Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Višňovský zaznamenal dve asistencie, Gáborík jednu

V utorok sa odohralo osem stretnutí kanadsko-americkej NHL, v ktorých bodovali aj dvaja Slováci – Ľubomír Višňovský a Marián Gáborík. V akcii sa predstavili aj ďalší traja hráči spod Tatier.

Obranca Ľubomír Višňovský skončil v utorok ako najproduktívnejší slovenský hokejista večera. Na svoje konto si pripísal dve asistencie, ktorými prispel k víťazstvu Anaheimu 3:2 nad Columbusom. Jonas Hiller zaznamenal 35 zákrokov, Teemu Selanne gól a asistenciu, a do listiny strelcov pribudli aj mená Cama Fowlera a Jasona Blakea. Z domácich hráčov sa presadili Rick Nash a Derick Brassard. Štyri z piatich gólov stretnutia padli v presilovkách. Višňovský odohral takmer 27 minút a bol najvyťažovanejším hráčom stretnutia. Na svoje konto si pripísal aj jeden strelecký pokus a dve trestné minúty za hákovanie. Počas jeho vylúčenia Brassard znížil na rozdiel jediného gólu. Ducks z posledných piatich zápasov vyhrali štyri.

Do bodovania sa ešte zapísal Marián Gáborík, ktorý zaznamenal asistenciu v domácom zápase proti Floride, ktorý Rangers nedoviedli do víťazného konca, hoci mali nad svojím súperom prevahu. Henrik Lundqvist zo 17 striel inkasoval štyri góly z hokejok Rostislava Olesza, Keatona Ellerbyho (prvý gól v kariére), Mikea Santorelliho a Mikea Weaver. Tomáš Vokoun zaknihoval 32 zákrokov a Panthers aj vďaka nemu zvíťazili 4:3. Derek Stepan, Brandon Prust a Brian Boyle sa tešili z gólov domáceho mužstva, ktoré dokázalo na začiatku tretej tretiny vyrovnať z 1:3 na 3:3. A hoci má najlepšiu bilanciu, ak prehráva o dva góly, tento raz uspieť nedokázalo. Gáborík odohral 21 a pol minúty, počas ktorých ohrozil Vokouna štyrikrát.

Buffalo zdolalo Ottawu 3:2 po predĺžení a stále si drží nádeje na play-off, keď na posledné postupové miesto stráca už len štyri body. Rozhodujúci gól strelil v druhej minúte predĺženia Shaone Morrisonn, ktorý nadviazal na presné zásahy Paula Byrona a Jochena Hechta z prvej tretiny. Byron, ottawský rodák, strelil svoj premiérový gól v NHL. Prvou hviezdou zápasu sa stal Ryan Miller, ktorý zlikvidoval 27 pokusov Senators. Prekonali ho len Chris Kelly, ktorý otvoril skóre zápasu, a Sergej Gončar, ktorý v 54. minúte vynútil predĺženie. Brian Elliott zaznamenal 23 zákrokov. Obranca Andrej Sekera ho neohrozil ani raz a počas 20 minút a 26 sekúnd zaznamenal len dva plusové body.

Článok pokračuje pod reklamou

Z víťazstva sa tešil aj obranca Andrej Meszároš, ktorého Philadelphia na domácom ľade zdolala Montreal pomerom 5:2 v stretnutí, v ktorom sa výrazne rozrástlo bodové konto Chrisa Prongera. Víťazný gól strelil známy bitkár Dan Carcillo a okrem neho sa presadili aj Jeff Carter, Kimmo Timonen, Claude Giroux a Danny Briere (do prázdnej brány). Pronger zaznamenal štyri asistencie. Sergej Bobrovsky opustil duel s 29 zákrokmi po tom, čo inkasoval len góly z hokejok Davida Desharnaisa a Mathieua Darcheho. Meszároš odohral necelých 20 minút, zaznamenal mínusový bod, štyri trestné minúty a ohrozil Careyho Pricea troma strelami. Kanadský brankár zastavil počas zápasu 30 pokusov. Flyers zaznamenali 10. víťazstvo v januári a 1000. domáce v histórii.

V akcii sa zo slovenských hokejistov predstavil už len Tomáš Kopecký, ktorý sa spolu so spoluhráčmi musel zmieriť s absenciou Mariána Hossu, ktorý sa pred zápasom necítil dobre a vynechal aj dopoludňajšie rozkorčuľovanie. Kopecký, ktorý v akcii strávil 15 minút a 16 sekúnd, nebodoval a netešil sa ani z víťazstva. Na svoje konto si pripísal mínusový bod a jednu strelu. Z jeho spoluhráčov sa presadili len Patrick Sharp a Troy Brouwer, čo na Minnesotu nestačilo. Niklas Backstrom zastavil zvyšných 31 pokusov domáceho tímu a Antti Miettinen strelil v 37. minúte víťazný gól. Okrem neho sa presadili aj Martin Havlát, Chuck Kobasew a Pierre-Marc Bouchard. Hráči Wild vyhrali z posledných piatich zápasov pred prestávkou štyri a v utorok zaknihovali 14. víťazstvo vonku, čo je o jedno viac, ako dokázali vyhrať v celej minulej sezóne.

Marc-Andre Fleury urobil 29 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a Craig Adams strelil v tretej tretine jediný gól zápasu, v ktorom Pittsburgh zdolal New York Islanders aj bez svojich super hviezd Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina. Penguins vyhrali druhý zápas v rade a piaty z posledných šiestich. Kevin Poulin zaznamenal 30 zákrokov, no jeho spoluhráči nedokázali v Pittsburghu vyhrať po prvýkrát od 21. decembra 2007.

Dwayne Roloson vychytal svoj tretí shutout v desiatich zápasoch v tomto mesiaci, keď zlikvidoval všetkých 26 striel Toronta. Tampa Bay sa vďaka jeho výkonu tešila z víťazstva 2:0, o ktoré sa gólmi postarali Simon Gagne a Teddy Purcell, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Purcell v posledných dvoch stretnutiach zaznamenal päť bodov. Hosťujúci Phil Kessel nestrelil gól už v siedmich zápasoch.

Dustin Penner strelil gól 21 sekúnd pred koncom základnej časti a Edmonton ukončil svoju päťzápasovú sériu prehier, keď v utorok porazil Phoenix pomerom 5:4. Jean-Francois Jacques, Taylor Hall a Linus Omark sa tiež zapísali do streleckej listiny a Devan Dubnyk zaknihoval 24 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Scottie Upshall, raz Kyle Turris. Iľja Bryzgalov zaregistroval 31 úspešných zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 21:30 0 1 1 0 4 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:52 0 2 2 0 1 2
Andrej Sekera (BUF) 20:26 0 0 0 +2 0 0
Andrej Meszároš (PHI) 19:49 0 0 0 -1 3 4
Tomáš Kopecký (CHI) 15:16 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Patrick Kane čelil otázke, ktorá zaujíma mnohých: Zostane v Detroite? Crosby bude hovoriť s Penguins o predĺžení zmluvyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies