Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára prvou hviezdou zápasu, Halák s čistým kontom

Zdeno Chára zaznamenal tri asistencie a stal sa prvou hviezdou duelu, v ktorom si Bruins urobili z Canadiens trhací kalendár. Do bodovania sa zapísali aj Ľubomír Višňovský a Michal Handzuš. Jaroslav Halák vychytal čisté konto.

Zdeno Chára, nenávidená osoba v Montreale po zákroku na Maxa Paciorettyho, zaznamenal tri asistencie a stal sa prvou hviezdou stretnutia, v ktorom Boston zmenil duel dvoch rivalov na exhibičné predstavenie. Canadiens sa chceli pokúsiť eliminovať stratu na vedúci Boston v Severovýchodnej divízii, no Bruins im uštedrili porážku 7:0 a svoj náskok rozšírili na päť bodov. Nathan Horton a Gregory Campbell sa presadili dvakrát a tri asistencie zaznamenali aj David Krejčí a Milan Lucic. Tim Thomas zastavil 24 striel, aby vychytal svoje ôsme čisté konto v sezóne a 25. v kariére. Strelecky sa presadili aj Johnny Boychuk, Adam McQuaid a Tomáš Kaberle. Boston zdolal v tejto sezóne Montreal po druhýkrát zo šiestich pokusov. Chára v zápase odohral takmer 21 minút a zaznamenal aj tri plusové body a tri strelecké pokusy.

Jaroslav Halák potreboval urobiť len 12 zákrokov na to, aby vychytal svoj šiesty shutout v tejto sezóne a doviedol vďaka nemu St. Louis k pohodlnému víťazstvu 4:0 nad Edmontonom, ktorý v tretej tretine bránu slovenského brankára ohrozil len dvoma strelami. T.J. Oshie zaznamenal gól a asistenciu a „Bluesmani“ zvíťazili len po druhýkrát z posledných šiestich pokusov. Oilers sa nedarí o nič lepšie – v posledných ôsmich zápasoch sa netešili z víťazstva a získali len dva body. Matt D’Agostini, Chris Stewart a Adam Cracknell sa tiež presadili strelecky, aby zabezpečili, že Blues po prvýkrát v sezóne nepadnú pod 50% úspešnosť.

V bráne sa predstavil aj Peter Budaj, ktorý na začiatku tretej tretiny na necelé štyri minúty nahradil Briana Elliotta, ktorý mal problémy s korčuľami. Banskobystrický rodák čelil jednej strele, ktorou Phil Kessel rozhodol o víťazstve Toronta 5:4. Nikolaj Kulemin strelil dva góly a pri tretej výhre v rade sa presadil aj Tyler Bozak. James Reimer zastavil 25 striel. Maple Leafs vďaka víťazstvu nad Coloradom strácajú na ôsmu postupovú priečku Buffala už len tri body. Z hráčov Colorada, ktoré zaknihovalo prehru po dvoch víťazných dueloch, sa presadili Daniel Winnik, Ryan O'Reilly a Matt Duchene. Erik Johnson zaznamenal tri asistencie a Brian Elliott 23 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Center Michal Handzuš prihrával na gól Dustina Browna, ktorým v 59. minúte kapitán Kings dostal domáci tím do vedenia 3:2 nad miestnym rivalom San Jose. Sharks však dokázali vynútiť predĺženie, keď sa päť sekúnd pred koncom strelecky presadil Patrick Marleau. V predĺžení gól nepadol, a tak prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých ako prvý neuspel Handzuš. Jeho tím sa však napokon tešil z víťazstva 4:3, o ktorom rozhodol práve Dustin Brown, ktorý v normálnej hracej dobe strelil dva góly. Okrem neho sa z jeho spoluhráčov presadil len Willie Mitchell. Jonathan Quick zaznamenal 25 zákrokov. Góly mu strelili len Joe Pavelski a dvojgólový Marleau. Handzuš odohral v zápase 20 a pol minúty. Zaznamenal aj mínusový bod a 61,1% úspešnosť na vhadzovaniach.

Obranca Ľubomír Višňovský sa priblížil k svojmu osobnému bodovému maximu na rozdiel šiestich bodov, keď vo štvrtok bodoval v treťom zápase v rade a siedmom z posledných ôsmich. Jeho asistencia však tentokrát Anaheimu nepomohla. Nashville vyhral vzájomný duel pomerom 5:4, keď ešte v strede tretej tretiny vyhrával 5:1. Víťazný gól strelil David Legwand, dvakrát sa strelecky presadil Sergej Kosticyn a do listiny strelcov sa zapísali aj Nick Spaling a Jordin Tootoo. Pekka Rinne zaznamenal 34 zákrokov a prekonať ho dokázali len Corey Perry a Teemu Selanne, ktorí strelili po dva góly. Ducks ukončili svoju štvorzápasovú víťaznú sériu pri návrate Jonasa Hillera do brány. Opustil ju po tom, čo inkasoval tri góly z deviatich striel.

Vo vzájomnom stretnutí na seba narazili útočníci Marián Gáborík a Marek Svatoš. Ani jeden z nich nebodoval, no z víťazstva sa tešil košický rodák, ktorého Ottawa zdolala Rangers 2:1 po samostatných nájazdoch. Svatoš pri svojom pokuse netrafil bránu, no úspešný bol Erik Karlsson, ktorý sa v nájazdoch presadil ako jediný, aby ukončil víťaznú sériu New Yorku na piatich dueloch. Craig Anderson a jeho oponent Henrik Lundqvist urobili obaja po 29 zákrokov. Strelecky sa presadili „senátor“ Ryan Shannon a „jazdec“ Brandon Prust. Svatoš odohral v akcii 12 minút a svoje konto si upravil o tri strely a dve trestné minúty. Gáborík zaznamenal mínusový bod a štyri strelecké pokusy počas 17 minút a 28 sekúnd, ktoré strávil v akcii.

Chris Kunitz sa presadil v samostatných nájazdoch, aby doviedol Pittsburgh k víťazstvu 2:1 nad Philadelphiou. V normálnej hracej dobe sa presadil Tyler Kennedy a Marc-Andre Fleury zaknihoval 19 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Mike Richards, ktorý v 16. minúte otvoril skóre zápasu. Prvou hviezdou sa stal domáci brankár Sergej Bobrovsky, ktorý zaznamenal 30 zákrokov. Flyers odohrali štvrtý zápas v rade, v ktorom o víťazovi rozhodli samostatné nájazdy a do predĺženia sa dostali päťkrát z posledných šiestich duelov. Ich najvyťažovanejším hráčom bol obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 26 minút a 45 sekúnd. Štatistiky si upravil o dve strely, tri zblokované strely a osem bodyčekov.

Rob Schremp strelil víťazný gól proti svojmu niekdajšiemu tímu a Atlanta zdolala v Uniondale domácich Islanders tesne 2:1. Andrew Ladd strelil druhý gól Thrashers, zatiaľ čo náhradný brankár Chris Mason urobil 14 zákrokov. Jediným hráčom domáceho tímu, ktorý ho prekonal, bol John Tavares. Na druhej strane, Al Montoya urobil až 32 zákrokov. Hostia v prvej tretine dominovali a ak by „Isles“ nemali v bráne Montoyu, prehrávali by o viac ako jeden gól. V akcii nechýbal obranca Milan Jurčina, ktorý odohral 23 striedaní a počas 20 a pol minúty zaznamenal dva strelecké pokusy, dva bodyčeky, dve zblokované strely a posedel si dve minúty aj na trestnej lavici.

Iľja Bryzgalov zaznamenal 27 zákrokov, aby vychytal svoje siedme čisté konto v tomto ročníku a doviedol Phoenix k víťazstvu 3:0 nad Columbusom. Strelecky sa presadili Michal Rozsíval, Derek Morris a Mikkel Boedker. Coyotes majú v posledných desiatich dueloch bilanciu 8-1-1, Blue Jackets v troch z posledných piatich zápasoch nestrelili gól.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 0/1 - - - - - -
Jaroslav Halák (STL) 12/12 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 20:26 0 1 1 -1 0 0
Zdeno Chára (BOS) 20:49 0 3 3 +3 3 0
Andrej Meszároš (PHI) 26:45 0 0 0 0 2 0
Marek Svatoš (OTT) 12:00 0 0 0 0 3 2
Marián Gáborík (NYR) 17:28 0 0 0 -1 4 0
Milan Jurčina (NYI) 20:26 0 0 0 0 2 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:46 0 1 1 +2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies