Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Gáborík dvojbodový, bodovali traja Slováci

V ôsmich piatkových zápasoch zaváhali len dva domáce tímy. Dokopy nastúpilo sedem slovenských hráčov a traja sa zapísali do bodovania. Brankári Halák a Budaj prehrali.

Útočník Evander Kane strelil dva góly, vrátane víťazného, a na jeden prihral, aby Atlanta zvíťazila v domácom prostredí nad NY Rangers tesne 3:2. O ďalší gól Thrashers sa postaral Anthony Stewart, ktorý v 12. minúte otvoril skóre duelu. Domáceho gólmana Ondřeja Pavelca, ktorý zlikvidoval 27 striel, prekonali Marc Staal a Brandon Dubinsky. Na oba góly nahral slovenský útočník Marán Gáborík, ktorý zaznamenal prvý raz od 19. januára 2011 viac ako jeden bod v zápase. Trenčiansky odchovanec odohral viac ako devätnásť minút, počas ktorých si na svoje konto zapísal aj jeden mínusový bod a päť streleckých pokusov. Henrik Lundqvist zaznamenal 32 úspešných zákrokov a ani on nezabránil štvrtej prehre „jazdcov“ v rade.

Divoký zápas videli diváci v New Yorku, kde proti „ostrovanom“ nastúpili „tučniaci“ z Pittsburghu. Domáce mužstvo zvíťazilo suverénne 9:3, keď o svojom víťazstve rozhodlo už v prvej tretine, ktorú vyhralo vďaka gólom Hamonica, Joensuua, Parenteaua a Grabnera 4:0. Tavares, ktorý získal aj tri asistencie, a Haley poslali Islanders v 24. minúte už do šesťgólového vedenia. Letang a Staal znížili v 27., resp. 30. minúte na rozdiel štyroch gólov, ale Moulson dvoma gólmi v druhej polovici druhej dvadsaťminútovky vrátil svojmu tímu šesťgólové vedenie. V tretej tretine sa do streleckej listiny zapísali Kennedy (PIT) a Grabner (NYI), ktorý uzavrel v 58. minúte skóre zápasu. Slovenský obranca Milan Jurčina obliekajúci dres Islanders strávil na ľade 22 minút a 42 sekúnd, počas ktorých nazbieral jednu asistenciu, tri plusové body a päť streleckých hráčov. Rozhodcovia udelili v zápase neuveriteľných 346 trestných minút!

Do kanadského bodovania sa zo Slovákov zapísal aj obranca Zdeno Chára z Bostonu, ktorý v domácej TD Garden podľahol Detroitu vysoko 1:6. Autorom víťazného gólu bol Danny Cleary, ktorý skóroval v štvrtej minúte. Todd Bertuzzi (dva), Jiří Hudler, Henrik Zetterberg a Tomas Holmström sa tiež zapísali do streleckej listiny a k výhre prispel aj brankár Jimmy Howard, ktorý kryl 25 striel. Boli medzi nimi aj dve z hokejky Cháru, ktorý zaznamenal v 18. minúte sekundárnu asistenciu pri jedinom góle domácich, ktorého autorom bol David Krejčí. Robustný bek strávil na ľadovej ploche takmer 23 a pol minúty (najvyťažovanejší hráč zápasu), počas ktorých zaknihoval aj dva mínusové body a dve trestné minúty. Brankári Bostonu, Tukka Rask a Tim Thomas, dokopy chytili 28 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Talentovaný obranca Cam Fowler strelil 19 sekúnd pred koncom nadstaveného času svoj siedmy gól v kariére, ktorým rozhodol o výhre Ducks nad Flames v pomere 5:4. Na treťom víťazstve kalifornského tímu za sebou sa v normálnej hracej dobe strelecky podieľali Saku Koivu (dva góly), Brandon McMillan a Teemu Selänne, ktorý získal aj tri prihrávky. Brankár Curtis McElhinney čelil 25 strelám, z ktorých dostal štyri góly - Rene Bourque, Olli Jokinen, Jarome Iginla a Curtis Glencross. Jeho nápritovok Miikka Kiprusoff urobil 25 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý nazbieral aj dva mínusové body a šesť zblokovaných striel. S ice-timeom 25:06 bol druhým najvyťažovanejším hráčom stretnutia. Flames bodovali desiaty raz v rade.

K víťazstvu ďaleko nemal útočník Tomáš Kopecký hrajúci za Chicago Blackhawks, ktoré prehralo s Dallasom Stars až po nájazdoch pomerom 4:5. Víťazný nájazd putuje na konto Brada Richardsa. Blackhawks sa v základnej hracej dobe dostali vďaka gólom Patricka Kanea, Brenta Seabrooka a Patricka Sharpa do trojgólového vedenia, ale „hviezdam“ sa podarilo v priebehu piatich minút vyrovnať. O góly Stars sa postarali Stephane Robidas, Brad Richards a Brenden Morrow. Kopecký hral viac ako dvadsať minút. Zo zápasu si odniesol jeden hit, dve zblokované strely a šesť vyhraných vhadzovaní z deviatich.

V nájazdoch sa o víťazovi rozhodlo aj v stretnutí medzi St. Louis a Minnesotou. Z dvoch bodov sa napokon po výsledku 5:4 tešili „divosi“. Rozhodol o tom John Madden, ktorý bol autorom víťazného nájazdu. Slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý opustil zápas s 23 zásahmi, prekonali v normálnej hracej dobe Andrew Brunnette, dvakrát Cal Clutterbuck a Martin Havlát. Jose Theodore zlikvidoval o osem striel viac ako Halák a puk zo svojej brány vyťahoval po góloch Patrika Berglunda, Andyho McDonalda a Davida Backesa, ktorý skóroval dvakrát.

Z víťazstva sa netešil ani druhý slovenský brankár Peter Budaj, ktorý nastúpil za Colorado, ktoré prehralo s Columbusom 1:3 a utrpelo už šiestu porážku za sebou. Víťazný gól strelil Derick Brassard a Budaja, ktorý urobil 29 zásahov, prekonal aj Rick Nash. Tretí gól „modrokabátnikov“ strelil štyri sekundy pred poslednou sirénou do prázdnej brány Derek MacKenzie. O jediný presný zásah „lavín“ sa postaral Phillippe Dupuis, ktorý v 16. minúte otvoril skóre zápasu. Útočník Peter Forsberg odohral vo svojom premiérovom tohtosezónnom stretnutí viac ako 17 a pol minúty, počas ktorých nazbieral dva mínusové body a raz ohrozil Mathieu Garona (31/32).

Iľja Kovaľčuk strelil na začiatku 57. minúty svoj devätnásty gól v sezóne, ktorým rozhodol o výhre Devils nad Sharks v pomere 2:1. Druhý gól New Jersey, ktoré zvíťazili štvrtýkrát za sebou, zaznamenal Brian Rolston. Johana Hedberga (31/32) prekonal iba Patrick Marleau, ktorý skóroval v 47. minúte. Antti Niemi chytil 21 striel. San Jose vyšlo bodovo naprázdno prvý raz v posledných dvanástich zápasoch.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 23/27 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 29/31 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 19:18 0 2 2 -1 5 0
Milan Jurčina (NYI) 22:42 0 1 1 +3 5 0
Zdeno Chára (BOS) 23:26 0 1 1 -2 2 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 25:06 0 0 0 -2 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 20:12 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies