokázali len Santorelli a Dadonov. Okrem Ovečkina skórovali za Capitals aj Fehr a Green. Clemenssen zlikvidoval 24 striel. Washington vyhral štvrtý z posledných piatich zápasov.

Jose Theodore chytil 26 striel hráčov Penguins a udržal svoje prvé čisté konto v sezóne (30. v kariére) a Minnesote pomohol k výhre 4:0. Víťazný gól strelil v 14. minúte Kobasew a Fleuryho, ktorý zaznamenal 33 úspešných zákrokov, prekonali aj Havlát a Clutterbuck. Brodziak strelil gól do prázdnej brány. „Divosi“ vyhrali štvrtý duel za sebou.

Martin St. Louis strelil v 46. minúte víťazný gól, Dwayne Roloson chytil 31 striel a Tampa Bay vyhrala v Ottawe proti Senators 2:1. Druhý gól floridského tímu strelil Hall. Brian Elliott opustil zápas s 25 úspešnými zákrokmi. Z jeho spoluhráčov sa do listiny strelcov zapísal len Smith, ktorý otvoril v 38. minúte skóre duelu. Steven Stamkos ešte v roku 2011 neskóroval.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 22/24 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 13:41 0 1 1 +1 6 0
Michal Handzuš (LAK) 16:08 0 2 2 +1 0 2
Milan Jurčina (NYI) 24:06 0 1 1 0 1 2
Zdeno Chára (BOS) 28:08 0 1 1 0 4 10
Andrej Sekera (BUF) 23:35 0 0 0 0 0 0
Andrej Meszároš (PHI) 24:20 0 0 0 -1 4 0
Marek Svatoš (NAS) 12:07 0 0 0 0 0 0
Tomáš Tatar (DET) 09:04 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies