Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Komunita: Diskusia > KHL

Tému založil: kvazar
29.11.2009 - 21:41:46
no založím tému o údajne 2 najlepšej hokejovej lige sveta,ale..podľa mňa tam idú hokejsti už na vrchole kariéry vidinou veľkých peňazí,a myslím si že hráč si tam len pokazí svoju kvalitu,teraz je to tak ... Draft-NHL-KHL (ako naši Radivojevič,Nagy,M.Hossa atď). Ja si myslím že by to malo byť inak..z našej extraligy junior-KHL-Draft(NHL) a myslím že by hokejisti už nabrali určitú kvalitu z Ruska ale je to podľa mňa veľmi komplikované,kým by takýto systém vôbec fungoval uplynulo by veľa času,nechajme sa prekvapiť.

29.11.2009 - 21:58:57
avatar
Tak najprv sa vyjadrím ku kvalite KHL ako takej. Musím povedať, že tam sú kvalitné zápasy, ale žeby to malo ohrozovať kvalitou NHL je hlúposť. Celému tomu chýba reklama, tradícia, fanúšikovia, krajšia zázemie, jednoducho to celé, čo ľudí láka. A práve preto KHL na NHL nemá a ani mať nebude. Stačí si zobrať štadióny, tie sa nedajú ani porovnávať. Je veľký rozdiel 20000 a 5-10 000 miest. Atmosféra detto. V KHL, kedže je širšie klzisko majú hráči viac času a teda aj hráči, ktorí sa v NHL nepresadili sú tam lídri(veľmi dobrým príkladom sú naši Hossa a Radivojevič) Málokedy tam sú bitky, tvrdé súboje.

OK, je tam technický hokej(aj to menej ako v NHL), ale to je akurát tak všetko. Všetko dalšie je podpriemerné.

Čo sa týka hráčov, tak do KHL chodia jednak hráči už za zenitom, ktorým sa už v NHL natoľko nedarilo alebo hráči, ktorí sa v NHL nepresadili.

Ak mám povedať svoj názor, tak lepšia je Elitserien. Je vyrovnanejšia(samozrejme, že je to spôsobené menším počtom tímov), pre hráča(mladého) lepšia ako KHL(stačí si pozrieť tohtoročný draft, ked práve z Elitserien vyšli hráči ako Hedman, Paajarvi, Erixon, Tedenby, Runblad atd.) A sú to veľké talenty. Pre nich bolo pôsosbenie v Elitserien určite lepšie ako keby hrali v KHL. Napokon koľko hráčov bolo na drafte, ktorí hrali KHL? Málo.

Kopírovanie. To je dalšia vec známa KHL-kou. Draft je toho jasným príkladom...
29.11.2009 - 23:22:05
avatar
AHL je lepšia liga... Niet argumentu, ktorý by to vyvrátil, i keď Rusi sú proti a v zámorí sa na tom len bavia... Stačí vidieť zápasy, vidieť hráčov, ktorí v týchto ligách hrajú - všetka česť Yashin, Jágr, Sushinskyi a blablabla, len mená... výkony sú niekde inde...
30.11.2009 - 13:57:29
avatar
Najprv si ujasnite, či tam idú hráči na vrchole kariéry alebo za zenitom . Je v tom podstatný rozdiel. Inak pozrel som si pár zápasov KHL a väčšina bola úrovňou veľmi dobrá až výborná. Keď spomínate peniaze, neviem o tom, žeby sa v NHL hralo zadarmo, zavedenie platového stropu skôr svedčí o inom. Prečo sa pokúšate porovnávať hru na veľkosťou rozdielnych ihriskách? Mne príde logické, že bude rozdielna, nemyslíte? To o zaostávaní ohľadom hokejovej techniky je asi vtip, však? Spýtajte sa Malkina, Hossu, atď, kde sa naučili hokejovú techniku, či doma, alebo až v NHL. A povedať to o ruskej hokejovej škole, založenej na perfektnej technike, skôr svedčí niečo o úrovni prispievateľa. Čo sa týka draftov, ak bude v budúcom roku viac mladých Čechov, bude to svedčiť, že česká liga je lepšia pre mladých hráčov, o dva roky viac Fínov, čo to bude znamenať? Ak nie sú 20000 štadióny, tak by podľa vás žiadna liga ani nemala vznikať? Táto liga má rok a vy už viete, že bude len zlá a ešte horšia? Toľko srandy ako v týchto troch príspevkoch som už dlho nečítal. Okrem detskej naivity a bezmedznej viery v NHL, z toho priam srší len frustrácia z toho, že si Rusi vôbec niečo také dovolili.
30.11.2009 - 17:46:16
avatar
Tak tvoj veľmi "odborný príspevok" bol ako vtip dobrý, ale k pravde mať blízko nebude.

Už len v 1. vete si trepol takú hlúposť, že vraj: "Najprv si ujasnite, či tam idú hráči na vrchole kariéry alebo za zenitom" To bola tvoja 1. "múdra" myšlienka.

Akože mi chceš povedať, že do KHL-ky, kde prišli takí Jágr, Kozlov, Jašin, Zubov atd. Toto sú hráči na vrchole kariéry? Asi ťažko.

Ja pozerámvam KHL na nova-sport a to viac ako často a áno, niektoré zápasy sú kvalitou veľmi dobré, ale:

1. Je ich rapídne málo(v KHL je niekoľko dobrých tímov, ktoré by dokonca mohli konkurovať aj tímom z NHL(vyhrávať, ale nie pravidelne)

2. Aj tak zaostávajú za kvalitou zápasov z NHL.

Dalšia tvoja myšlienka úplne z cesty:
"Keď spomínate peniaze, neviem o tom, žeby sa v NHL hralo zadarmo, zavedenie platového stropu skôr svedčí o inom."

My sme nepísali, že v KHL dostanú viac. pointa toho celého je to, že tí, čo už v NHL neboli vo forme alebo hráči, ktorí sú na konci kariéry tam nejdu kvôli peniazom, (tie vo väčšine prípadov v NHL dostanú viac) oni tam idú, aby mohli ešte hrať hokej a ak sa bavíme o peniazoch, tak to, že v KHL platia sme spomínali len v súvislosti s prípadnou finančnou odmenou v iných európskych ligách. Neandrtálsky povedané:

V KHL dostanú viac ako v českej lige atd. Ale v málo len prípadoch viac ako v NHL. O tom to je.

S tými 20000 štadiónmi. Nikde nieje povedané, že liga, kde takéto štadióny niesu nieje lákavá. Ak som niečo také povedal, tak neviem potom. To len TY by si občas aj mohol pravdu hovoriť. Ale ked sa nato logicky pozrieš, čo bude fanúšika lákať? Liga, kde je krásna moderná hala s veľkou kapacitou a skvelou atmosférou alebo starý zimák? Bude ťa lákať viac Radulov, Radivojevič a Thoresen alebo Malkin, Crosby, Hossa, Gáborík, Ovečkin, Kopitar a spol?. Je dobré, že Rusi niečo také vytvorili a podporujem to, ale z triezveho pohľadu je mi jasné, že na NHL nemá a ani mať tak skoro(možno ani nikdy) nebude...

To, že je to rozdielne klzisko je pravda, ale to, že si tu zaplietol Malkina a Maja bolo zase z cesty. My sa nebavíme o tom, kto sa kde narodil, kde sa učil hrať hokej, ale kto vie urobiť lepšiu ligu, kto vie prilákať viac dobrých hráčov. Bavíme sa o ligách, nie odchovancoch.

Dalej to o drafte ani nekomentujem, šetrím klávesy od zbytočných bludov.
30.11.2009 - 21:09:05
avatar
Je to anarchia na ľade, no takýto hokej môže baviť, no nie je ničím extrémne dobrý... Už len z princípu rozmerov klziska: na menšom priestore sa zvyšuje kvalita každého detailu... Letísk máme u nás dosť, stačí štadión Zvolena alebo Košíc... Súhlasím s Paťom, KHL nie je nič extra... a pozor: údajne skvelú ligu z nej spravili jej vrchní predstavitelia, je však vidieť, že je to hlúpe, naivné tvrdenie... Ja som písal len o tom, že je dobré mať na pamäti, že medzi NHL a KHL sa čoraz viac začína vsúvať AHL-ka... KHL urobila zo seba odpadlisko, priznávam, Hudler alebo Omark sú výmimky... o odchovancoch sa baviť netreba, dobrého hráča dnes vychovajú aj v Británii... My neodcudzujeme KHL za to, že nevieme oceniť jej kvalitu, ale za to, že sa pasuje za konkurenta NHL... O tom tvojom smiechu: nuž, postkomunistický blok sa nezaprie... bolo to tu desiatky rokov a nedávno sme konkrétne u nás mali 20-ročné výročie konca tej hrôzy, no ani po tých rokoch ľudia asi nerozumejú, aké to bolo svinstvo... Zaujímavé, že za príspevkami hľadáš vek, ak si taký starý, mal by si tomu pochopiť... alebo si sa s tým ešte nedokázal vyrovnať.. no, a čo to má spoločné s hokejom? Všetko, tie veci sa týkajú všetkého, a ak si niekedy bol v Rusku, tú atmosféru je cítiť, minulosť je vidieť (alebo ti stačí zájsť na Ukrajinu)... Paťo to napísal dobre, tie zimáky, načo komentovať, načo sa tým zdržovať, hovoria samé za seba... Je to hra o peniazoch, hra, ktorá raz ruských mecenášov prestane baviť a založia si trébars aj druhú MLB... Pre domáci ruský hokej je to dobrá vec, v porovnaní s NHL to vyznieva alibisticky. Nesnaž sa porovnávať tie dve súťaže, KHL nikdy nebude konkurencieschopnejšia...
01.12.2009 - 23:32:27
avatar
milý pato, odporúčam Ti čítať pozorne aj iné príspevky, ak dvaja kritizujú a jeden tvrdí, že tam odchádzajú hráči na vrchole a druhý za zenitom a obaja to berú ako potvrdenie podradnosti ligy, tak sa musím len smiať. Dúfam, že chápeš rozdiel medzi vrcholom kariéry a ak je hráč za zenitom výkonnosti. Ak nie, nech Ti to v škole vysvetlia. To o peniazoch som nepochopil, asi píšeš málo neandrtálsky. Asi som to zle pochopil, tak tam nechodia hokejisti len za veľkými peniazmi? Skús si prečítať príspevky kolegov. Malkina a Hossu som spomenul len ako príklad, že hráč nemusí byť z NHL, aby mal výbornú hokejovú techniku, ak si to nepochopil, prepáč. Čo sa týka štadiónov, sám to vytýkaš ako problém KHL, v reakcii na môj príspevok to už taký podstatný dôvod, prečo by sa tam nedal hrať dobrý hokej nie je. Vieš, že mne je jedno, kde sa hrá, len nech je to dobrý hokej? Odporučil by som Ti, aby si sa snažil písaný text aj pochopiť a až potom "odborne" reagoval.
To Lapointe, prečo tu pletieš politiku? Nemusíš mi dávať politické školenie mužstva, ale skutočne si ma pobavil, ďakujem Ti.
Len na záver, aby sme sa pochopili, dúfam, jednoducho som napísal, že porovnávať začínajúcu súťaž so zabehnutou ligou a na základe toho "odborne" dokazovať, že je úplne nanič a nič z nej nebude, je smiešne. A vaše reakcie to len potvrdzujú (pato, v čom spočíva odbornosť Tvojho príspevku?) Takže NHL aj KHL zdar. A komunisti fúúj.
02.12.2009 - 02:25:27
avatar
No, všimol som si, že sa bavíš nejako rád a často... nuž, bav sa, skrz internetovú diskusiu môžeš robiť, čo len chceš... Politika? Snažil som sa pochopiť tvoje myslenie, fujkať na komunistov mi tu nemusíš, zdá sa, že pochopenie je niekde inde... Ak si prečítaš môj prvý príspevok, písal som o AHL a nie o NHL, už ľutujem, že som zašiel tak ďaleko. A pýtal si sa, či už po roku vieme, že tá liga bude zlá a horšia: Znova ti odpovedám (aspoň za seba), áno, viem, bude. Čudovať sa môžeš koľko len chceš... Ono, za ten rok dva možno už KHL ani nebude :wall:
02.12.2009 - 06:14:38
avatar
Lapointe: týmto potvrdil svoj intelekt a baviť sa s ním je zbytočné a ja to robiť nebudem.
02.12.2009 - 12:27:25
avatar
Končím tu s ním aj ja, tony diania v NHL a my sa tu zdržujeme KHL-kou... ach bože...
02.12.2009 - 16:45:39
avatar
pato, vravel si, ze nedostanu hraci tolko penazi ako v NHL? Tak ti najznamejsi(schvalne nepisem najlepsi) dostanu urcite viac. A ak aj nedostanu 7 melonov ako dostavali v NHL, ale dostanu len 4, tak stale je to viac ako v NHL, pretoze v amerike maju skoro 50% dan z tohto prijmu. A v rusku im to davaju v cistom pokial viem....len tolko. Inak som rad, ze KHL vznikla a nemyslim si, ze bude upadat, ak sa do nej dostanu muzstva aj z inych krajin, tak to nabere na obratkach a bude urcite aj vacsia konkurencia. Na druhej strane, pozeral som par zapasov a nemozem povedat, zeby sa mi ta liga extra pacila. Nepaci sa mi, ze hraci vela vlacia puk, je tam menej akcii a kombinacnej hry. Na druhej strane technicka uroven niektorych hracov je neuveritelne vysoka. asi tolko...
09.12.2009 - 16:27:38
avatar
a este musim pridat moj postreh na ktory som nejak zabudol..viackrat som hladal veci na strankach ruskych klubov v KHL a je len malo z nich(resp. este som na taku nenarazil) co by bola prelozena aj do ineho jazyka. Urcite to nepridava popularite, pretoze aj ked sa chcete dostat k nejakej inf. bud musite vediet rusku azbuku, alebo si to skusit vygooglit niekde inde...hawk k tejto teme
21.01.2010 - 23:56:25
avatar
Dočítal som sa, ze kvoli finančným problem LADA TOGLIATTI dohrá sezonu pravdepodobne s juniormi... len tu ma zaraža jeden fakt... V KHL zatial prebehol predsa len jeden draft, ktorý mal len 4 kolá myslím... čize tym padom by mali mať k dispozícii len 4 juniorov, nie? Alebo klasicky stiahnu chalanov z vlastneho juniorského tímu ako sa to robí na Slovensku? Ak ano tak, potom tomu KHL draftu nerozumiem... Môže mi to niekto vysvetliť?
22.01.2010 - 08:01:25
avatar
O 'kvalite' skautingu a vyzname tohto draftu znaci aj to, ze mnohi mladi hraci ani nevedeli, ze vlastne boli draftovani. A uvedeim priklad na ktorom som sa dobre zasmial. Tusim to bol Spartak ktory 'draftoval' Juraja Mikuša(obrancu z trencina, no na ich stranke sa chvalili, ze draftovali nadejneho utocnika skalice Juraja Mikúša
22.01.2010 - 09:24:18
avatar
Mňa by to tiež zaujímalo s tým draftom, teda skôr tomu nerozumiem... Je to celé zle... Rusi zo seba robia stredobod pozornosti - sú na obdiv v priemernej Európe a na smiech v zámorí v NHL... Prikláňam sa na druhú stranu, je to otázka času, kedy to investorov prestane baviť a táto liga padne... nedožije sa ani 10 rokov.
22.01.2010 - 18:16:43
avatar
KHL neni až taká zlá ved sa pozrite na majstrovstvá sveta co boli co vyhrali rusi aspoň dve formácie mali z KHL a hrali s kanadanmi finále čiže NHL a rusi vyhrali takže to nemôže byť až taká zlá liga
22.01.2010 - 21:16:51
avatar
Majstrovstvá sveta by mali zakázať... a prerobiť to na Majstrovstvá Európy, kde by hrali iba hráči z Európy... inak to nemá význam, je to obyčajný turnaj. Ako som už napísal, KHL je na obdiv v priemernej Európe, podobne aj MS, sú ruka v ruke vedľa seba.
23.01.2010 - 09:11:04
avatar
Lapointe: Zrušiť MS zase až tak nie ale napríklad dať ich na každý 2 rok (samozrejme nepárny, aby neboli MS a ZOH v jedom roku) napríklad 2005 a 2017. Lebo do roku 2013-14 sú už MS zvolené, takže zmena by nastala až v 2015-tom. Ale IIHF niečo také nedovolí.
23.01.2010 - 09:23:35
avatar
Jasné, to nie je zlá nápad... s tým zrušením - to si robím len srandu, nič iné mi v spojení s tým turnajom nepríde na um, len sranda...
23.01.2010 - 17:18:49
avatar
čo ste spadli na hlavu :wall: MS nikdy nezrušia... IIHF by prišla o poriadne peniaze a žiadna krajina by nesúhlasila zo zrušením MS možno až na Kanadu a USA
23.01.2010 - 17:29:41
avatar
čoze? "... mozno az na Kanadu a USA" ??? a ty si mylsíš, ze nasilne tam tých hokejistov a realizačný tím dotiahnu v retaziach alebo ako? Ved keby nechceli hrať MS, tak ich nehrajú... nemyslíš?

1 2 3 4 5 6 ... 53 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies