Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Franzen strelil päť gólov! Slováci bez bodu

Stredajšia noc bola nezabudnuteľná pre švédskych fanúšikov a priaznivcov Detroitu, špeciálne Johana Franzena, ktorý strelil päť gólov a zapísal sa medzi hŕstku hráčov, ktorým sa to podarilo. Medzi nimi nechýba ani Marián Gáborík.

Absolútnou hviezdou večera sa v NHL v stredu stál švédsky útočník Johan Franzen, ktorý v Ottawe predviedol one man show. Franzen strelil päť gólov ako prvý hráč od 20. decembra 2007, kedy sa rovnaký kúsok podaril Mariánovi Gáboríkovi. Svoj hetrik skompletizoval v 41. minúte, štvrtý gól pridal v 48. minúte a piaty v poslednej minúte, kedy už Senators hrali bez brankára. Okrem neho sa strelecky presadili aj Kris Draper a Niklas Kronwall. Henrik Zetterberg zaknihoval tri asistencie, Jimmy Howard zaznamenal 29 zákrokov a Detroit vyhral pomerom 7:5. Z domácich hráčov sa dvakrát presadil Milan Michalek a z gólu sa tešili aj Alex Kovalov, Peter Regin a Chris Campoli.

V akcii sa predstavili len dvaja „kalifornskí Slováci“, ktorým sa bodovať nepodarilo. Center Michal Handzuš cestoval s Kings do Edmontonu, z ktorého si Los Angeles odnieslo plný bodový zisk po víťazstve 3:1. Najvýraznejšie sa oň postarali dvojgólový Ryan Smyth, Jonathan Quick s 32 zákrokmi a obranca Jack Johnson, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Jediný gól Oilers vsietil Magnus Paajarvi, ktorý v 24. minúte otvoril stav zápasu. Nikolaj Chabibulin zaznamenal 23 zákrokov. Handzuš ho neohrozil ani raz počas 17 minút a 14 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Na buly mal výbornú 71% úspešnosť, pričom absolvoval až 21 vhadzovaní.

Obranca Ľubomír Višňovský bol druhým slovenským zástupcom stredajšieho večera. Do bodovania sa tiež nezapísal, no netešil sa ani z víťazstva, keď Ducks podľahli na domácom ľade rivalovi zo San Jose pomerom 3:4. Sharks si vypracovali v prvej tretine trojgólové vedenie, ktoré rozhodlo o osude zápasu. Ryan Clowe, ktorý nadviazal na presné zásahy Danyho Heatleyho, Bena Eagera a Jason Demersa, zaznamenal víťazný gól v druhej časti hry. Antti Niemi čelil 30 strelám, z ktorých inkasoval tri góly z hokejok Jeffreyho Lupula, Cama Fowlera a Bobbyho Ryana. Trikrát ho ohrozil aj Višňovský, ktorý bol s 25 minútami a 38 sekundami najvyťažovanejším hráčom zápasu. Sharks vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich a sú vo svojom najlepšom období v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Brent Johnson urobil 20 zákrokov, aby doviedol Pittsburgh k víťazstvu 3:0 nad NY Islanders. Do štatistík sa mu však čisté konto nezapočíta, pretože zápas po bitke s Rickom DiPietrom nedochytal. Gólmi k štvrtému víťazstvu v sérii prispeli Tyler Kennedy, Chris Kunitz a Max Talbot. Penguins doma zvíťazili nad Islanders už v desiatom zápase v rade. Newyorský klub naposledy vyhral v Pittsburghu 21. decembra 2007.

Tomáš Plekanec a Brian Gionta strelili góly v tretej tretine a Alex Auld zaknihoval 33 zákrokov, aby Montreal na domácom ľade zdolal Floridu tesne 3:2. Jeff Halpern vyrovnal na 1:1, keď druhej tretine odpovedal na prvý gól v NHL Scotta Timminsa v NHL, predtým ako Plekanec a Gionta poslali Habs do vedenia 3:1. V 58. minúte ešte znížil Stephen Weiss. Tomáš Vokoun zaznamenal 37 zákrokov.

Roberto Luongo zastavil všetkých 23 striel Phoenixu, aby dopomohol Vancouveru k hladkému víťazstvu 6:0 na ľade arizonského tímu. Dva góly strelil Ryan Kesler, dve asistencie zaznamenal Mikael Samuelsson a na listine strelcov sa ocitli aj Alexandre Burrows, Jannik Hansen, Mason Raymond a Cody Hodgson, ktorý vo svojom druhom zápase v kariére strelil svoj premiérový gól.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Michal Handzuš (LAK) 17:14 0 0 0 0 0 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 25:38 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies