Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Chára a Handzuš asistovali, Budaj striedal

V posledný hrací deň pred zápasom hviezd sa odohralo v NHL deväť stretnutí, v ktorých sa predstavila aj skromná skupinka troch Slovákov. Peter Budaj v bráne dlho nezotrval, no obaja naši korčuliari bodovali.

Tim Thomas zaknihoval pred zápasom hviezd ďalší hviezdny výkon, keď zastavil 34 striel a doviedol Boston k víťazstvu 2:1 nad Floridou. Potom si zbalil veci pre exhibičné stretnutie, ktoré sa odohrá v nedeľu v Raleigh. Zúčastní sa ho aj obranca Zdeno Chára, ktorý v zápase zaznamenal jednu asistenciu. Brad Marchand a Milan Lucic sa presadili strelecky za Bruins, ktorí vyhrali sedem z posledných 10 zápasov a sú na čele Severovýchodnej divízie. Jediný gól Floridy strelil Bryan Allen a Tomáš Vokoun zaznamenal 33 zákrokov. Panthers prehrali všetky štyri vzájomné zápasy s Bruins v tomto ročníku. Chára v zápase odohral 23 a pol minúty a na svoje konto si pripísal aj štyri strelecké pokusy.

Do brány Colorada sa po druhý raz v rade postavil Peter Budaj, ktorý však v stredu proti Phoenixu nenadviazal na víťazstvo nad St. Louis a už po 14 minútach hry striedal po tom, čo inkasoval góly z hokejok Scottieho Upshalla a Keitha Yandlea. V dovtedajšom priebehu zaznamenal 7 zákrokov. V bráne ho nahradil Craig Anderson, ktorého 25 zákrokov neodvrátilo prehru proti Coyotes. Tí zvíťazili pomerom 5:2, keď sa do listiny strelcov zapísali aj Kyle Turris a Eric Belanger, ktorý strelil dva góly, pričom ten druhý do prázdnej brány. Iľja Bryzgalov zastavil 29 striel Avalanche a prekonali ho len Ryan Stoa a Matt Duchene, ktorý vsietil svoj 20. gól v ročníku. Phoenix vyhral piaty zápas na ľade súpera v rade.

Kalifornské derby medzi Los Angeles a San Jose rozhodli samostatné nájazdy. Ten víťazný premenil Jarret Stoll v štvrtej sérii, a tak sa z víťazstva 3:2 tešili Kings, ktorí ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu Sharks. V normálnej hracej dobe sa presadili Ryan Smyth a Alexei Ponikarovsky, pri ktorého góle zaznamenal asistenciu aj Michal Handzuš. Jonathan Quick zaznamenal 22 zákrokov a inkasoval dva góly v priebehu 39 sekúnd, keď ho prekonali Ryan Clowe a Devin Setoguchi. Antti Niemi zlikvidoval 18 striel. Handzuš v zápase odohral 15 minút a 41 sekúnd, počas ktorých okrem asistencie zaznamenal aj jeden plusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Valtteri Filppula strelil na začiatku tretej tretiny gól, ktorým rozhodol o víťazstve Detroitu 3:1 nad New Jersey. Jimmy Howard zaznamenal 23 zákrokov a góly pridali aj Darren Helm a Johan Franzen. Devils prehrali prvýkrát po štyroch víťazných dueloch a v normálnej hracej dobe prvýkrát v posledných ôsmich dueloch. Ich jediný gól strelil Brian Rolston, zatiaľ čo Martin Brodeur zastavil 26 striel Red Wings.

David Moss strelil prvé dva góly Calgary a zaznamenal aj jednu asistenciu, aby prispel k víťazstvu Flames 4:1 nad Blues. Hráči St. Louis otestovali Miikku Kiprusoffa 29 strelami, no ujala sa len jedna. Tretiu hviezdu zápasu prekonal len center Philip McRae, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Z domácich hráčov sa do streleckej listiny zapísali ešte Adam Pardy a Jarome Iginla, ktorý dal bodku za stretnutím gólom do prázdnej brány. Ty Conklin zlikvidoval 16 striel.

Kapitán Hurricanes Eric Staal strelil dva góly, vrátane víťazného, a získal aj jednu asistenciu, aby svoj tím doviedol k víťazstvu 4:2 nad Islanders, ktorí prehrali tretí duel v rade. Ďalšie dva góly Caroliny dosiahli Zach Boychuk, ktorý otvoril skóre zápasu, a Brandon Sutter. Cam Ward chytil 23 striel a prekonať ho dokázali len Michael Grabner a Andrew MacDonald (prvý gól v tomto ročníku). Rick DiPietro zaznamenal 27 úspešných zákrokov.

Nik Antropov strelil v 32. minúte jediný gól stretnutia, v ktorom vyhrala Atlanta nad Washingtonom. Výraznou mierou sa na výhre podieľal český brankár Ondřej Pavelec, ktorý zlikvidoval všetkých 36 striel a udržal svoje tretie čisté konto v aktuálnej sezóne. Zuby si na ňom vylámal aj Alex Ovečkin, ktorý ho ohrozil osemkrát. Simeon Varlamov chytil 23 streleckých pokusov.

Skúsený útočník Brenden Morrow z Dallasu strelil proti Oilers dva góly a v druhom ročníku v rade dosiahol métu 20 gólov. Stars vyhrali pomerom 3:1, keď ďalší gól strelil Adam Burish. Jamie Langenbrunner a Mike Ribeiro zaznamenali po dve asistencie. Kari Lehtonen mal viac práce ako Nikolaj Chabibulin a zápas opustil s 34 úspešnými zákrokmi. Prekonať ho dokázal len Dustin Penner. Spomínaný Chabibulin chytil osemnásť striel.

Útočník Canucks Lee Sweatt strelil vo svojom prvom stretnutí v NHL premiérový gól, ktorý bol v konečnom zúčtovaní víťazný. Canucks vyhrali nad Predators tesne 2:1 a o druhý presný zásah sa postaral Alexandre Burrows. Roberto Luongo zlikvidoval 26 striel a puk zo svojej brány vyťahoval len po góle obrancu Sheau Webera. Pekka Rinne mal na svojom konte 33 zásahov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 7/9 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 23:33 0 1 1 0 4 0
Michal Handzuš (LAK) 15:41 0 1 1 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies