Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Višňovský skóroval, ale nedohral zápas

V Národnej hokejovej lige sa v sobotu odohralo jedenásť zápasov, v ktorých nastúpili piati Slováci. Do bodovania sa zapísal len Višňovský, ktorý nedohral zápas. Duel skončil predčasne aj pre Mareka Svatoša. Dvaja Slováci zvíťazili.

V skvelých výkonoch pokračuje obranca Anaheimu Ducks Ľubomír Višňovský, ktorý zaznamenal proti San Jose jeden gól a k osobnému bodovému maximu mu chýbajú len dva body. Ducks napokon podľahli „žralokom“ 2:4, hoci vyhrávali 2:0. Skóre zápasu otvoril v štvrtej minúte Bobby Ryan a v dvanástej minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov práve Višňovský, ktorý prekonal Anttiho Niemiho (20/22) v presilovej hre. V ďalších minútach sa gólovo presadili len hráči Sharks. Menovite Dany Heatley, Patrick Marleau (dvakrát) a Devin Setoguchi, autor víťazného gólu. Marleau získal aj jednu asistenciu, Setoguchi dve. Višňovský strávil na ľadovej ploche 20 minút, počas ktorých zaznamenal aj jeden mínusový bod, štyri strely a dve zblokované strely. Na konci tretej dvadsaťminútovky zo zápasu odstúpil pre neznáme zranenie po tom, čo ho v 52. minúte bodyčekoval obranca Douglas Murray. Ray Emery (29/32) prehral prvý zápas v tomto ročníku.

V úvodnom sobotňajšom stretnutí si zmerali sily hokejisti Bostonu a Atlanty. V prechádzajúcich troch vzájomných dueloch vyhrali dvakrát Thrashers a raz Bruins, ktorí sa napokon v sobotu tešili z tesnej výhry 3:2. O víťazstve rozhodol v 53. minúte Michael Ryder, ktorý premenil trestné strieľanie. Mark Recchi a Daniel Paille (v oslabení) sa postarali o zvyšné dva góly „medveďov“ a brankár Tuukka Rask zlikvidoval 28 striel. Prekonať ho dokázali Dustin Byfuglien (20. gól v sezóne) a Evander Kane. V drese Bruins nechýbal obranca Zdeno Chára, ktorý strávil na ľade 24 a pol minúty a stal sa najvyťažovanejším hráčom svojho klubu. Do štatistík si zapísal jeden plusový bod, jednu strelu a dve zblokované strely. Boston je istým víťazom Severovýchodnej divízie, ktorú ovládol štvrtýkrát v histórii.

Postup do play-off majú po sobote istý hokejisti Los Angeles Kings, ktorí zvíťazili na domácom ľade nad divíznym rivalom z Dallasu 3:1. O rozhodujúci gól sa v 53. minúte postaral obranca Matt Greene. Wayne Simmonds, ktorý získal aj jednu asistenciu, strelil úvodný gól duelu a skóre zápasu uzavrel v čase 59:52 gólom do prázdnej brány Dustin Brown. Z výhry mal radosť aj center Michal Handzuš, ktorý hral viac ako 18 a pol minúty. Bodovať sa mu nepodarilo, ale štatistiky si obohatil o jeden plusový bod, dve strely a tri hity. Na vhadzovaniach mal 68,4 % úspešnosť. Jonathana Quicka (24/25) prekonal len Brad Richards. „Králi“ nemali v zápase výhodu presilovej hry prvýkrát od 31. marca 1984.

Článok pokračuje pod reklamou

Alex Ovečkin strelil v štvrtej minúte predĺženia svoj jubilejný 30. gól v sezóne a rozhodol o víťazstve Capitals nad Sabres v pomere 5:4. Hviezdny ruský krídelník získal aj dve asistencie. Jhonasa Enrotha, ktorý sa do brány Buffala postavil druhý raz v rade, prekonali aj Mike Knuble (dvakrát), Alexander Siomin a Jason Arnott (400. gól v kariére), ktorý na začiatku 60. minúty vyrovnal na 4:4. Bäckströ trikrát prihral a Neuvirth chytil 34 striel. Raz ho ohrozil aj obranca Andrej Sekera, ktorý sa s ice-timeom 24:30 stal najvyťažovanejším hráčom „šablí“. Na svoje konto si pripísal aj jeden plusový bod, štyri zblokované strely a jeden hit. O góly Sabres sa postarali Thomas Vanek, Drew Stafford (dva) a Paul Gaustad.

Zo Slovákov zasiahol do hry aj útočník Marek Svatoš z Ottawy, ktorá prehrala s Torontom 2:4. Tyler Bozak bol autorom víťazného gólu a „javorové listy“ si udržali šance na postup do play-off. Momentálne strácajú na NY Rangers, ktorý je ôsmy, tri body, ale odohrali o jeden duel viac. V sobotu sa za Toronto gólovo presadili aj Phil Kessel, Nazem Kadri a Nikolaj Kuľomin. James Reimer zlikvidoval 23 striel, medzi ktorými bola aj jedna z hokejky Svatoša. Košický rodák hral len necelé tri minúty a už v prvej tretine preňho zápas skončil. Dôvodom je otras mozgu, ktorý utrpel po hite Jay Rosehilla. O oba góly „senátorov“ sa postaral Jason Spezza.

Istý postup do play-off má aj Detroit, ktorý bude vo vyraďovacích bojoch hrať 20. raz v rade. „Červené krídla“ vyhrali v sobotu nad Predators 4:3 po predĺžení, hoci prehrávali 0:3. Suter, Erat a Kosticyn sa postarali o góly Predators a brankár Pekka Rinne zlikvidoval 37 striel. Puk zo svojej brány vyťahoval po góloch Kindla, Abdelkadera (dvakrát) a Clearyho, ktorý zaznamenal rozhodujúci gól. Jimmy Howard pomohol k zisku dvoch bodov 21 zásahmi. Detroit dosiahol jedenásty raz v rade métu 100 bodov.

Prvý raz od roku 1996 bude v play-off chýbať New Jersey, ktoré po prehre s Montrealom (1:3) stratilo šancu postúpiť. Obranca P.K. Subban strelil v 29. sekunde víťazný gól a do listiny strelcov sa za kanadský klub zapísal aj Darche, ktorý skóroval dvakrát. Carey Price chytil 20 striel a prekonať ho dokázal len Kovaľčuk. Martin Brodeur zneškodnil 26 striel.

Erik Cole strelil v 47. minúte víťazný gól a Carolina vyhrala nad NY Islanders 4:2 a na ôsme miesto v tabuľke Východnej konferencie, ktoré okupujú newyorskí „jazdci“, stráca len jeden bod. Na sobotňajšej výhre sa gólovo podieľali aj Jokinen, Staal (do prázdnej brány) a Corvo, ktorý nazbieral aj dve asistencie. Brankár Cam Ward chytil 29 striel. Prekonať ho dokázal len John Tavares.

V Rogers Arene utrpel najlepší tím základnej časti Vancouver Canucks potupnú prehru 1:4 s Edmontonom, a to najmä vďaka skvelému výkonu brankára Devana Dubnyka, ktorý predviedol 40 zákrokov. Za svoj chrbát pustil len jeden puk z hokejky Alexandra Burrowsa v 36. minúte duelu, ktorým znížil stav zápasu na 1:3. O góly Oilers sa postarali Foster, Eberle, Omark, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu, Pääjärvi. V domácej bráne stál Cory Schneider, ktorý chytil 30 striel.

Bouchard dostal Minnesotu v 18. minúte do vedenia 1:0, no bol to posledný gól, ktorý „divosi“ proti Tampe Bay dosiahli. Floridský klub napokon vyhral 3:1, keď sa o víťazný gól postaral v 30. minúte Stewe Downie. Malone a Bergenheim sa postarali o ďalšie dva presné zásahy Lightning a brankár Roloson zlikvidoval 29 striel. Tampa Bay vyhrala štvrtý duel v rade, Minnesota prehrala ôsmy z posledných desiatich duelov.

Pittsburgh Penguins vyhral nad Floridou Panthers, ktorá sa delí o chvost tabuľky s Ottawou, 4:2. Michálek strelil v 53. minúte víťazný gól a Scotta Clemmensena prekonali aj Kennedy a Dupuis. Adams poistil výhru gólom do prázdnej brány, Staal zaznamenal tri asistencie. Brankára Brenta Johnsona, ktorý chytil 28 striel, prekonali iba Skille a Wilson, ktorí sa do listiny strelcov zapísali v prvej tretine v rozpätí 22 sekúnd. Florida prehrala deviaty zápas z posledných desiatich.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľubomír Višňovský (ANA) 20:04 1 0 1 -1 4 0
Zdeno Chára (BOS) 24:33 0 0 0 +1 1 0
Michal Handzuš (LAK) 18:39 0 0 0 +1 2 0
Andrej Sekera (BUF) 24:30 0 0 0 +1 1 0
Marek Svatoš (OTT) 02:49 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies