Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára asistoval pri divokom víťazstve Bruins

Zdeno Chára zaznamenal asistenciu, 10 trestných minút a tešil sa z víťazstva. Václav Prospal strelil gól, pri ktorom Marián Gáborík zaznamenal sekundárnu asistenciu a v akcii sa vo štvrtok predstavil aj Andrej Meszároš, ktorý nebodoval.

V Bostone sa ľudia určite vo štvrtok nenudili. Už v priebehu prvých štyroch sekúnd sa dočkali divočiny v podobe troch bitiek. „Ešte som to nevidel. Je to vtipné... sú to dva tímy, ktoré sa často nestretávajú,“ povedal tréner Stars Marc Crawford. Do štvrtej minúty prišla ďalšia. To už bolo po góloch Milana Lucica a Patricea Bergerona stav 2:0. Následné góly Bergerona a Shawna Thortona poslali Bruins do vedenia 4:0, ktoré v druhej tretine znížil Karlis Skrastins. V druhej tretine sa do výmeny názorov dostali Zdeno Chára a Steve Ott, za čo obaja dostali desaťminútové osobné tresty. V strednej časti hry prišlo aj k nepeknému narazeniu Daniela Pailleho do hlavy útočníka Stars Raymonda Sawadu. „Bol to zlý bodyček,“ komentoval zákrok svojho spoluhráča Andrew Ference. Paille bol vylúčený do konca zápasu a na jeho zákrok si posvieti disciplinárna komisia. V tretej tretine padli štyri góly, po dva do každej brány. Stars urobili zo zápasu ešte drámu, keď na rozdiel jediného gólu znížili Brenden Morrow a Brad Richards. Potom však Tyler Seguin a Brad Marchand poistili vedenie domáceho tímu. K víťazstvu 6:3 pomohli 30 zákrokmi Tuukka Rask a troma asistenciami Mark Recchi. Jednu si na svoje konto pripísal aj Chára, ktorý v akcii strávil 22 minút a 18 sekúnd. Zaknihoval aj plusový bod a tri strely. Dallas naposledy hral v Bostone 1. novembra 2008, kedy bolo udelených 146 trestných minút, vo štvrtok „len“ 91.

Do bodovania sa zo Slovákov zapísal aj Marián Gáborík, ktorý sa dočkal návratu svojho minuloročného „parťáka“ z útoku Václava Prospala. Ten odohral veľmi dobrý zápas, ktorý okorenil gólom, pri ktorom Gáborík zaznamenal sekundárnu asistenciu. Z víťazstva sa však netešili, pretože nedokázali otočiť stav zápasu, v ktorom New Jersey viedlo po 36 minútach o tri góly. Strelecky sa presadili Iľja Kovaľčuk, Dainius Zubrus a Brian Rolston. Martin Brodeur zaznamenal 25 zákrokov a okrem Prospala ho prekonal už len Ryan Callahan. Devils vyhrali z posledných 10 zápasov osem a v jednom získali bod, no stále im chýba 18 bodov na postupové ôsme miesto. Rangers nevyhrali v posledných troch zápasoch. Gáborík vo štvrtok odohral necelých 20 minút a zaznamenal aj dva mínusové body a tri strelecké pokusy.

Ville Leino pobavil divákov a doprial im aj radosť z víťazstva. Aj vďaka nemu totiž Philadelphia zdolala na domácom ľade Nashville pomerom 3:2. Fínsky útočník strelil dva góly, vrátane víťazného, ktorý strelil po efektnej otočke. Jeff Carter sa tiež zapísal do listiny strelcov a Sergej Bobrovsky zaknihoval 26 zákrokov. Flyers vyhrali zápas, pred ktorým si uctili člena Siene slávy a bývalého kapitána Bobbyho Clarkea. Ten určite vo štvrtok zaspával s radosťou. Predators sa dvakrát podarilo vyrovnať, keď na 1:1 vyrovnával Marcel Goc a na 2:2 Joel Ward. Na tretí gól domáceho tímu už neodpovedali. Andreas Lindback zaznamenal 26 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Meszároš ho neohrozil ani raz počas 16 minút, ktorá strávil na ľade. Na svoje konto si pripísal jeden mínusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Mikael Backlund rozhodol o prvom víťazstve Flames na ľade Atlanty, od kedy sa klub presťahoval do Calgary. Kanadský tím vďaka výhre 4:2 natiahol svoju víťaznú sériu na šesť zápasov, čo predstavuje najlepšie obdobie klubu za posledné dva roky. Strelecky sa presadili aj Mark Giordanom, Brendan Morrison a Curtis Glencross. Miikka Kiprusoff zaznamenal 22 zákrokov a puk vyťahoval len po góloch Bryana Littlea a Anthonyho Stewarta.

Nováčik James Reimer zastavil 27 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v kariére. Toronto vďaka tomu zdolalo Carolinu pomerom 3:0. Do listiny strelcov sa zapísali Clarke MacArthur, Darryl Boyce a Kris Versteeg. Maple Leafs v tejto sezóne neinkasovali gól v zápase premiérovo. Kým Toronto vyhralo druhý zápas v rade, Hurricanes druhý zápas po sebe prehrali.

Jose Theodore vytiahol proti svojmu bývalému tímu 38 zákrokov, aby dopomohol Minnesote k výhre 4:3 nad Coloradom. Pierre-Marc Bouchard strelil víťazný gól, dvakrát sa presadil Andrew Brunette a skóre stretnutia otvoril Kyle Brodziak. Craig Anderson zvyšných 21 striel kryl. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili len Chris Stewart a Milan Hejduk, ktorý strelil dva góly.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Meszároš (PHI) 16:04 0 0 0 -1 0 0
Zdeno Chára (BOS) 22:18 0 1 1 +1 3 10
Marián Gáborík (NYR) 19:40 0 1 1 -2 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies