Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Jurčina s gólom a asistenciou, bodoval aj Gáborík

V nedeľu sa zo siedmich slovenský hokejistov, ktorý sa predstavili v ôsmich zápasoch kanadsko-americkej NHL, presadili bodovo iba Marián Gáborík a Milan Jurčina, ktorý strelil gól a pridal jednu asistenciu.

V Buffale sa ľudia dočkali 13 gólov a dvoch hetrikov, pričom zavŕšenie toho druhého potešilo viac fanúšikov Islanders, a to rovno dvojnásobne. Michael Grabner skompletizoval svoj prvý hetrik v drese newyorského tímu v tretej minúte predĺženia a rozhodol o víťazstva Isles 7:6, pri ktorom zaznamenali tri asistencie Frans Nielsen a Kyle Okposo. Gólom a asistenciou k víťazstvu prispel aj slovenský obranca Milan Jurčina, ktorý ako najvyťažovanejší hráč tímu odohral takmer 22 minút a zaznamenal aj dva mínusové body, tri strely, tri zblokované strely a jeden bodyček. Do listiny strelcov sa zapísali aj John Tavares, Blake Comeau a Ty Wishart, ktorý strelil svoj prvý gól v kariére. Prvý hetrik v stretnutí putoval na konto domáceho Drew Stafforda, tri asistencie zaznamenal Tyler Ennis a z domácich hráčov sa presadili aj Jochen Hecht, Nathan Gerbe a Tyler Myers. Andrej Sekera odohral viac ako 18 minút a zaznamenal jednu strelu na bránu.

Todd Bertuzzi v druhom zápase v rade strelil dva góly, aby v nedeľu pomohol Detroitu k víťazstvu 4:2 nad Bostonom. Víťazný gól strelil v strede druhej tretiny Kris Draper a strelecky sa presadil aj Pavel Dacjuk. Jimmy Howard zaznamenal 23 zákrokov. Prekonať ho dokázali len nováčikovia Tyler Seguin a Brad Marchand, vďaka ktorým Bruins po prvej tretine vyhrávali. Tim Thomas zaznamenal 32 zákrokov. Bertuzziho a Drapera medzi troma hviezdami zápasu doplnil kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý v akcii strávil 26 minút, počas ktorých zaznamenal päť streleckých pokusov, dve trestné minúty za sekanie a jeden mínusový bod.

Trápiaci sa „Jazdci“ využili tri presilové hry, aby sa dočkali víťazstva 5:3 nad Pittsburghom, vďaka ktorému ukončili svoju sériu šiestich prehier v rade. Penguins vyhrávali na začiatku zápasu o dva góly, no do prvej prestávky sa Rangers podarilo vyrovnať zásluhou Briana Boylea a Ryana Callahana. A práve Callahanov druhý gól bol víťazný. V druhej tretine sa presadili aj Václav Prospal a Artem Anisimov. Marián Gáborík sa zapísal do bodovania pri Prospalovom góle, keď zaznamenal sekundárnu asistenciu. Slovenský útočník v zápase odohral necelých 19 minút a zaregistroval aj štyri strelecké pokusy. O tri góly Penguins sa postarali Deryk Engelland, Nick Johnson a Brett Sterling.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvaja Slováci proti sebe nastúpili aj vo Philadelphii, ktorá v nedeľu privítala Los Angeles. Diváci v stretnutí veľa gólov nevideli a to hlavne vďaka obom brankárom. Tým úspešnejším bol Jonathan Quick, ktorý zastavil všetkých 40 striel Flyers, aby zaznamenal svoj šiesty shutout v ročníku. Sergej Bobrovsky čelil 25 strelám, z ktorých inkasoval len jediný gól. Osamoteným strelcom zápasu sa stal Drew Doughty, ktorý sa presadil v úvodnej minúte druhej tretiny. Michal Handzuš odohral v zápase 19 minút a zaznamenal plusový bod a 66,7% úspešnosť na vhadzovaniach. Flyers, ktorí prehrali doma s Kings prvýkrát za posledných takmer 18 rokov, ukončili svoju trojzápasovú víťaznú sériu. V ich drese nechýbal ani obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 20 minút a zaznamenal tri strelecké pokusy a štyri bodyčeky.

V akcii sa zo slovenských hokejistov predstavil v nedeľu aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odohral 21 minút a 19 sekúnd, počas ktorých bodovať nedokázal, no nazbieral tri plusové body a tešil sa z víťazstva svojho mužstva. To zdolalo Edmonton hladko 4:0, keď sa dvakrát presadil Bobby Ryan, po dve asistencie zaznamenali Corey Perry a Ryan Getzlaf, a do listiny strelcov sa zapísali aj Teemu Selanne a Brandon McMillan. Jonas Hiller vychytal pohodlne svoje piate čisté konto v sezóne, keď zastavil všetkých 12 striel Oilers. Menší počet striel však zvyšuje náročnosť udržania sa v sústredenom stave, čo sa švajčiarskemu brankárovi podarilo. Ducks vyhrali štvrtý duel v rade a šiesty z posledných siedmich. Oilers prehrali posledné tri zápasy.

Rick Nash strelil víťazný gól počas druhej tretiny, Steve Mason zaznamenal 29 zákrokov a Columbus vyrovnal klubový rekord svojím piatym víťazstvom v rade, keď v nedeľu zdolal Dallas pomerom 2:1. Matt Calvert sa presadil tiež za Columbus, ktorý si vylepšil bilanciu posledných siedmich duelov vonku na 5-0-2. Brad Richards strelil gól Dallasu, v ktorého bráne stál Keri Lehtonen. Ten duel ukončil s 37 zákrokmi.

Erik Cole sa presadil strelecky 79 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby pomohol Caroline ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Hurricanes vyhrali posledných päť vzájomných zápasov proti Thrashers. V nedeľu pomerom 3:2. Strelecky sa presadili aj Jiří Tlustý a Joe Corvo. Cam Ward duel opustil so 41 zákrokmi. Prekonal ho len dvojgólový Andrew Ladd. Ondřej Pavelec čelil 17 strelám.

Jason Garrison a Chris Higgins sa presadili strelecky v tretej tretiny, aby Florida doma zdolala San Jose 3:2 a ukončila svoju päťzápasovú sériu prehier na domácom ľade. Mike Santorelli sa tiež presadil, Marty Reasoner zaknihoval dve asistencie a Tomáš Vokoun prispel k výhre 28 zákrokmi. Prekonali ho Joe Pavelski a Kent Huskins. Sharks prehrali druhý zápas v rade po tom, čo v predchádzajúcich desiatich dueloch zaknihovali bilanciu 9-0-1.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 26:01 0 0 0 -1 5 2
Marián Gáborík (NYR) 18:50 0 1 1 0 4 0
Milan Jurčina (NYI) 21:50 1 1 2 -2 3 0
Andrej Sekera (BUF) 18:15 0 0 0 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 19:04 0 0 0 +1 0 0
Andrej Meszároš (PHI) 19:54 0 0 0 0 3 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 21:19 0 0 0 +3 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies