Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Višňovský vyrovnal osobné maximum, Halák vyhral

V nedeľu sa v zámorskej NHL odohralo sedem stretnutí, v ktorých sa predstavilo osem Slovákov, vrátane obrancu Ľubomíra Višňovského. Ten strelil svoj 18. gól v sezóne. Bodoval aj Marián Gáborík a víťazstvo vychytal Jaroslav Halák.

Dobrá správa z tábora Anaheimu – Ľubomír Višňovský, ktorý nedokončil sobotný duel, je v poriadku a naďalej vo forme. Topoľčiansky rodák strelil svoj 18. gól v prebiehajúcom ročníku, ktorým vo svojom jubilejnom 700. strentutí v NHL vyrovnal svoje osobné maximum zo sezóny 2006/07 a stanovil nový rekord Anaheimu v počte gólov obrancu. Na svoj bodový rekord z ročníka 2005/06 sa priblížil už len na rozdiel jediného bodu. Jeho gól k víťazstvu neviedol. Dallas vyhral pomerom 4:3 po tom, čo sa Mike Ribeiro presadil dvakrát a kapitán Brenden Morrov pridal ku gólu aj dve asistencie. Strelecky sa presadil i Jeff Woywitka a Kari Lehtonen urobil 24 zákrokov. Okrem Višňovského ho prekonali aj Ryan Getzlaf a Corey Perry, ktorý strelil svoj 47. gól v sezóne. Anaheim si mohol víťazstvom v normálnej hracej dobe zaistiť účasť v play-off, o ktoré stále bojujú Stars. Na ôsme Chicago strácajú tri body a majú relatívne ľahší zostávajúci program ako Blackhawks.

Samostatný nájazd Wojteka Wolskiho priniesol New Yorku Rangers dôležité víťazstvo 3:2 nad Philadelphiou. Wolskiho nájazd prišiel v druhej sérii po tom, čo sa v prvom kole presadil Erik Christensen. Henrik Lundqvist zneškodnil samostatné nájazdy Nikolaja Žerdeva a Claudea Girouxa, pričom zaknihoval aj 32 zákrokov. V normálnej hracej dobe sa z hráčov Rangers presadili Bryan McCabe a Ruslan Fedotenko. Marián Gáborík, ktorý odohral v akcii 19 minút a 16 sekúnd, zaznamenal jednu asistenciu, plusový bod, päť streleckých pokusov a dve trestné minúty. James van Riemsdyk a Žerdev vsietili góly Flyers. Sergej Bobrovsky zastavil 32 striel. Andrej Meszároš zaznamenal dva plusové body a tri strely počas 25 minút a 28 sekúnd, ktoré strávil na ľade.

Jaroslav Halák chytal spoľahlivo a s 23 zákrokmi doviedol St. Louis k pohodlnému víťazstvu 6:1 nad Columbusom. Dva góly Blues strelil Patrik Berglund a z gólov sa tešili aj Chris Porter, Andy McDonald, Alexander Steen a Carlo Colaiacovo. Dve asistencie zaznamenali Chris Stewart, Matt D’Agostini a Vladimír Sobotka. „Halákovci“ získali body v piatich z posledných šiestich duelov. Haláka v nedeľu prekonal iba R.J. Umberger, ktorý vyrovnal klubový rekord, keď odohral 243. zápas bez prestávky. Blue Jackets prehrali tretí zápas v rade.

Článok pokračuje pod reklamou

V bráne sa predstavil aj skúsenejší Peter Budaj, ktorý nechytal zle, ale jeho Coloradu to k víťazstvu nestačilo. Rodák z Banskej Bystrice zaznamenal 34 zákrokov, no inkasoval o jeden gól viac ako fínsky veterán Miikka Kiprusoff, ktorý s rovnakým počtom zákrokov prispel k výhre Calgary 2:1. Alex Tanguay zaknihoval gól a asistenciu a Budaja prekonal aj Olli Jokinen. Flames si posilnili svoje šance na účasť v play-off a po víkende strácajú na ôsme Chicago v tabuľke Západnej konferencie iba jeden bod. Blackhawks však odohrali o dva zápasy menej. Jediný gól Avalanche vsietil v nedeľu Milan Hejduk. Tím z Denveru prehral 25. duel z posledných 29.

Chicago malo šancu na posilnenie svojej pozície v domácom stretnutí proti Tampe Bay. Tá však obhajcu titulu porazila pomerom 2:0, aby ponechala boj o postup do play-off na západe ešte otvorený. Náhradný brankár Mike Smith urobil 31 zákrokov, aby vychytal svoje prvé čisté konto za viac ako rok. Vincent Lecavalier otvoril skóre zápasu predtým, ako ho opustil pre zranenie. Nate Thompson 22 sekúnd pred koncom poistil triumf floridského tímu gólom do prázdnej brány. Simon Gagne zaznamenal dve asistencie a bodoval už v šiestom zápase v rade. Obaja slovenskí „jastrabi“ zaznamenali mínusový bod. Marián Hossa počas 22 minút zaznamenal aj päť streleckých pokusov a dve trestné minúty. Tomáš Kopecký, ktorý odohral 15 minút a 42 sekúnd, si na svoje konto pridal dve strely na bránu.

V akcii sme v nedeľu videli aj obrancu Andreja Sekeru, ktorý hral v sledovanom zápase, v ktorom sa stretli dva tímy bojujúce o play-off vo Východnej konferencii. Sabres pocestovali do Raleigh, aby zdolali Hurricanes 2:1 po predĺžení, čím si udržali siedme miesto a skresali nádeje deviatej Caroliny. O výhre rozhodol Marc-Andre Gragnani v 63. minúte. V normálnom hracom čase sa presadil Chris Butler a Jhonas Enroth zaknihoval 35 zákrokov. Prekonal ho len Eric Staal. Cam Ward zaznamenal 29 zákrokov a zastavil aj jednu strelu Sekeru, ktorý odohral 23 minút a 41 sekúnd. Zaznamenal aj mínusový bod a dve trestné minúty.

Tomas Holmstrom strelil víťazný gól počas presilovej hry a Jimmy Howard urobil 27 zákrokov, aby pomohli Detroitu zdolať Minnesotu pomerom 4:2 a zabezpečiť pre tím z „Hokejového mesta“ titul v Centrálnej divízii. Darren Helm, Nicklas Lidstrom a Johan Franzen sa tiež presadili za Red Wings, ktorí získali deväť divíznych titulov z posledných 10 ročníkov. O góly Minnesoty sa postarali Brad Staubitz a Carson McMillan, ktorý strelil svoj prvý gól vo svojom premiérovom zápase NHL.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 34/36 (94,4 %) - - - - - -
Jaroslav Halák (STL) 23/24 (95,8 %) - - - - - -
Andrej Meszároš (PHI) 25:28 0 0 0 +2 3 0
Marián Gáborík (NYR) 19:16 0 1 1 +1 5 2
Andrej Sekera (BUF) 23:41 0 0 0 -1 1 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:28 1 0 1 +1 4 0
Marián Hossa (CHI) 21:59 0 0 0 -1 5 2
Tomáš Kopecký (CHI) 15:42 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies