Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Rangers postúpili, skvelý výkon Meszároša

Hokejisti Rangers zaknihovali víťazstvo nad New Jersey a Carolina prehrala s Tampou Bay. Do play-off tak postúpil New York. Skvelú noc mal za sebou štvorbodový Andrej Meszároš. Jaroslav Halák vychytal shutout a Ľubomír Višňovský si vytvoril nové bodové maximum.

Marián Gáborík vo svojom 62. zápase vrcholiacej sezóny zaznamenal asistenciu, ktorou prispel k potrebnému víťazstvu Rangers 5:2 nad New Jersey. Po prvej tretine New York prehrával 1:2, no v druhej tretine sa presadili Wojtek Wolski, Ryan McDonagh a Brandon Prust, ktorí sa postarali o zvrat. Strelecky sa presadili aj Václav Prospal a Chris Drury, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne vo svojom prvom zápase po zranení kolena. Henrik Lundqvist zaznamenal 24 zákrokov. Prekonať ho dokázali len Nick Palmieri a Iľja Kovaľčuk. Gáborík okrem asistencie zaznamenal aj dva plusové body a päť streleckých pokusov. Na ľade strávil necelých dvadsať minút. Vďaka výhre sa Rangers udržali v hre o play-off. Či Gáborík napokon posilní Slovensko na majstrovstvách sveta sa rozhodovalo v neskoršom zápase Caroliny proti Tampe Bay.

Diváci v Madison Square Garden po zápase skandovali „Do toho Tampa Bay!“ Floridský tím dodatočná podpora z New Yorku pomohla. Lightning vyhrali v Raleigh nad Hurricanes 6:2 a ukončili postupové nádeje Caroliny. Brankár Mike Smith zastavil 45 striel domáceho tímu a do listiny strelcov sa zapísali Dominic Moore, Vinny Lecavalier, Steven Stamkos, Brett Clark, Simon Gagne a Martin. St. Louis. O posledné dva góly „Canes“ v ročníku sa postarali Cory Stillman a Chad LaRose.

Vydarený sobotný večer má za sebou obranca Philadelphie Andrej Meszároš, ktorý strelil dva góly a pridal dve asistencie vo svojom bodovo najvydarenejšom zápase kariéry. Prvá hviezda zápasu pomohla Flyers k víťazstvu 7:4 nad NY Islanders, ktoré tímu zabezpečilo víťazstvo divízneho titulu a druhé miesto pre nasadzovanie do play-off. Dva góly strelil aj Scott Hartnell a Brian Boucher zaznamenal 25 zákrokov. Kimmo Timonen, Danny Briere a Darroll Powe sa tiež tešili z gólov. Bouchera prekonali Michael Grabner, Travis Harmonic, John Tavares a P.A. Parenteau. Meszároš, ktorý bol pred zápasom vyhlásený za najlepšieho obrancu tímu v základnej časti, odohral 20 minút a 12 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body, štyri strely na bránu a štyri trestné minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Sľubne sa pred majstrovstvami sveta prezentuje slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý sa so sezónou NHL rozlúčil svojím siedmym čistým kontom v ročníku, ktorým pomohol Blues ukončiť sezónu pozitívne. T.J. Oshie a Alex Steen sa presadili strelecky, aby St. Louis v domácom prostredí zdolalo Nashville pomerom 2:0. Halák bol vyhlásený za druhú hviezdu stretnutia, keď zastavil všetkých 24 striel Predators. Nulu proti nim vychytal aj 28. októbra a 26. decembra. Jeho náprotivok Pekka Rinne inkasoval dva góly z 25 striel. Nashville si deň predtým zaistil šiestu pozíciu na západe.

Anaheim porazil Los Angeles už v piatok a podarilo sa mu to aj v sobotu. Ducks si vytvorili v prvej polovici stretnutia trojgólové vedenie, ktoré skresal už len Ryan Smyth. K výhre 3:1 prispeli gólmi Brandon McMillan, Saku Koivu a Francois Beauchemin. Dan Ellis zastavil 43 striel Kings, pričom až desať z nich naňho vyslal Dustin Penner. Jednou asistenciou k výhre prispel aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý si vyrovnal osobné maximum s 50 asistenciami v jednej sezóne a vytvoril nové maximum v počte bodov. Základnú časť ukončí so 68 bodmi ako najproduktívnejší obranca ligy. Je veľmi nepravdepodobné, že Nicklas Lidstrom v jednom zápase zmaže šesťbodovú stratu. Topoľčiansky rodák odohral v stretnutí 22 a pol minúty. Zaznamenal aj jednu strelu a štyri trestné minúty. V drese Kings nechýbal Michal Handzuš, ktorý bol s 23 minútami najvyťažovanejším útočníkom tímu. Na svoje konto si pripísal tri strely na bránu.

Ottawa sa so sezónou rozlúčila prehrou s Bostonom. Nathan Horton využil presilovú hru, aby strelil víťazný gól zápasu, pri ktorom asistoval aj kapitán Zdeno Chára. Strelecky sa presadili aj Daniel Paille a Rich Peverley, aby Bruins zvíťazili pomerom 3:1. Tim Thomas zastavil 31 striel, no na príležitosť Bobbyho Butlera bol prikrátky. Chára odohral v zápase 24 minút a bol najaktívnejším strelcom zápasu, keď na bránu Curtisa McElhinneyho vyslal sedem striel. Zaznamenal aj dva plusové body. Kým hráčov Ottawy čakajú prípravy na golf, mužstvo Bostonu čaká ešte jeden zápas základnej časti pred tým, ako sa začne tá dôležitejšia – vyraďovacia.

Paul Gaustad strelil víťazný gól počas presilovej hry a do listiny strelcov sa zapísali aj ďalší štyria hráči Sabres, menovite Jaon Pominville, Chris Butler, Tyler Ennis a Drew Stafford. Brad Boyes zaknihoval tri asistencie a Buffalo zdolalo Columbus pomerom 5:4. V poslednom zápase sezóny sa z hráčov Blue Jackets presadili Derek Dorsett, Jared Boll a dvakrát Kristian Huselius.

Bill Thomas strelil gól zhruba šesť minút pred koncom tretej tretiny a Tomáš Vokoun zaznamenal 28 zákrokov, aby Florida ukončila sezónu víťazstvom 1:0 nad Washingtonom, ktorým ukončila svoju 10-zápasovú sériu prehier. Capitals, ktorí už mali istotu prvého miesta vo Východnej konferencii, prehrali tretí zápas z posledných 20. Michal Neuvirth zaznamenal 22 zákrokov.

Brian Gionta strelil dva góly a Carey Price urobil 27 zákrokov, aby pomohli Montrealu uzavrieť základnú časť víťazstvom 4:1 nad Torontom. Ryan White a Tomáš Plekanec sa tiež presadili strelecky za Habs, ktorí sa prehrou mohli vyhnúť stretnutia s Bostonom v prvom kole play-off. Phil Kessel strelil posledný gól Toronta, ktoré si vyraďovaciu časť neužije v šiestej sezóne v rade.

Christian Ehrhoff strelil gól v tretej minúte predĺženia, aby zavŕšil obrat Vancouveru v zápase proti Calgary. Po tom, čo vstupoval tím do tretej tretiny s dvojgólovou stratou, sa presadili Alexandre Burrows a Ryan Kesler, ktorí vynútili predĺženie. Dve asistencie zaznamenal Daniel Sedin a Cory Schneider urobil 34 zákrokov. Calgary do vedenia poslali góly Jaromeho Iginlu a Mikaela Backlunda.

Joe Pavelski strelil svoj 20. gól v ročníku a Antti Niemi urobil 35 zákrokov, aby si San Jose výhrou 3:1 nad Coyotes zabezpečilo druhú pozíciu v Západnej konferencii. Sharks tak budú môcť mať výhodu domáceho prostredia minimálne v prvých dvoch kolách. Ian White a Logan Couture sa tiež presadili strelecky. Jediný gól Phoenixu strelil Lauri Korpikoski.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 24/24 (100 %) - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 19:55 0 1 1 +2 5 0
Zdeno Chára (BOS) 23:55 0 1 1 +2 7 0
Andrej Meszároš (PHI) 20:12 2 2 4 +2 4 4
Michal Handzuš (LAK) 23:02 0 0 0 0 3 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 22:31 0 1 1 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies