Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáboríková asistencia Rangers k víťazstvu nepomohla

V noci z pondelka na utorok sa v zámorskej NHL odohralo šesť stretnutí, v ktorých sa predstavili aj traja slovenskí hráči. Ani jeden z nich sa netešil z víťazstva a do bodovania sa zapísal len Marián Gáborík.

Drew Miller strelil v 55. minúte svoj štvrtý gól v sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve Detroitu 3:2 nad NY Rangers v zápase, v ktorom boli aktívnejším tímom hostia z východného pobrežia USA. Pavel Dacjuk sa pri svojom návrate po zranení stal prvou hviezdou zápasu, keď strelil gól a pridal asistenciu. S rovnakou bilanciou skončil zápas Jiří Hudler a k výhre dopomohol aj brankár Jimmy Howard, ktorý zaznamenal 45 zákrokov. Prekonať ho dokázali len Derek Stepan a Brandon Dubinsky, pri ktorého góle zaznamenal sekundárnu asistenciu Marián Gáborík. Slovenský útočník odohral v akcii 14 minút a 38 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj tri strelecké pokusy. New York nevyhral v normálnom hracom čase od 19. januára, kedy porazil Toronto, a svoju sériu bez víťazstva natiahol už na päť zápasov. V Joe Louis Aréne naposledy Rangers uspeli v roku 1999.

V akcii sa v pondelok predstavili aj dvaja slovenskí „čierni jastrabi“. Z víťazstva sa vša, rovnako ako Gáborík, netešili. Miikka Kiprusoff čelil 23 strelám, z ktorých inkasoval len jediný gól z hokejky Patricka Kanea, kým z jeho spoluhráčov sa dokázali do listiny strelcov zapísať Mikael Backlund, Curtis Glencross a Rene Bourque, ktorý v závere uzatvoril stav zápasu gólom do prázdnej brány. Olli Jokinen zaznamenal dve asistencie a Flames vyhrali siedmy zápas z posledných ôsmich. Blackhawks prehrali piaty duel z posledných šiestich. Marián Hossa odohral v akcii 17 minút a 47 minút, počas ktorých vyslal na bránu domáceho tímu dve strely. Tomáš Kopecký ich mal na svojom konte o jednu viac. Na ľade strávil o tri minúty menej.

Iľja Bryzgalov sa stal prvou hviezdou zápasu po tom, čo zaznamenal 26 zákrokov a ani raz neumožnil strelcom Colorada osláviť gól. Svojim piatym shutoutom v ročníku pomohol Phoenixu k domácemu víťazstvu 3:0 nad Coloradom. Dvoma gólmi sa prezentoval Radim Vrbata a do streleckej listiny sa zapísal i Scottie Upshall. Ray Whitney zaznamenal dve asistencie.

Článok pokračuje pod reklamou

Brankár Devan Dubnyk urobil 37 zákrokov, aby zaknihoval svoje premiérové čisté konto v NHL a pomohol Edmontonu k víťazstvu 4:0 nad Nashvillom. Andrew Cogliano, Ryan Jones, Jim Vandermeer a Dustin Penner sa postarali o góly kanadského tímu, ktorému sa podarilo ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. Predators prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Nikolaj Kulemin a Tim Brent sa presadili v tretej tretine, aby pomohli Torontu k víťazstvu 5:4 nad Atlantou. Dion Phaneuf, Mikhail Grabovski a Clarke MacArthur sa tiež presadili strelecky za Leafs. Z hráčov hostí sa do listiny strelcov zapsali Dustin Byfuglien, Evander Kane, Nik Antropov a Andrew Ladd. Tímy v troch vzájomných zápasoch strelili spolu 30 gólov.

Mikael Samuelsson strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal jednu asistenciu, aby doviedol Vancouver k domácemu víťazstvu 4:2 nad Ottawou, ktoré bolo pre Canucks šiestym v sérii. Roberto Luongo zaznamenal 31 zákrokov a gólmi potešili domácich priaznivcov aj Alexandre Burrows a Ryan Kesler. Góly hostí strelili počas druhej tretiny Nick Foligno a Jason Spezza.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 14:38 0 1 1 0 3 0
Marián Hossa (CHI) 17:47 0 0 0 0 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 14:46 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies