Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Chára rozhodol zápas, Svatoš konečne strelil gól

V utorok sa v NHL odohralo desať stretnutí, v ktorých sa predstavilo sedem Slovákov. Chára sa stal hviezdou večera, Jurčina prvou hviezdou zápasu, Svatoš strelil svoj prvý gól v drese Senators a bodovali aj Meszároš a Sekera.

Bruins boli prestrieľaní New Jersey v prvej tretine 6:16, a Martina Brodeura prekonal len Shawn Thornton, ktorý odpovedal na otvárací gól Iľju Kovaľčuka. V druhej tretine streleckú aktivitu prebrali na seba hráči v čiernych dresoch. A vyplatila sa. V 29. minúte poslal Boston do vedenia kapitán Zdeno Chára, ktorý svojím 13. gólom v ročníku rozhodol o víťazstve. Okrem roho zaznamenal dve asistencie pri zvyšných dvoch góloch, ktoré strelili Milan Lucic a Mark Recchi, ktorí upravil skóre na 4:1. Najvyšší hráč NHL bol po stretnutí vyhlásený za druhú hviezdu zápasu i celého večera. V akcii strávil 24 a pol minúty. Počas tohto času zaznamenal aj dva plusové body, štyri strely a jeden bodyček. Tim Thomas opustil duel s 30 zákrokmi, Brodeur s 26.

Obranca Milan Jurčina sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom Islanders zdolalo na Floride domácu Tampu Bay pomerom 5:2. Rodák z Liptovského Mikuláša zaznamenal dve asistencie, dva plusové body, dve trestné minúty a dve zblokované strely počas takmer 22 minút, ktoré strávil v akcii. Po jeho strelách sa presadili Josh Bailey a Kyle Okposo. Víťazný gól vsietil Matt Martin a do listiny strelcov sa zapísali aj Frans Nielsen a Michael Grabner, ktorý strelil gól do prázdnej brány. Al Montoya zaznamenal 36 zákrokov a prekonali ho len Nate Thompson a Dominic Moore. Niekdajší brankár Islanders, Dwayne Roloson, zastavil 23 striel. Newyorčania uzavreli sériu proti Tampe Bay troma víťazstvami v štyroch dueloch.

Marek Svatoš sa predsa dočkal aj gólu v drese Senators. Jeho druhý gól v sezóne, prvý od 6. januára, však Ottawe k víťazstvu nepomohol, hoci ním zvyšoval vedenie kanadského celku na 2:0. Caroline sa podarilo otočiť a napokon vyhrala pomerom 4:3. Dva góly strelil Chad LaRose, víťazný putoval na konto Coryho Stillmana a presadil sa aj Tuomo Ruutu. Cam Ward sa počas zápasu príliš nenudil a stal sa druhou hviezdou zápasu po tom, čo zaznamenal 36 úspešných zákrokov. Svatoš ho celkovo ohrozil štyrikrát. Okrem košického rodáka sa z hráčov hostí presadili Colin Greening a Erik Karlsson. Curtis McElhinney čelil 24 strelám. Svatoš v zápase odohral 13 minút a zaznamenal aj jeden mínusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Bývalý obranca Ottawy Andrej Meszároš sa tiež netešil z víťazstva. Philadelphia na domácom ľade privítala Washington a v stretnutí dvoch najlepších celkov Východnej konferencie uspeli hostia, ktorí si víťazstvom 5:4 po samostatných nájazdoch zabezpečili postup do play-off. Rozhodujúci nájazd premenil v tretej sérii Alexandr Sjomin a duel poslal do predĺženia Marcus Johanson svojím gólom v 57. minúte. Okrem neho sa presadili aj Nicklas Backstrom, Mike Knuble a Dennis Wideman, ktorý poslali Caps do vedenia 3:0. Potom však prišli štyri góly Flyers z hokejok Krisa Versteega, Claudea Girouxa, Andreasa Nodla a Dannyho Briera. Mezsároš, ktorý v zápase odohral rovných 29 minút, zaznamenal asistenciu pri Versteegovom góle. Zo stretnutia si odniesol aj plusový bod. Okrem toho zblokoval päť striel a zaknihoval šesť bodyčekov.

Do bodovania sa dokázal zapísať ešte obranca Andrej Sekera, ktorý jednou asistenciu dopomohol k víťazstvu Sabres 2:0 nad Canadiens. Výrazne sa o dva body v Bell Centre zapríčinili jeho dvaja spoluhráči Nathan Gerbe a Ryan Miller. Americký brankár zastavil všetkých 31 striel Montrealu a zaznamenal svoje štvrté čisté konto v sezóne, 21. v kariére. Maličký americký center zasa strelil oba góly Buffala. Ten druhý do prázdnej brány, a tak Carey Price opustil duel ako druhá hviezda s 95,7% úspešnosťou zákrokov. Sekera ho strelecky neohrozil ani raz, no zblokoval jednu strelu súpera a zaznamenal aj plusový bod. Na ľade strávil 19 minút.

V utorok sme mali zastúpenie aj v bránkovisku. Jaroslav Halák zaznamenal 21 zákrokov v stretnutí proti Coyotes, ktorý St. Louis prehralo pomerom 1:2, hoci sa po góle Kevina Shattenkirka ujalo vedenia. Halák inkasoval oba góly v druhej tretine, kedy ho prekonali Ray Whitney a Lauri Korpikoski, ktorý zaregistroval aj asistenciu. Blues boli v zápase strelecky aktívnejší, no domáci brankár Iľja Bryzgalov potvrdil formu a zaznamenal 29 úspešných zákrokov. Kým Coyotes zaknihovali šieste víťazstvo v posledných siedmich dueloch, Blues si pripísali piatu prehru v šiestich.

Zápas medzi New Yorkom Rangers a Floridou Panthers priniesol dva solídne brankárske výkony a málo gólov, konkrétne len jeden. Na radosť domácich priaznivcov ho strelil Brandon Dubinsky, ktorý v 48. minúte rozhodol o piatom víťazstve “jazdcov” v rade. Henrik Lundqvist zaznamenal svoj 10. shutout v sezóne, keď zastavil všetkých 22 striel, ktorým čelil. Výborný výkon podal aj Tomáš Vokoun, ktorý zaznamenal 32 zákrokov. Marián Gáborík ho ohrozil štyrikrát, no prvýkrát po troch zápasoch sa nedokázal prekonať strelecky a prvý raz po piatich dueloch ani nebodoval. V akcii strávil 17 minút a 18 sekúnd.

David Legwand strelil gól a pridal asistenciu, aby pomohol Nashvillu zdolať Edmonton pomerom 3:1. Martin Erat a Patric Hornqvist sa tiež presadili strelecky a Predators vyhrali štvrtý zápas v sérii. Jordan Eberle strelil jediný gól kanadského tímu, ktorý prehral siedmy zápas v rade.

Joffrey Lupul, Mikhail Grabovski a Carl Gunnarsson sa presadili strelecky, aby doviedli Toronto k víťazstvu 3:0 nad Minnesotou v zápase hranom v St. Paul. Brankár James Reimer zaznamenal svoje tretie čisté konto v kariére, keď zaznamenal 29 zákrokov. Okrem toho vychytal tretie víťazstvo v rade a vylepšil tak nádeje Toronta na play-off. Na ôsme Buffalo stráca päť bodov.

Milan Hejduk sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a Colorado dokázalo dohnať gólovú stratu, aby zaknihovalo víťazstvo 5:4 nad Columbusom. Matt Duchene strelil dva góly a strelecky sa presadili aj Ryan O’Reilly a Danie Winnick, zatiaľ čo Brian Elliott zaznamenal 29 zákrokov. Z hráčov Blue Jackets sa dvakrát presadil R.J. Umberger a z gólov sa tešili aj Derek MacKenzie a Rick Nash. Steve Mason urobil 28 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 21/23 - - - - - -
Andrej Meszároš (PHI) 29:00 0 1 1 +1 3 0
Andrej Sekera (BUF) 18:58 0 1 1 +1 0 0
Zdeno Chára (BOS) 24:27 1 2 3 +2 4 0
Milan Jurčina (NYI) 21:53 0 2 2 +2 0 2
Marek Svatoš (OTT) 12:57 1 0 1 -1 4 0
Marián Gáborík (NYR) 17:18 0 0 0 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies