Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Gáborík strelil gól, videli sme dva hetriky nováčikov

V šiestich nedeľných zápasoch sa predstavilo päť slovenských hokejistov. Z gólu sa tešil Marián Gáborík, asistencie zaznamenali Marián Hossa a Ľubomír Višňovský. Nedeľa priniesla aj dva hetriky nováčikov, ktoré strelili Geoffrion a Subban.

Štyri góly v tretej tretine a 38 zákrokov Henrika Lundqvista rozhodli o tom, že Rangers v prvom nedeľnom zápase zdolali Pittsburgh pomerom 5:2. Skóre stretnutia otvoril v 12. minúte hosťujúci Artem Anisimov, no „tučniakom“ sa do konca tretiny podarilo vyrovnať zásluhou Jordana Staala. Penguins sa ujali vedenia na začiatku tretej tretiny po góle Chrisa Kunitza, ktorý padol v oslabení počas päťminútového vylúčenia Matta Cookea po zákroku na Ryana McDonagha. Padol v ňom však aj vyrovnávajúci gól „jazdcov“, ktorý strelil v 50. minúte Marián Gáborík. O 11 sekúnd neskôr vsietil víťazný gól Ryan Callahan. V závere sa ešte presadili Derek Stepan a Brandon Dubinsky, ktorý uzavrel stav zápasu strelou do prázdnej brány. Gáborík odohral 12 minút a 20 sekúnd. Okrem gólu zaznamenal aj dve strely.

Corey Perry strelil svoj druhý gól v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Anaheimu 5:4 nad Calgary. Ducks si na začiatku prvej tretiny vytvorili trojgólové vedenie, keď sa presadili Ryan Getzlaf, Perry a Francois Beauchemin. Flames sa ho však postupne podarilo zmazať a v závere zápasu mali jednogólové vedenie. Dana Ellisa (37 zákrokov) prekonali Rene Bourque, Jarome Iginla a dvakrát Tom Kostopoulos. Predĺženie pre Ducks vynútil Teemu Selanne, ktorý strelil svoj 22. gól v ročníku v 58. minúte. Asistenciu pri tomto góle zaznamenal aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý aj naďalej zostáva na čele bodovania obrancov. Selanne okrem gólu zaznamenal aj dve asistencie, Getzlaf pridal tri a Ducks vyhrali nad Flames 13. zápas v rade, čo je najdlhšia série klubu proti ľubovoľnému tímu. Višňovský v zápase odohral 23 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal aj plusový bod, tri strely a tri zblokované strely súpera.

Do bodovania sa v nedeľu zapísal aj útočník Marián Hossa, ktorý jednou asistenciou prispel k víťazstvu Chicaga 2:1 nad Phoenixom. O víťazstve Blackhawks rozhodol Chris Campoli, ktorý v 54. minúte využil presilovú hru na strelenie svojho prvého gólu v drese obhajcu Stanley Cupu. Strelecky sa presadil aj Duncan Keith a Corey Crawford zaznamenal 22 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Eric Belanger. Iľja Bryzgalov zaznamenal 26 zákrokov a vychytal aj tri pokusy Hossu, ktorý na ľade strávil niečo cez 24 minút. Tomáš Kopecký vyslal na bránu jednu strelu počas zhruba 15 minút, ktoré odohral v stretnutí. Blackhawks sú po víťazstve na šiestom mieste Západnej konferencie s 86 bodmi. Phoenix, ktorý neprehral v normálnom hracom čase od 3. marca, je štvrtý s 89 bodmi.

Článok pokračuje pod reklamou

V akcii sa predstavil aj obranca Andrej Sekera, ktorý však nebodoval a netešil sa ani z víťazstva svojho tímu. Buffalo na domácom ľade privítalo Nashville a hoci pred treťou tretinou viedlo o dva góly, duel prehralo 3:4 po predĺžení. Víťazný gól Predators vsietil Martin Erat, no prvou hviezdou duelu i večera sa stal nováčik Blake Geoffrion, ktorý strelil všetky tri góly hostí v normálnom hracom čase, aby zaknihoval svoj premiérový hetrik v NHL. Anders Lindback zastavil 35 striel Sabres. Všetky tri góly inkasoval v druhej tretine. Prekonali ho Nathan Gerbe, Tim Connolly a Tyler Ennis. Sekera v stretnutí odohral viac ako 25 minút a zaznamenal dva mínusové body.

Talentovaný obranca P.K. Subban strelil v nedeľu tri góly a svojím prvým hetrikom v kariére pomohol Montrealu k víťazstvu 8:1 nad Minnesotou. Skóre stretnutia otvoril už po 31 sekundách Ryan White a jeho gól stanovil tón zápasu. Canadiens viedli 2:0 po prvej tretine a 6:0 po 40 minútach. Andrej Kosticyn, James Wisniewski, Travis Moen a Tom Pyatt sa tiež presadili strelecky a Benoit Pouliot zaznamenal tri asistencie. Mikko Koivu ako jediný prekonal Alexa Aulda, keď premenil trestné strieľanie.

David Clarkson strelil dva góly a Martin Brodeur urobil 13 zákrokov, aby vychytal svoje 115. čisté konto v kariére pri víťazstve New Jersey 2:0 nad Columbusom, ktorým Devils ukončili dvojzápasovú sériu prehier. Nick Palmieri sa tiež presadil strelecky a Mattia Tedenby pridal dva asistencie. New Jersey je momentálne na 11. mieste Východnej konferencie a 10 zápasov pred koncom základnej časti stráca na postupovú priečku Buffala sedem bodov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 12:20 1 0 1 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 25:07 0 0 0 -2 0 0
Marián Hossa (CHI) 24:08 0 1 1 0 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 15:06 0 0 0 0 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:32 0 1 1 +1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies