Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák porazil Budaja, Chicago si komplikuje situáciu

V deviatich utorkových zápasoch kanadsko-americkej NHL sa predstavilo šesť slovenských hráčov, ktorým sa bodovať nepodarilo. V St. Louis sa proti sebe postavili dvaja slovenskí brankári. Úspešnejší bol Jaroslav Halák.

V utorok sa vo vzájomnom stretnutí stretli obaja slovenskí brankári, ktorí by mali poletieť v rovnaký termín na Slovensko, aby posilnili slovenskú reprezentáciu pred majstrovstvami sveta. Možno už mali čas naplánovať aj spoločný transatlantický let. V zápase, v ktorom o nič dôležité nešlo, sa tešil z víťazstva hráči Blues. Jaroslav Halák zaznamenal 26 zákrokov, aby tímu pomohol k piatemu víťazstvu v posledných siedmich dueloch. Z hráčov Colorada ho prekonal iba Kevin Porter. O tri góly Blues sa postarali David Backes, Kevin Shattenkirk a Andy McDonald. Peter Budaj inkasoval len prvé dva góly a stretnutie opustil tiež s 26 zákrokmi. Colorado prehralo so St. Louis prvýkrát od 12. apríla 2009.

Spoločný termín i spoločný let si určite naplánujú spoluhráči Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Otázne však stále je, či na Slovensko prídu už po základnej časti. A hoci Chicago je stále na ôsmej pozícii, Dallas v utorok opäť znížil svoju stratu. Blackhawks totiž zaknihovali tretiu prehru z posledných štyroch zápasov. Tentokrát však získali aspoň bod za remízu v normálnej hracej dobe. Kým obhajca titulu sa trasie o svoj postup do play-off, Montreal si ho víťazstvom zaistil. P.K. Subban sa stal hrdinom Canadiens, keď využil presilovú hru v druhej minúte predĺženia. Strelecky sa presadil aj Michael Cammalleri a Carey Price zaznamenal 42 zákrokov. Marián Hossa, ktorý odohral 23 a pol minúty, ho ohrozil dvoma strelami. Tomáš Kopecký počas necelých 14 minút vyslal na bránu domáceho tímu dva puky. Zaznamenal aj mínusový bod a dve trestné minúty.

V Západnej konferencii ohrozuje Chicago a Anaheim deviaty Dallas, ktorý v utorok zdolal Columbus pomerom 3:0. Kari Lehtonen zaznamenal 23 zákrokov, aby vychytal svoje 17. shutout v kariére a Steve Ott strelil úvodný gól zápasu. Loui Eriksson a Brenden Morrow pridali góly do prázdnej brány a Stars teraz strácajú na postupovú pozíciu dva body, pričom majú relatívne ľahší zostávajúcu program. Ich nevýhodou je, že pri rovnosti bodov by nepostúpili.

Článok pokračuje pod reklamou

Obranca Andrej Sekera bol druhým slovenským zástupcom, ktorý sa v utorok tešil z víťazstva. Jeho Buffalo zdolalo Tampu Bay 4:2 a priblížilo sa k istote účasti v play-off. O dva dôležité body sa postaral predovšetkým Thomas Vanek, ktorý strelil hetrik. Tim Connolly strelil zvyšný gól a pridal aj dve asistencie, zatiaľ čo Jhonas Enroth urobil 23 zákrokov. Sabres budú mať play-off isté, ak získajú v zvyšných dvoch dueloch jeden bod alebo ak Carolina prehrá. Na ňu už majú päťbodový náskok. Najvyťažovanejším hráčom „šablí“ bol v utorok Sekera, ktorý počas 25 minút zaznamenal jeden plusový bod. Ryan Malone a Vincent Lecavalier sa presadili z hráčov hosťujúceho tímu.

Ďalšia prehra v hlavnom meste Kanady stála Philadelphiu prvé miesto vo Východnej konferencii. Jason Spezza strelil gól a pridal tri asistencie, aby doviedol Ottawu k víťazstvu 5:2. Strelecky sa presadili aj Nick Foligno, Ryan Shannon, Bobby Butler a Milan Michálek. Craig Anderon zaznamenal 27 úspešných zákrokov a prekonať ho dokázal len dvojgólový Mike Richards. Flyers sa v poslednom období trápia a pred play-off prehrali štvrtý zápas v rade a piaty zo šiestich. Andrej Meszároš odohral proti svojmu bývalému tímu 22 minút a 36 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dva mínusové body, jednu strelu na bránu a štyri trestné minúty.

Na čelo konferencie sa pred Flyers dostal Washington, po štvrtýkrát v rade šampión Juhovýchodnej divízie. Mike Knuble premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Capitals sa tešili z víťazstva 3:2 nad Torontom, ktoré deň predtým stratilo aj matematické šance na postup. Alex Ovečkin a John Erskine sa presadili v normálnej hracej dobe, pričom ruský útočník strelil svoj 300. gól v kariére. Z hráčov Maple Leafs sa z gólov tešili Nikolaj Kulemin a Joffrey Lupul. James Reimer zaznamenal 39 zákrokov.

Na nevydarené obdobie Philadlephie sa pozerajú ako na príležitosť aj hráči Pittsburghu, ktorí v utorok zdolali Devils 4:2 a priblížili sa k titulu v Atlantickej divízii. Na Flyers strácajú už len bod. Pascal Dupuis k výhre pomohol dvoma gólmi a do listiny strelcov sa zapísali aj Jordan Staal a Chris Kunitz. Marc-Andre Fleury zaznamenal 22 zákrokov a prekonali ho len Dave Steckel a Brian Rolston.

V utorok na seba narazili aj najlepší a najhorší tím súťaže. Tentokrát výsledok však s pozíciami tímov nekorešpondoval. Edmonton zdolal Vancouver 2:0 predovšetkým vďaka 26 zákrokom Devana Dubnyka. Strelecky sa presadili Ryan Jones a Magnus Paajarvi. Oilers zdolali Canucks druhýkrát v rade. Víťazstvo pre „olejárov“ tiež znamenalo, že sa vyhli vytvoreniu negatívneho rekordu v počte získaných bodov. Minimum z ročníka 1992/93 bolo 60. Teraz ich majú 61.

V zostávajúcom zápase zdolal Nashville Atlantu pomerom 6:3. Prvou hviezdou duelu sa stal Jordin Tootoo, ktorý strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. S rovnakou bilanciou skončil aj Sergej Kosticyn. Strelecky sa presadili aj Matt Hulischuk a Mike Fisher. Pekka Rinne zaknihoval 33 zákrokov a inkasoval góly z hokejok dvojgólového Blakea Wheelera a Nika Antropova.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 26/27 (96,3 %) - - - - - -
Peter Budaj (COL) 26/28 (92,9 %) - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 25:01 0 0 0 +1 0 0
Marián Hossa (CHI) 23:34 0 0 0 0 2 0
Tomáš Kopecý (CHI) 13:46 0 0 0 -1 2 2
Andrej Meszároš (PHI) 22:36 0 0 0 -2 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies