Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Komunita: Diskusia > Detroit Red Wings

Tému založil: hossa1919
10.04.2009 - 13:27:26

28.11.2015 - 17:42:56
avatar
Pre kondičný pobyt musí byť dôvod. Ak by sa Jurčo zranil, znova ho môže absolvovať.

Rozumný by bol trejd, ale, samozrejme, z pohľadu SK fanúšika, alebo Jurčovho fanúšika. Z pohľadu tímu platí, že ak hra vo štvrtej lajne alebo vysedávanie na tribúne nie je cesta pre Jurča, prečo by to potom mala byť cesta pre iných hráčov? Jurča zrejme nevymenia. Tréner Blashill nedávno uviedol, že je v ich dlhoročných plánoch. Na súpiske majú 14 útočníkov, do zápasu ich ide 12. Jurčo na aktívnej súpiske stále je. Pochybujem, že by ho menili len preto, aby mu dali možnosť hrať. To robili s hráčmi, u ktorých už cesta nebola, ako Patrick Eaves. Musí sa tam dostať, tak ako každý iný.

Či majú odvahu dať Abdelkadera po podpise zmluvy do štvrtej formácie - je mi dlhoročnou záhadou, ako si niekto niečo takéto vôbec môže myslieť. Je to asi niečo, čo si fanúšikova vymysleli a prijali za svoje, aby ľahšie strávili fakty, alebo veci, ktorým nerozumejú, alebo pred ktorými si zatvárajú oči. V Detroite hrali vo štvrtej formácii aj miliónoví hráči ako Robitaille, Larionov, Lang; len nedávno hrali nižšie ako by podľa niektorých mali napr. Colaiacovo a hlavne Weiss. Weiss často sedel na tribúne, pritom len nedávno. Takže toto je úplný nezmysel.

Abdelkader je inak starý známy terč tejto diskusnej témy. Už keď sa kedysi Tatar nemohol dostať do zostavy, bola to vlastne Abdelkaderova vina, alebo vina Babcocka, ktorý ho trénoval, alebo vina Hollanda, ktorý ho v mužstve mal... Ťažko pochopiteľné úvahy... Na Abdelkaderovi sa tu viezlo mnoho trollov a haterov. Keď sa Tatar usadil (Tatara teraz píšem ako príklad), tak zrazu zmizli, až sa časom ukázalo, že ich dobre mienené úvahy boli len o tom, aby videli Slováka v zostave. Je to kruté - z pohľadu klubu, celého mužstva a fanúšikov, ktorí fandia celému tímu bez ohľadu na to, či sú hráči z Európy, z Ameriky, alebo z iného kúta sveta, a fandia dlhšie, ako sú títo trollovia vôbec na svete.

Abdelkader raz dostane na dres minimálne áčko. Je z Michiganu, je to home-made produkt, čo je v posledných dvoch rokoch v Detroite veľká vec, od ktorej sa len tak ľahko neupustí (Miller, DeKeyser, Blashill, Glendening, Abdelkader, teraz Larkin). Za jeden zápas dokáže streliť gól, zacloniť pred bránou, ubrániť oslabenie, rozdať najviac hitov, kričať na spoluhráčov na striedačke, korčuľovať, rozhadzovať svoje veľké a silné telo, brániť, v krajnom prípade sa pobiť. A keď mu niečo z toho nejde, ukáže aspoň niečo iné. Je to dobrý univerzál. Takúto kombináciu nemá žiadny iný hráč Red Wings, ani tí, ktorí mali zatiaľ najmä iba to veľké telo (Jurčo a Sheahan), a už v žiadnom prípade nie je na trhu voľných hráčov (už len preto, že je to home-made produkt). Red Wings dávali v lete najavo, že Abdelkader je ich najdôležitejší tohtoročný podpis, a že ho nechcú nechať odísť na trh, kde by dostal ešte viac. On sám chcel v Detroite zostať. Holland okrem toho uviedol, že ho pozná lepšie ako iní. Okrem toho sa chcú zväčšiť a zosilnieť. V tomto smere je priam prototyp.

Abby tu bude ešte dlho, keď tu mnohí iní hráči tohto tímu (a s nimi aj ich mnohí fanúšikovia) časom nebudú. Tak ako Ericsson, Franzén a ďalší, ktorých ľudia odpisovali už po pár týždňoch po podpise zmluvy, prepočítavali čísla, hnali ich preč z mesta, zhadzovali na nich vinu, zatvárali si oči pred ich zraneniami, ktoré urobili rozdiely, nepoznali ich aktivity mimo ľadu a vplyv na komunitu... ale prešli roky, stále sú tu, nikam nešli, nejdú a v dohľadnej dobe ani nepôjdu.

PS: Abdelkader sa píše s k, nie s c.

PS2: Skopírujem ešte jeden veľavravný komentár, ktorý som si zapamätal z dôb, keď sa do zostavy Red Wings tisol ďalší Slovák a ešte jeden mladý Čech, a boli tam hnaní tak veľmi, že oficiálny web Detroit Red Wings skrátka a dobre zrušil komentáre pod svojimi článkami, kde bolo aj plno záhadných hejtov a úvah samozvaných trénerov a manažérov s CZ a SK profilmi (nie že by to boli iba oni, kto to spôsobil, ale bezpečne k tomu pomohli):

Thank God These Morons Don't Run Our Hockey Club...
28.11.2015 - 18:22:47
avatar
Väčšina tých trollov (vrátane mňa) hejtovala hlavne Clearyho, Bertuzziho a Samuelssona. Ty ako fanušík wings ich poznáš aj z inej stránky ako tej hernej, preto vnímaš ich prínos pre tým inak ako napr. ja, ktorý ich posudzuje len podľa výkonov. Ja si stále za svojimi slovami stojím, že ani jeden z nich nemal hrávať namiesto Tatara. Ukázalo sa, že to bol oprávnený hate, či už sa ti to páči alebo nie.

Čo sa týka Jurča, tak ten je momentálne ťažko vymeniteľný za nejakú rozumnú protihodnotu. Ja som Jurčov fanušik, trade to iného tímu by ma potešil, ale netúžim po tom. Myslím si, že ak dostane šancu v top9, tak sa jej už poriadne chopí.
28.11.2015 - 19:04:15
avatar
Tak ja netvrdím že Abdelkader je zlý ani že tam nemá byť tvrdím len že momentálne pri súčasnej forme zrejme nieje iná cesta do zostavy (bez zranenia)... pokiaľ klesne niekomu inému forma potom áno ale neviem koho iného by dal preč možno tak ešte Pulkkinen
28.11.2015 - 20:19:03
avatar
Lapinte:

Podľa mňa by sa Jurčo zmestil do zostavy namiesto Richardsa - Richards je jednoročný kontrakt, za nie tak veľké peniaze. Prirodzený center čo v zostave hrá na krídle. Jeho hlavnou úlohou bolo nahradiť Datsyuka kým sa vráti (nevyšlo, zranil sa aj Richards). Navyše zatiaľ hrá skôr poslabšie, bodoval len v troch z 10 hier v ktorých nastúpil. Do budúcnosti sa s ním určite neráta, a myslím že bude celkom ľahko trejdovateľný pred deadlineom (alebo aj skôr). Pričom myslím že akákoľvek protihodnota je za neho fajn (ideálne nejaký 2nd round pick alebo mid -level prospect....)

Alternatívne by mohol ohroziť miesto aj Pulkkinenovi, aspoň dočasne, aj keď s Pulkkkinenom sa asi ráta do budúcnosti, a momentálne je asi trochu ďalej ako Jurčo.

Najpríjemnejším problémom Red Wings je, že toho talentu máme momentálne neúrekom, a je tu stále viac hráčov ktorí sa tlačia do top 6/9 pozície. O rok budú o miesto v tíme určite silne bojovať aj Mantha, Athanasiou, Miele.

Celkovo si ale viem predstaviť trejd jedného z dvojice Jurčo/Pulkkinen pri trade-deadline, a myslím že takéto očakávanie je celkom realistické (v súčasnom stave sezóny by ale trejd ani jedného z nich nedával príliš zmysel).
28.11.2015 - 20:20:54
avatar
Reakcia na: elbarto, 28.11.2015 - 19:04:15
Tak ja netvrdím že Abdelkader je zlý ani že tam nemá byť tvrdím len že momentálne pri súčasnej forme zrejme nieje iná cesta do zostavy (bez zranenia)... pokiaľ klesne niekomu inému forma potom áno ale neviem koho iného by dal preč možno tak ešte Pulkkinen :)
∧ skryť ∧
Jurča zrovna dnes povolali a zajtra ho nasadia proti Floride.

Ja osobne by som posadil (a nielen to; aj vymenil) Sheahana. Má veľké telo a je mu na nič, a keď nekorčuľuje, ťažko sa naň pozerá, už v tak mladom veku. Ale nie som tréner ani GM, tak to beriem tak, že to nie je moja starosť... Len nech hrajú, vyhrávajú, a nech hrá ktokoľvek, kto k tomu pomôže.

Hádam si s tým nejako poradia a budú sa točiť čo najviac.

- - -

Richards hrá podľa mňa dobre, dostával sa do toho ťažko, ale už mu to ide a dobre sa naň pozerá. Je stále šikovný. Jeho si asi nechajú až do konca, na prípadné play-off, kde zvykne excelovať. Je iróniou, že akurát Richards, ktorý bol vždy pomerne zdravý, prišiel do Detroitu a hneď sa zranil. Asi tu nebude dlhšie ako jednu sezónu; niekde sa niečo určite otvorí.
28.11.2015 - 22:54:57
avatar
tak ale pre Jurča nieje moc riešením sezónu sedieť ani AHL ani NHL jednoducho to treba nejako vyriešiť čo najskôr to je môj názor ... uvidíme som zvedavý ako sa to poskladá
29.11.2015 - 16:08:21
avatar
neviete ako bude vyzerať formácie Wings proti Floride ?
30.11.2015 - 14:49:18
avatar
Dlhy text, ale od veci. Inak pises pekne a rad si to precitam.
Komentoval som Abdelkaderov kontrakt, to ze je zly (zbytocne dlhy a preplateny), za cim si aj stojim. Niekedy mam pocit ze tvoj nazor je ten jediny a kto sa opovazi mat iny tak je aicky moron. Sorry, tvoj a este Hollandov.
Je to jeden z najlepsich GM v lige, co ale neznamena ze sa nemoze mylit, tak ako aj ja samozrejme.
Prirovnanie Tatara k nemu, poukazovanie na nieciju vinu a trollovanie nema s jeho kontraktom nic spolocne a neviem kam tym mieris. Mne je jedno ci je to slovak, madar alebo nigerijcan..nech hraje lepsi, ale to uz som mimo temy tak ako ty.
Nemam nic proti home-made produkte, ale mam ho kvoli tomu preplacat?
citujem: v žiadnom prípade nie je na trhu voľných hráčov (už len preto, že je to home-made produkt) - bavime sa o hracskych kvalitach a hokeji ci o geografii? Lokalpatriotizmus je fajn, ja uprednostnujem vykon/cena.
Suhlasim so Shinim, nemyslim si ze sa ma Justin este kam posuvat (rad sa budem mylit).
Nemyslim si ze hrac jeho kvalit a nespornych schopnosti (ako uvadzas) by dostal na trhu este viac a naopak, myslim si ze GM mohol min pockat do konca sezony.
(RW fandim 19tu sezonu, len pre ilustraciu).
30.11.2015 - 14:57:39
avatar
Este by som doplnil (sorry nefunguje uprava) - Abdelkaderov plat bud sezonu cini 5.5mil, kdezto Datsyukov 5mil. Myslim, ze rozdiel je tam obrovsky aj ked magic man uz taha na 38..:(
30.11.2015 - 20:40:40
avatar
Reakcia na: lululuq, 30.11.2015 - 14:49:18
Dlhy text, ale od veci. Inak pises pekne a rad si to precitam. Komentoval som Abdelkaderov kontrakt, to ze je zly (zbytocne dlhy a preplateny), za cim si aj stojim. Niekedy mam pocit ze tvoj nazor je ten jediny a kto sa opovazi mat iny tak je aicky moron. Sorry, tvoj a este Hollandov. Je to jeden z najlepsich GM v lige, co ale neznamena ze sa nemoze mylit, tak ako aj ja samozrejme. Prirovnanie Tatara k nemu, poukazovanie na nieciju vinu a trollovanie nema s jeho kontraktom nic spolocne a neviem kam tym mieris. Mne je jedno ci je to slovak, madar alebo nigerijcan..nech hraje lepsi, ale to uz som mimo temy tak ako ty. Nemam nic proti home-made produkte, ale mam ho kvoli tomu preplacat? citujem: v žiadnom prípade nie je na trhu voľných hráčov (už len preto, že je to home-made produkt) - bavime sa o hracskych kvalitach a hokeji ci o geografii? Lokalpatriotizmus je fajn, ja uprednostnujem vykon/cena. Suhlasim so Shinim, nemyslim si ze sa ma Justin este kam posuvat (rad sa budem mylit). Nemyslim si ze hrac jeho kvalit a nespornych schopnosti (ako uvadzas) by dostal na trhu este viac a naopak, myslim si ze GM mohol min pockat do konca sezony. (RW fandim 19tu sezonu, len pre ilustraciu).
∧ skryť ∧
V prvom rade, neviem ako si prišiel na to, že reagujem iba na Tvoj komentár.

Prepáč, ale v tomto svojom príspevku sa sám nazývaš moronom. Nuž, nech sa páči. Napísal si, že je to zlý kontrakt, zbytočne dlhý a preplatený, ale nenapísal si jeden jediný dôvod, prečo by mal byť zlý. Zaoberáš sa platom, ktorého cap hit nie je ďaleko od súčasnej priemernej zmluvy v NHL, a predovšetkým, o 7 rokov jej bude oveľa bližšie. Sám si napísal, že Abdelkader by Ti v tíme nechýbal, takže nerozumiem, čím tu chceš tieto svoje tvrdenia obhájiť - všetky môžu vychádzať z toho, že Ty ho v mužstve nepotrebuješ vidieť. Sú to Tvoje peniaze, ktoré budú minuté? Myslíš, že ak by mužstvo nejaký milión ušetrilo, že by zaň našlo iného, lepšieho hráča? Myslíš, že tie milióny v Abdelkaderovom kontrakte raz budú dôvodom, prečo sa pod platový strop nezmestí nejaký iný hráč? Vôbec si nenapísal, prečo je to zlý kontrakt. Že je dlhý alebo preplatený? Ak tak prinajhoršom bude, tak sa skrátka vykúpi. Red Wings - mimochodom - vykupujú od sezóny 2005/06, a ešte nikdy sa nestalo, že by penále z vykúpenia bránili v tom, aby prišiel iný hokejista. Takže nerozumiem, čo Ti vlastne vadí. Máš pocit, že tento kontrakt ničí trh a ničí Detroit Red Wings? Zabudol si, že hokejista potrebuje jednu dobrú sezónu, aby mohol preraziť a bol zaplatený? Akú inú čiastku by si Abdelkader pri tejto dĺžke zmluvy teda zaslúžil? Čo vlastne podľa Teba znamená, že je preplatený? Znamená to, že sa dá na neho alebo na Hollanda ukázať prstom, keď niečo nepôjde? Je to celé o tom - ukázať na niekoho, kto za niečo môže, keď sa niečo nepodarí? Obviniť z niečoho nekonkrétneho niekoho konkrétneho? Fakticky, nenapísal si jeden jediný dôvod.

Neprirovnávam Tatara k Abdelkaderovi. Ak si to z môjho komentáru myslíš, tak si nepochopil, čo som tým sledoval. Písal som o tom, že Abdelkader je starý známy terč tejto diskusnej témy. Abdelkader je zavedeným terčom tejto témy ešte z dôb, kedy si Ty, s prepáčením, nevedel, že tu táto diskusná téma vôbec je. Takže prosím, nie si prvý, kto si tu z Abdelkadera robí terč. Nie si prvý, ani posledný.

Ja som Ti napísal dôvody, pre ktoré ho Red Wings podpísali. To nie je názor, to sú fakty. Holland napr. nechcel čakať do konca sezóny, ako to Ty naznačuješ. To je podstatná - úplne základná vec, ktorá Ti očividne uniká. To nie je názor. To je fakt. Abdelkader bol priorita, dostal zmluvu. Nerozumiem, čomu sa čuduješ.

Ale nie si prvý ani posledný, kto si myslí, že to vie lepšie ako GM.
04.12.2015 - 18:05:36
avatar
Miller will miss six weeks with a broken jaw; will have surgery on Saturday.
Pulkkinen will miss 6-8 weeks with a dislocated shoulder.
hodnost .
04.12.2015 - 18:08:42
avatar
Mozu povolat Tvrdona
19.12.2015 - 20:15:26
avatar
The Red Wings have placed Marek Tvrdon on unconditional waivers
19.12.2015 - 20:26:02
avatar
co si myslite o abdelovi v prvom utoku? mne sa tam akosi nehodi... viem, ze je dobry na ciernu robotu ale sa mi zda akoby mu ani nedavali puk aby ho nestratil... proste kreativita ziadna - ked tak dorazky a clonenie v tom je dobry... vlastne vsetky tie utoky su nejak blbo vyskladane mi pride...
19.12.2015 - 21:43:33
avatar
Reakcia na: surgeon, 19.12.2015 - 20:26:02
co si myslite o abdelovi v prvom utoku? mne sa tam akosi nehodi... viem, ze je dobry na ciernu robotu ale sa mi zda akoby mu ani nedavali puk aby ho nestratil... proste kreativita ziadna - ked tak dorazky a clonenie v tom je dobry... vlastne vsetky tie utoky su nejak blbo vyskladane mi pride...
∧ skryť ∧
Abdelkader nie je kreatívny hráč, takže kreativitu od neho ani nikto nečaká.

Red Wings takto skladajú útoky, lebo chcú mať v každom útoku aspoň jeden fyzický element. Abdelkader je ním v prvej lajne, vlastne už niekoľko rokov. Zetterberg a Daciuk si ho k sebe sami pýtajú - nechávajú ho, aby chodil do rohov, hral fyzicky a získaval pre nich puky ("aby vláčil piano, na ktorom oni môžu hrať" - ako to pred pár rokmi povedal Daciuk). To samé robí Helm v druhej lajne - zrovna včera proti Vancouveru sa mu dvakrát podarilo z ničoho získať puk v útočnom pásme, a dať ho Daciukovi a Richardsovi, ktorí s ním následne sami hrali, zatiaľ čo on prešiel k bráne a zvádzal fyzické súboje.

Neviem o tom, že by to nefungovalo. Zetterberg má 6+19, je prvý v produktivite. Abdelkader má 10+8; pri cca piatich góloch, kde nezískal ani asistenciu, clonil pred bránou; a má priepastne najviac hitov v tíme.

Red Wings sa zrejme neodvážia dať troch kreatívnych hráčov do jedného útoku - keď sa im nedarí, alebo majú zranenia, tak to robia, ale vždy sa nakoniec vracajú k tomuto modelu. Je to efektívnejšie ako mať pokope troch kreatívnych hráčov, ktorých súperi vymažú z ľadu (napr. Nashville a Boston v play-off ukázali, ako ľahko dokážu vymazať kreativitu Red Wings).
19.12.2015 - 22:44:52
avatar
takze si spokojny s vyskladanim utokov? a je otazne ci by zetterberg nemal take statistiky aj s inym hracom v utoku... inak pekna odpoved
19.12.2015 - 23:41:33
avatar
Reakcia na: surgeon, 19.12.2015 - 22:44:52
takze si spokojny s vyskladanim utokov? a je otazne ci by zetterberg nemal take statistiky aj s inym hracom v utoku... inak pekna odpoved :s06:
∧ skryť ∧
Na to, popravde, nemám žiadny názor. Prestal som si ho vytvárať. Nie som GM ani tréner, takže to beriem tak, že to nie je moja starosť, kto s kým hrá. Nieže by som ho predtým nemal, ale môj pohľad na hokej sa úplne zmenil. Dnes sa snažím hľadieť už iba na fakty, na to čo sa deje a čo sa dialo, a nie na to, čo by sa mohlo diať. Môj dnešný osobný názor je taký, že tá podmienenosť a hra na "keby", "možno" a pod. je absolútna strata času, úplne mimo reality.

Ak sa nehrá druhý zápas za dva dni a mimo časové pásmo ET, beat writeri väčšinou stihnú napochodovať na ranný tréning pred zápasom, večer zverejnia zostavu, takže človek vie, kto s kým pôjde na ľad. Potiaľ riešim zostavu, ďalej nie. Navyše, veľakrát sa stane, že zostava je nakoniec úplne iná vinou rôznych okolností, ktoré v zápase nastanú. Alebo ako povedal Drew Miller pred pár rokmi, keď sa ho jeden beat writer pýtal, s kým by mal v noci hrať: "A načo Vám to vlastne bude? Aj tak sa to po piatich minútach premieša..."

Netvrdím, že je zlé zaoberať sa zostavou - väčšinu ľudí predsa na hokeji láka hlavne to, že do toho "môžu medzi sebou hovoriť", aj keď to vlastne vôbec nikam nevedie - ale ja osobne to nerobím. Uvidíme, čo sa stane, ak sa to stane. :_)
20.12.2015 - 11:50:30
avatar
co si myslite kam pojde hrat Tvrdon? moj tip ze do ciech
20.12.2015 - 12:48:06
avatar
Slovan!! .. ale ne just kiddding, to by momentálne moc nedávalo zmysel asi.

Čechy alebo slovensko, prípadne Schweiz podla mňa, a ak sa mu bude dariť, tak budúcu sezónu KHL (alebo Škandinávia, ale skôr KHL)
20.12.2015 - 18:04:44
avatar
Tvrdon, who was ed by the Detroit Red Wings in the fourth round of the 2011 NHL draft, had three stints with Toledo. The Red Wings placed Tvrdon on waivers at his request. Tvrdon opted to return to play for a KHL team near his hometown of Nitra, Slovakia.

Tvrdon, a skilled 22-year-old, had three stints with the Walleye. In 69 games, Tvrdon had 58 points with 23 goals and 35 assists for Toledo.

He also played in 53 career games for Grand Rapids of the American Hockey League.

“It’s just a reality of the league,” Lalonde said. “I have nothing but positives when it comes to Marek Tvrdon. It’s a KHL team, 40 minutes from his hometown. It could lead to a career there.”


snad to myslia 40 min lietadlom a bude to Zahreb

< 1 ... 346 347 348 349 350 351 ... 359 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies