Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Komunita: Diskusia > NHL

Tému založil: Canucks 333
04.09.2011 - 21:39:53
Na poverenie Pens som založil túto tému, kde sa budeme rozprávať o sympatiách k tímom a o celej NHL.

21.02.2015 - 01:07:22
avatar
Stále mi tam chýba jedna vec, a to možnosť vybrať viac tímov, viac krajín na porovnanie štatistík. Chápete, urobiť si tabuľku čechov a slovákov napríklad
21.02.2015 - 03:30:36
avatar
Reakcia na: Mirec66, 21.02.2015 - 00:22:59
plánuješ ich zakomponovať do niektorej z fantasy líg? :s20:
∧ skryť ∧
Tak to by už bol iný hard core... fantasy liga založená čisto na advanced stats
21.02.2015 - 08:43:04
avatar
hej, quality stats chýbajú...rovnako aj WOWY, ktoré som však vôbec nečakal...ale aby sa stále nedalo filtrovať podľa TOI, alebo aspoň odohraných zápasov je jednoducho absurdita...vôbec filtrovanie je skoro neexistujúce...
25.02.2015 - 15:13:03
avatar
http://hokej.idnes.cz/hokejista-montador-smrt-narozeni-syna-mozek-na-vyzkum-pgj-/nhl.aspx?c=A150225_121655_nhl_bem#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
01.03.2015 - 12:26:34
avatar
Tu je päť "last minute" výmen z posledného prestupového dňa, ktoré boli spájané s nádejou, no skončili fiaskom.

5. Morris sa dlho neohrial, traja sa pobrali do KHL

Posledný deň prestupového obdobia 2008-09
Coyotes získali: Nigel Dawes, Petr Prucha, Dmitrij Kalinin
Rangers získali: Derek Morris

Glen Sather nezvykol robiť dobré rozhodnutia na poslednú chvíľu a v roku 2009 vykonal jeden zo svojich najhorších trejdov kariéry. Výmenou za troch hráčov získal Morrisa, ktorý však odohral za New York iba 25 stretnutí. Následne sa pobral do Bostonu a v ďalšej sezóne sa stal voľným hráčom. V drese Rangers zaznamenal desať bodov a Jazdci vypadli už v druhom kole. Nepolepšili si však ani Coyotes. Dawes a Kalinin odohrali za Phoenix dohromady 27 duelov. Kalinin po sezóne odišiel do KHL, Dawes do Calgary. O rok neskôr nasledoval Dawes Kalinina do Ruska, keď mu nevyšli pokusy v Atlante a Montreale. V Arizone zotrval jedine Prucha, počas svojej druhej sezóny s Coyotes bol odoslaný do AHL a neskôr skončil aj on v KHL.

4. Ryan Clowe za nič

Posledný deň prestupového obdobia 2012-13

Rangers získali: Ryane Clowe
Sharks získali: druhé miesto v drafte 2013 (Gabryel Paquin Bourdeau), tretie miesto v drafte 2013 (vymenené na Floridu), podmienečné druhé miesto v drafte 2014 (podmienka naplnená nebola)

Opäť nešťastný Sather. Rangers získali Clowea, hráča ktorým predtým v San José atakoval pravidelne dvadsaťgólovú hranicu. Jazdci ho však získali práve v sezóne, kedy neskóroval v 28 zápasoch ani raz. V štrnástich dueloch v New Yorku sa strelecky presadil trikrát, pričom na ľade trávil slušných sedemnásť minút na zápas. Po sezóne sa pobral do New Jersey Devils. Prakticky nič za neho nezískali ani Sharks. Voľby v drafte sa ukázali ako nevyužité. Paquin-Bourdeau pôsobí stále v juniorskej QMJHL, tretie miesto v drafte vymenil klub v rámci výmeny za Raffiho Torresa, ten však od príchodu do San José viac pauzuje ako hrá a jeho prínos je minimálny.

3. Hossa súčasťou nevydarenej výmeny

Posledný deň prestupového obdobia 2007-08

Coyotes získali: Marcel Hossa, Al Montoya
Rangers získali: Josh Gratton, David Leneveu, Frederik Sjostrom, miestenka v piatom kole draftu 2005 (Roman Horák)

Do tretice Sather. V roku 2008 zmenilo pôsobisko v rámci jedinej výmeny päť hráčov, vrátane nášho Marcela Hossu. Štyria útočníci potom odohrali dohromady len 111 zápasov. Sjostrom absolvoval po výmene 18 duelov, v ktorých strelil dva góly. V nasledujúcej sezóne pridal v 79 štartoch trinásť bodov. Gratton sa ocitol na farme, neskôr zamieril do KHL, odtiaľ padol do VHL a dánskej ligy. V súvislosti s Marcelom Hossom sa očakávalo, že bude podobným hráčom ako jeho brat Marián, v drese Phoenixu však nezískal v štrnástich zápasoch ani bod. Nasledoval tak odchod do lotyšskej Rigy. Horáka vymenili do Calgary.


2. Zbytočná obeta za Legwanda

Posledný deň prestupového obdobia 2013-14

Red Wings získali: David Legwand
Predators získali: Calle Jarnkrok, Patrick Eaves, podmienečná miestenka v drafte 2013 (podmienka naplnená nebola)

Ken Holland z Detroitu patrí medzi najšikovnejších manažérov NHL. Ani on však nie je bezchybný. Pred rokom mu to v posledný deň prestupového obdobia nevyšlo. Holland dospel k názoru, že jeho tím potrebuje veterána Davida Legwanda. Ten však odohral za Red Wings len 21 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a Detroit vypadol v prvom kole v sérii proti Bostonu. David nezískal v play-off ani jediný bod a po sezóne odišiel do Ottawy. Detroit za neho pritom obetoval 23-ročného Jarnkroka, ktorý má pred sebou určite väčšiu perspektívu. Eaves odohral za Nashville päť duelov a ako voľný hráč podpísal pre nový ročník kontrakt s Dallasom Stars.

1. Ďalšia neslávna výmena Forsberga

Posledný deň prestupového obdobia 2012-13

Capitals získali: Martin Erat, Michael Latta
Predators získali: Filip Forsberg

V hokejovej histórii je za jednu z najhorších výmen označovaný megatrejd medzi Quebecom a Philadelphiou, ktorý si vydupal svojou neochotou nastúpiť za Nordiques Eric Lindros. Jeho súčasťou bol i neskôr slávny Peter Forsberg. Meno Forsberg sa ale ocitlo o mnoho rokov neskôr v ďalšej výmene, ktorá sa opäť prudko nevyplatila jeho pôvodnému vlastníkovi práv.

Washington siahol po Filipovi Forsbergovi v prvom kole draftu 2011, akoby však nedocenil, akého hráča si to vlastne vybral. V posledný deň prestupového obdobia 2012-13 ho neuvážene poslal do Nashville výmenou za Martina Erata a Michaela Lattu. Český útočník mal v Nashville povesť kvalitného zakončovateľa, vo Washingtone však totálne vyhorel. Počas zvyšnej časti rozbehnutého ročníka strelil jeden gól a iba jediný presný zásah zaznamenal i počas nasledujúcej sezóny v 53 zápasoch za Capitals. Tí ho preto radšej odoslali do Arizony. Center Michael Latta odohral doposiaľ za Washington počas dvoch sezón 58 stretnutí s jediným streleným gólom. Forsberg píše naopak úplne iný príbeh. Talentovaný Švéd sa stal dôležitým členom prvého útoku Nashville a aj vďaka jeho 21 gólom a 52 bodom sú Predators momentálne lídrom celej NHL. Vo Washingtone si musia búchať hlavy o stenu.
01.03.2015 - 12:31:26
avatar
Záver prestupového obdobia v zámorí prináša každoročne zaujímavé výmeny. Ich cieľom je odľahčenie rozpočtu klubov, ktoré už šance na play-off pochovali a na druhej strane snaha tých ambicióznejších vylepšiť svoje akcie z pohľadu možnosti útoku na Stanleyho pohár. Medzi päticou najužitočnejších výmen posledných desiatich rokov, ústiach do zisku najcennejšej trofeje, zostavenou magazínom The Hockey News, nájdeme i slovenského útočníka Mariána Gáboríka.

2014 – Marián Gáborík, Los Angeles.

Slovenského snipera získali Králi v závere prestupového obdobia výmenou s Columbusom za Matta Frattina a dve voľby v draftoch 2014 a 2015. Odborníci v tom čase poukazovali na časté problémy so zraneniami, Gáborík sa ale ukázal ako famózna kúpa. V 26 zápasoch vyraďovacej časti sa stal so štrnástimi gólmi najlepším strelcom a pomohol Kings k zisku Stanleyho pohára. Columbus naopak z výmeny nevyťažil takmer nič. Frattin bol medzičasom vymenený preč, v treťom kole draftu siahli Blue Jackets po lotyšskom brankárovi Elvisovi Merzlikinsovi.

2009 – Bill Guerin, Pittsburgh.

Guerina získali Penguins z New Yorku Islanders výmenou za miestenku v treťom kole draftu (tá bola následne poslaná do Phoenixu). Bill sa stal tretím najproduktívnejším hráčom Pens, hneď za Sidom Crosbym a Jevgenijom Malkinom (obaja 15 bodov), pričom strelil dva víťazné góly. Tučniaci si nevedeli vynachváliť i jeho líderské schopnosti.

2006 – Mark Recchi, Carolina.

Recchiho získali Hurricanes z Pittsburghu výmenou za Niklasa Nordgrena, Krysa Kolanosa a miesto v druhom kole draftu (vymenené do San José). Skúsený útočník mal obrovský podiel na prekvapujúcom triumfe Caroliny, pričom vo finálovej sérii proti Edmontonu zaznamenal šesť bodov. Získal svoj druhý Stanleyho pohár kariéry a podobne ako Guerin, aj on mal pre tím obrovský prínos v podobe skúseností a vodcovstva. Kolanos si nikdy dres Penguins neobliekol, Nordgren sa po pätnástich dueloch vrátil do Európy.

2008 – Brad Stuart, Detroit.

Stuarta angažoval Detroit z Los Angeles výmenou za miestenku v druhom kole draftu 2008 a vo štvrtom pre rok 2009 (obe boli následne vymenené. Brad dodal defenzíve Red Wings tvrdosť a stal sa jedným z najvyťažovanejších obrancov tímu. V play-off strelil iba jeden gól, jeho fyzická hra a priemer vyše dvadsať minút na zápas však boli presne tým, čo Detroit potreboval.

2007 – Brad May, Anaheim.

Ducks ho získali z Colorada výmenou za Michaela Walla. May sa výborným spôsobom zhostil roly tvrdého muža, ktorý sa nebál špinavej práce. Už v prvom kole sa prezentoval poriadnou bitkou s Kimom Johnssonom z Minnesoty, za ktorú si vyslúžil trojzápasový dištanc. Wall neodohral za Colorado ani jediný duel.
01.03.2015 - 12:44:31
avatar
Ak niekto tvrdí, že Legwand bol zbytočný tak prosím. Ak by sme ho nezískali, tak by sme sa neprebojovali do play-off. To čo za diletanta písalo ?
03.03.2015 - 18:56:06
avatar
Čaute, nepoznáte nejakú webovú stránku, kde sa dajú pozrieť zostavy jednotlivých tímov po zápase? Vopred ďakujem
03.03.2015 - 19:04:28
avatar
Reakcia na: Kowers, 03.03.2015 - 18:56:06
Čaute, nepoznáte nejakú webovú stránku, kde sa dajú pozrieť zostavy jednotlivých tímov po zápase? :) Vopred ďakujem
∧ skryť ∧
http://leftwinglock.com/line-combinations/

ku každému tímu máš aj lajny z tréningu a všetky kombinácie ako spolu hráči hrali v poslednom zápase, vyjadrené v percentách
03.03.2015 - 19:06:30
avatar
Reakcia na: peto10, 03.03.2015 - 19:04:28
http://leftwinglock.com/line-combinations/ ku každému tímu máš aj lajny z tréningu a všetky kombinácie ako spolu hráči hrali v poslednom zápase, vyjadrené v percentách
∧ skryť ∧
Dakujem pekne, naozaj si mi pomohol
03.03.2015 - 23:09:29
avatar
Neviem či Legwand bol chyba, skôr si to nemyslím. Stojím si za tým že obojstranne dobrá výmena. Detroit bol dobitý, veteráni zranený. Legwand pomohol, a v zvyšku regulérnej sezóny bol užitočný. V playoff sme si ani neškrtli, ale tak to nebolo (len) o Legwandovi.

Či stál za Jarnkroka je otázne, ale tak je to hráč ktprý by túto sezónu mal vôbec problém byť v zostave. V Nashville hrá slušne, ale zatiaľ to nevyzerá na viac než 3rd line centra...

S takým Forsberg - Erat tradeom sa to vôbec nedá porovnávať.
04.03.2015 - 08:28:10
avatar
http://sport.aktuality.sk/c/184056/za-vymenou-leopolda-je-jeho-odvazna-11-rocna-dcera/
04.03.2015 - 08:31:50
avatar
Forsberg - Erat trejd bol tiež obojstranne výhodný

Preds získali top-line forwarda, my sme urobili kľúčový krok aby bol po 14 rokoch vyhodený McPhee, a aby prišiel Barry Trotz
04.03.2015 - 08:43:48
avatar
Ovechkin hot on Price’s trail in Hart race
Here are the latest NHL awards odds:

Hart Trophy
Carey Price - 2/1
Alex Ovechkin - 3/1
John Tavares - 7/2
Sidney Crosby - 15/4
Ryan Getzlaf - 15/2
Jakub Voracek - 19/2
Nicklas Backstrom - 12/1
Pekka Rinne - 25/1
Rick Nash - 30/1
Vladimir Tarasenko - 30/1

http://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/nhl-awards-betting-odds-carey-price-alex-ovechkin-john-tavares-lead-hart-trophy-race/
05.03.2015 - 21:55:13
avatar
https://www.youtube.com/watch?v=0OXg2U32RUU&feature=youtu.be&ab_channel=zackattack1111
toto si pozrite!
hodnost .
05.03.2015 - 22:17:44
avatar
Reakcia na: catsfan, 05.03.2015 - 21:55:13
https://www.youtube.com/watch?v=0OXg2U32RUU&feature=youtu.be&ab_channel=zackattack1111 toto si pozrite! :LOL: :LOL: :LOL:
∧ skryť ∧
Nema chybu
06.03.2015 - 00:30:21
avatar
Reakcia na: catsfan, 05.03.2015 - 21:55:13
https://www.youtube.com/watch?v=0OXg2U32RUU&feature=youtu.be&ab_channel=zackattack1111 toto si pozrite! :LOL: :LOL: :LOL:
∧ skryť ∧
na konci stým Vancouverom to nemalo chybu
06.03.2015 - 06:52:07
avatar
Reakcia na: catsfan, 05.03.2015 - 21:55:13
https://www.youtube.com/watch?v=0OXg2U32RUU&feature=youtu.be&ab_channel=zackattack1111 toto si pozrite! :LOL: :LOL: :LOL:
∧ skryť ∧
toto je parádne
09.03.2015 - 20:14:23
avatar
V dnešnom zápase Detroitu proti Edmontonu bude debutovať ruský rozhodca Evgeny Romasko.
Romasko sa stane len tretím rozhodcom v NHL, ktorý sa narodil mimo Severnej Ameriky.
Prvým rozhodcom bol Jerry Pateman, ktorý sa síce narodil v Holandsku, ale celý život strávil v Kanade a tak ho v podstate ako zahraničného rozhodcu počítať nemusíme.
Druhým bol švéd Marcus Vinnerborg, ktorý v NHL rozhodoval 36 zápasov.


http://scoutingtherefs.com/2015/03/7641/nhl-russian-referee-evgeny-romasko/
10.03.2015 - 09:49:21
avatar
Seminov gól ste videli?
Veď to je nielenže gól roka jasný, ale snáď najužasnejší gol od kedy Ovechkin (2005) dal jednou rukou ležiac na chrbte backhand do branky

< 1 ... 57 58 59 60 61 62 ... 73 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies