Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Komunita: Diskusia > Tampa Bay Lightning

Tému založil: 100Canadiens24
07.10.2010 - 11:35:17
Pre Vás ostatných možno nie , ale pre mňa je tento rok Tampa dosť zaujímavým tímom.Prečo? Lebo si myslím , že Yzerman je tým pravým GM , ktorý sa nebojí kontroverzie , ale na druhej strane sa ani do ničoho bezhlavo nepúšťa.Naopak , nechal ísť Meszároša ked videl , že sa mu tam nedarí.Preto si myslím , že je to pre Tampu ideálny agresívny generálny manažér.No takisto , ako môže Tampa dojsť daleko , tak isto môže byť posledná.preto by ma zaujímalo , čo si o tom myslíte Vy ?

hodnost D&M .
03.03.2017 - 18:45:15
avatar
DTL je u konca, v skratke sa vyjadrím k trejdom.
Chcel som sa vyjadriť aj k Yzermanovi, avšak objektívnejšie to bude v lete po UFA trhu a drafte. Momentálne furt spraví dáku ptákovinu (deAngelo,morrow,marchessaul,nesterov, 2roky úplne podpriemerná bottom6) a následne si veci aspoň udrží pod kontrolou či už drafom alebo kauzou „Drouin“ ...
Každopádne momentálne označenie Yzermana ako medium-GM je absolútne správne.

BTW. Trade Johnsona bol fake, neboli potvrdené jednania ani jeho ponúknutie trhu. Telefonát prebehol s preds, (Ellis-Palat/Johnson) ale nič zásadné nepadlo a oba teamy sa len informovali.

TB trade D Nikita Nesterov to MTL for D Jonathan Racine and a 6th round pick
Physical D-men. Bellow average speed / hockey IQ. Asi tak sa dá v krátkosti zhodnotiť Nesterov. Ono to ide na hlavu Coopera, avšak Yzerman mohol vyťažiť podstatne viac ako tento garbage. V našej tragickej obrane tento rok bol Nesterov jedným z mála pozitív. Začiatok nemal úplne dokonalý, avšak vyprofiloval sa nakoniec lepšie ako poleno Šustr a Garrison. Corsi mal 3najlepšie v teame svojho času, začal pravidelne bodovať. Aj cez to ale dostával 3pair minúty, občas vyššie. Keď pohár pretiekol Nikita požiadal o výmenu prípadne že odíde do KHL.
Nikita nikdy nebude stable two-way TOP4 D-men avšak predstavoval prototyp moderného 3pair beka....bohužiaľ

Ben Bishop (20% retained) and 5th to LAK for D Cernak, G Budaj, 7th, conditional
O tom že Bishop pri TDL musí ísť pochýb nebolo. Každopádne vymeniť ho za životného 90% G a dokonca renta?

Yzerman sa nechal úplne zmiasť jeho capom, inak si to vysvetliť neviem. Uvoľnil capspace a ďalej? Bishop nemal zrovna vydarenú sezónu, každopádne jeho hodnota u väčšiny GM bola vysoká. Každý riešil jeho GAA a bývalú nomináciu na Vezinu. Jeho softy, predvídateľnú rozohrávku, a zranenia sa dlhodobo prehliadali.
K Vasilovi a k jeho nevyrovnanosti by som očakával back-up ktorý je spoľahlivý a dlhodobo podáva dobré výkony. Argument že Budaj bude jeho mentor a pomôže mu neplatí, Vasil už je medzi mužmi dlhý čas a development už má ukončený. (brankársky mentory už z NHL takmer vymizli ako nežiadúca vlastnosť). Je jasné že Yzermanovi touto výmenou išlo hlavne o space, tak či onak investovať o 1-2mega by mohlo naše bránkovisko zlepšiť o 2stupne.
Budaja vytiahol Sutterov systém, skrášlilo mu to stats a zrazu ho ľudia berú ako nadpriemerného brankára.

http://i.imgur.com/mZgj7xv.jpg

HDSv%- High-Danger Save Percentag

V odkaze je graf ktorý ukazuje ako išiel budaj výkonovo dole, % na úrovni 80 je fakt strašná a dokazuje to že pokiaľ idú na Budaja nebezpečné strely resp. „gólové“ strely má veľký problém. V systéme king ktorý je založený na vytláčaní súperov do rohou (tj. low/medium danger save percentag) a na blokovaní a znížení počtu striel na minimum mal Budaj proste skreslené stats. (Kings patrí prvé miesto v najmenej obdržaných strelách na zápas).
Avšak u nás v našej obrane nemá brankár takéhoto typu, ťažiaci hlavne zo skúsenosti, podpriemerným presunom v bránkovisku a malou agilitou takmer žiadnu šancu.

Ako druhý artikel výmeny je E.Černák. Prvý výber LA v 2015, avšak už po necelých 2rokoch to s ním LA vzdalo a poslalo ho preč za renta Bishopa čo neveští nič dobré.
+ je že má stále iba 19 a je možné že potrebuje len viacej trpezlivosti a bude z neho dlhodobý stay at home bek. Tak či tak, túto pesničku sme tu mali už neraz a Erik sa zaradí len k TOP prospectom Dominik Mašin, Matt Spencer a Libor Hájek ktorý majú vysoký potenciál ale aj dlhodobý development.


Lightning claim C Greg McKegg off waivers from Florida
McKegg už odohral prvý zápas, ale na nejaké posúdenie je to malá vzorka. V juniorskej kariére mal predpoklad na bottom6 TW centra. Momentálne je to ale len ďalší priemerný AHLer, má síce offensive instincts a je to tvorca hry. Avšak na AHL úrovni.

Brian Boyle to the Leafs for C Byron Froese, 2017 2nd round pick

Yzerman vyhlási že stále chce bojovať o Play-off a následne vymení Boyla ktorý mal u nás najlepší ročník a dosahoval životnú %streľby. Keby teda vymenil Boyla za protihodnotu ktorá nás neoslabí v bottom a možno dovedie namiesto size, depth nepoviem nič. Každopádne prišli sme o centra a PKera za 25ročného stagnujúceho AHLera.

Keď porovnám tento trejd s ligou, proste sme to posrali. V takom porovnaní trejdu Hanzala je proste big fail. Áno Hanzal je o niečo mladší, tvorivejší, no Boyle v tomto ročníku má proste povesť shooting powerforwarda. 2 round pick proste nestačí.
Froese je ďalší talent od Marlies, More depth? Možno. Je to komplexný hráč pre všetky herné situácie ALE na nízkej úrovni.


Filppula, 4th, 7th to PHI for Mark Streit (4.7%) | Streit (50%) to PIT for 2018 4th
Val bol požiadaný o teamy kde môže byť vymení, pôvodný dohodnutý trejd bol do TOR avšak to Filppula odmietol a tak sa Leafs uspokojili s Boylom.
Trejd ktorým si u mňa Yzerman zachránil prdel. Dokonalá výmena Vala za Streita a následne jeho odchod do Pens (dostali sme 4kolo 2018 čo je podstatne lepšie ako 2017). Ponechanie si 50% platu do leta je úplne nepodstatné vzhľadom na to že sa zmluvy sa budú podpisovať až potom. Ušetrili sme space na leto a rovnako sme zaistili ochranu Killera na expansion draft.

Val bol pevnou súčasťou nášho teamu 3 a pol roka a odviedol tu kus práce, bohužiaľ príchodom Tylera sa mu ubrali minúty a okrem menších záskokov ostal ako 3C. klesol ofenzívne, už nedokázal byť tak produktívny a jeho 2goly a len 19bodov za posledné 2roky na PP sú toho obrazom. Každopádne Pker to bol vždy skvelý, shot suppression má za poslední 2 roky -6.29.
Valtteri

Lightning trade G Adam Wilcox to FLA for G Mike McKenna
WIlcox si delil pravidelne štarty s Gudlevom, začiatok ročníka mal znamenitý a zdalo sa že konečne prerazí, no nestalo sa. Nedokázal 3sezónu po sebe zdvihnúť svoje čísla nad 90% a v vzhľadom na to že nemá potenciál ako Gudlev jeho odchod nejak nemrzí. U Thunderbirds bola situácia podobná Berra a McKenna no ani jeden z nich nežiari. Crunch sa držia na cele divízie a pred PO je nutné stabilizovať bránkovisko. McKenna má v AHL nadpriemerné štatistiky, za posledných 5rokov priemerná % okolo 91,8.



Momentálne máme teda voľných okolo 9mega, čo znie naozaj skvele. Je teda možné v lete očakávať long-term kontrakty a možno aj zvučnejšiu posilu (a vykúpenie Callahana PLS).

Aj v takomto zložení ma ten team potenciál na Play-off, konečne sa zlepšil herný prejav a pravideľne bodujeme. Tento rok to ale bohužiaľ na vážne ambície nie je.
04.03.2017 - 15:58:43
avatar
Reakcia na: D&M, 03.03.2017 - 18:45:15
DTL je u konca, v skratke sa vyjadrím k trejdom. Chcel som sa vyjadriť aj k Yzermanovi, avšak objektívnejšie to bude v lete po UFA trhu a drafte. Momentálne furt spraví dáku ptákovinu (deAngelo,morrow,marchessaul,nesterov, 2roky úplne podpriemerná bottom6) a následne si veci aspoň udrží pod kontrolou či už drafom alebo kauzou „Drouin“ ... Každopádne momentálne označenie Yzermana ako medium-GM je absolútne správne. BTW. Trade Johnsona bol fake, neboli potvrdené jednania ani jeho ponúknutie trhu. Telefonát prebehol s preds, (Ellis-Palat/Johnson) ale nič zásadné nepadlo a oba teamy sa len informovali. [B] TB trade D Nikita Nesterov to MTL for D Jonathan Racine and a 6th round pick[/B] Physical D-men. Bellow average speed / hockey IQ. Asi tak sa dá v krátkosti zhodnotiť Nesterov. Ono to ide na hlavu Coopera, avšak Yzerman mohol vyťažiť podstatne viac ako tento garbage. V našej tragickej obrane tento rok bol Nesterov jedným z mála pozitív. Začiatok nemal úplne dokonalý, avšak vyprofiloval sa nakoniec lepšie ako poleno Šustr a Garrison. Corsi mal 3najlepšie v teame svojho času, začal pravidelne bodovať. Aj cez to ale dostával 3pair minúty, občas vyššie. Keď pohár pretiekol Nikita požiadal o výmenu prípadne že odíde do KHL. Nikita nikdy nebude stable two-way TOP4 D-men avšak predstavoval prototyp moderného 3pair beka....bohužiaľ [B] Ben Bishop (20% retained) and 5th to LAK for D Cernak, G Budaj, 7th, conditional [/B] O tom že Bishop pri TDL musí ísť pochýb nebolo. Každopádne vymeniť ho za životného 90% G a dokonca renta? Yzerman sa nechal úplne zmiasť jeho capom, inak si to vysvetliť neviem. Uvoľnil capspace a ďalej? Bishop nemal zrovna vydarenú sezónu, každopádne jeho hodnota u väčšiny GM bola vysoká. Každý riešil jeho GAA a bývalú nomináciu na Vezinu. Jeho softy, predvídateľnú rozohrávku, a zranenia sa dlhodobo prehliadali. K Vasilovi a k jeho nevyrovnanosti by som očakával back-up ktorý je spoľahlivý a dlhodobo podáva dobré výkony. Argument že Budaj bude jeho mentor a pomôže mu neplatí, Vasil už je medzi mužmi dlhý čas a development už má ukončený. (brankársky mentory už z NHL takmer vymizli ako nežiadúca vlastnosť). Je jasné že Yzermanovi touto výmenou išlo hlavne o space, tak či onak investovať o 1-2mega by mohlo naše bránkovisko zlepšiť o 2stupne. Budaja vytiahol Sutterov systém, skrášlilo mu to stats a zrazu ho ľudia berú ako nadpriemerného brankára. http://i.imgur.com/mZgj7xv.jpg [I] HDSv%- High-Danger Save Percentag [/I] V odkaze je graf ktorý ukazuje ako išiel budaj výkonovo dole, % na úrovni 80 je fakt strašná a dokazuje to že pokiaľ idú na Budaja nebezpečné strely resp. „gólové“ strely má veľký problém. V systéme king ktorý je založený na vytláčaní súperov do rohou (tj. low/medium danger save percentag) a na blokovaní a znížení počtu striel na minimum mal Budaj proste skreslené stats. (Kings patrí prvé miesto v najmenej obdržaných strelách na zápas). Avšak u nás v našej obrane nemá brankár takéhoto typu, ťažiaci hlavne zo skúsenosti, podpriemerným presunom v bránkovisku a malou agilitou takmer žiadnu šancu. Ako druhý artikel výmeny je E.Černák. Prvý výber LA v 2015, avšak už po necelých 2rokoch to s ním LA vzdalo a poslalo ho preč za renta Bishopa čo neveští nič dobré. + je že má stále iba 19 a je možné že potrebuje len viacej trpezlivosti a bude z neho dlhodobý stay at home bek. Tak či tak, túto pesničku sme tu mali už neraz a Erik sa zaradí len k TOP prospectom Dominik Mašin, Matt Spencer a Libor Hájek ktorý majú vysoký potenciál ale aj dlhodobý development. [B]Lightning claim C Greg McKegg off waivers from Florida [/B] McKegg už odohral prvý zápas, ale na nejaké posúdenie je to malá vzorka. V juniorskej kariére mal predpoklad na bottom6 TW centra. Momentálne je to ale len ďalší priemerný AHLer, má síce offensive instincts a je to tvorca hry. Avšak na AHL úrovni. [B] Brian Boyle to the Leafs for C Byron Froese, 2017 2nd round pick [/B] Yzerman vyhlási že stále chce bojovať o Play-off a následne vymení Boyla ktorý mal u nás najlepší ročník a dosahoval životnú %streľby. Keby teda vymenil Boyla za protihodnotu ktorá nás neoslabí v bottom a možno dovedie namiesto size, depth nepoviem nič. Každopádne prišli sme o centra a PKera za 25ročného stagnujúceho AHLera. Keď porovnám tento trejd s ligou, proste sme to posrali. V takom porovnaní trejdu Hanzala je proste big fail. Áno Hanzal je o niečo mladší, tvorivejší, no Boyle v tomto ročníku má proste povesť shooting powerforwarda. 2 round pick proste nestačí. Froese je ďalší talent od Marlies, More depth? Možno. Je to komplexný hráč pre všetky herné situácie ALE na nízkej úrovni. [B]Filppula, 4th, 7th to PHI for Mark Streit (4.7%) | Streit (50%) to PIT for 2018 4th [/B] Val bol požiadaný o teamy kde môže byť vymení, pôvodný dohodnutý trejd bol do TOR avšak to Filppula odmietol a tak sa Leafs uspokojili s Boylom. Trejd ktorým si u mňa Yzerman zachránil prdel. Dokonalá výmena Vala za Streita a následne jeho odchod do Pens (dostali sme 4kolo 2018 čo je podstatne lepšie ako 2017). Ponechanie si 50% platu do leta je úplne nepodstatné vzhľadom na to že sa zmluvy sa budú podpisovať až potom. Ušetrili sme space na leto a rovnako sme zaistili ochranu Killera na expansion draft. Val bol pevnou súčasťou nášho teamu 3 a pol roka a odviedol tu kus práce, bohužiaľ príchodom Tylera sa mu ubrali minúty a okrem menších záskokov ostal ako 3C. klesol ofenzívne, už nedokázal byť tak produktívny a jeho 2goly a len 19bodov za posledné 2roky na PP sú toho obrazom. Každopádne Pker to bol vždy skvelý, shot suppression má za poslední 2 roky -6.29. Valtteri :s15: [B] Lightning trade G Adam Wilcox to FLA for G Mike McKenna [/B] WIlcox si delil pravidelne štarty s Gudlevom, začiatok ročníka mal znamenitý a zdalo sa že konečne prerazí, no nestalo sa. Nedokázal 3sezónu po sebe zdvihnúť svoje čísla nad 90% a v vzhľadom na to že nemá potenciál ako Gudlev jeho odchod nejak nemrzí. U Thunderbirds bola situácia podobná Berra a McKenna no ani jeden z nich nežiari. Crunch sa držia na cele divízie a pred PO je nutné stabilizovať bránkovisko. McKenna má v AHL nadpriemerné štatistiky, za posledných 5rokov priemerná % okolo 91,8. [I] Momentálne máme teda voľných okolo 9mega, čo znie naozaj skvele. Je teda možné v lete očakávať long-term kontrakty a možno aj zvučnejšiu posilu (a vykúpenie Callahana PLS). Aj v takomto zložení ma ten team potenciál na Play-off, konečne sa zlepšil herný prejav a pravideľne bodujeme. Tento rok to ale bohužiaľ na vážne ambície nie je. [/I]
∧ skryť ∧
Takže sa s trochou šťastia úplne vyhneme expansion draftu za čo má Yzerman u mňa +.
K trade deadline:
1, k výmene Nesterova v podstate súhlasím s tým čo si povedal s výmeny sa dalo a určite aj malo vyťažiť viac
2, s výmenou Bishopa som osobne spokojný každý GM vedel že ak si ho necháme prídeme o neho bez náhrady a navyše sme potrebovali cap space takže bol Yzerman vo veľmi zlej pozícií pre trade takto máme beckup gólmana za minimálny cap hit ktorý keď to nezvládne máme poistku v podobe Gudlevskisa k tomu potencionálny defenzívny two pair bek + obaja sú Slováci čo mne osobne vyhovuje
3, pre mňa osobne najväčšie sklamanie odchod Boyla nedostali sme za neho absolútne nič, pri takomto trade môhol v kľude aj ostať a po sezóne oddýsť bez náhrady v boji o play-off by sa bol hodil. Včera pri zápase s Pens bola veľmi cítiť jeho absencia, obrovská škoda
4, Val bude chýbať prišiel v dobe keď sme ho najviac potrebovali pomôhol zvýšiť kvalitu našej ofenzívy aj defenzívy za čo mu budú fans Tampy vždy vďačný ale už nadišiel jeho čas a musel ísť o dom ďalej. Yzerman zvládol tento trade na výbornú a vytvoril krásny cap space pri ktorom by sme nemali mať problém pri podpise ďalších hráčov
Ostatné trady pre nás nepredstavujú žiadne zvýšenie alebo zníženie kvality takže ich komentovať nebudem. Na záver len dodám že dúfam v postup do play-off aj keď v ňom neočakávam žiaden veľký úspech azda len získanie ďalších skúsenosti pre hráčov ako Point,Erne či Vasil.
Ps. Viem mi niekto povedať prečo sme sa viac neusilovali o Shatenkirka veľmi som si ho prial dokonca som dúfal že ho dokážeme pritiahnuť už v minulej sezóne.
05.03.2017 - 00:25:08
avatar
Reakcia na: D&M, 03.03.2017 - 18:45:15
DTL je u konca, v skratke sa vyjadrím k trejdom. Chcel som sa vyjadriť aj k Yzermanovi, avšak objektívnejšie to bude v lete po UFA trhu a drafte. Momentálne furt spraví dáku ptákovinu (deAngelo,morrow,marchessaul,nesterov, 2roky úplne podpriemerná bottom6) a následne si veci aspoň udrží pod kontrolou či už drafom alebo kauzou „Drouin“ ... Každopádne momentálne označenie Yzermana ako medium-GM je absolútne správne. BTW. Trade Johnsona bol fake, neboli potvrdené jednania ani jeho ponúknutie trhu. Telefonát prebehol s preds, (Ellis-Palat/Johnson) ale nič zásadné nepadlo a oba teamy sa len informovali. [B] TB trade D Nikita Nesterov to MTL for D Jonathan Racine and a 6th round pick[/B] Physical D-men. Bellow average speed / hockey IQ. Asi tak sa dá v krátkosti zhodnotiť Nesterov. Ono to ide na hlavu Coopera, avšak Yzerman mohol vyťažiť podstatne viac ako tento garbage. V našej tragickej obrane tento rok bol Nesterov jedným z mála pozitív. Začiatok nemal úplne dokonalý, avšak vyprofiloval sa nakoniec lepšie ako poleno Šustr a Garrison. Corsi mal 3najlepšie v teame svojho času, začal pravidelne bodovať. Aj cez to ale dostával 3pair minúty, občas vyššie. Keď pohár pretiekol Nikita požiadal o výmenu prípadne že odíde do KHL. Nikita nikdy nebude stable two-way TOP4 D-men avšak predstavoval prototyp moderného 3pair beka....bohužiaľ [B] Ben Bishop (20% retained) and 5th to LAK for D Cernak, G Budaj, 7th, conditional [/B] O tom že Bishop pri TDL musí ísť pochýb nebolo. Každopádne vymeniť ho za životného 90% G a dokonca renta? Yzerman sa nechal úplne zmiasť jeho capom, inak si to vysvetliť neviem. Uvoľnil capspace a ďalej? Bishop nemal zrovna vydarenú sezónu, každopádne jeho hodnota u väčšiny GM bola vysoká. Každý riešil jeho GAA a bývalú nomináciu na Vezinu. Jeho softy, predvídateľnú rozohrávku, a zranenia sa dlhodobo prehliadali. K Vasilovi a k jeho nevyrovnanosti by som očakával back-up ktorý je spoľahlivý a dlhodobo podáva dobré výkony. Argument že Budaj bude jeho mentor a pomôže mu neplatí, Vasil už je medzi mužmi dlhý čas a development už má ukončený. (brankársky mentory už z NHL takmer vymizli ako nežiadúca vlastnosť). Je jasné že Yzermanovi touto výmenou išlo hlavne o space, tak či onak investovať o 1-2mega by mohlo naše bránkovisko zlepšiť o 2stupne. Budaja vytiahol Sutterov systém, skrášlilo mu to stats a zrazu ho ľudia berú ako nadpriemerného brankára. http://i.imgur.com/mZgj7xv.jpg [I] HDSv%- High-Danger Save Percentag [/I] V odkaze je graf ktorý ukazuje ako išiel budaj výkonovo dole, % na úrovni 80 je fakt strašná a dokazuje to že pokiaľ idú na Budaja nebezpečné strely resp. „gólové“ strely má veľký problém. V systéme king ktorý je založený na vytláčaní súperov do rohou (tj. low/medium danger save percentag) a na blokovaní a znížení počtu striel na minimum mal Budaj proste skreslené stats. (Kings patrí prvé miesto v najmenej obdržaných strelách na zápas). Avšak u nás v našej obrane nemá brankár takéhoto typu, ťažiaci hlavne zo skúsenosti, podpriemerným presunom v bránkovisku a malou agilitou takmer žiadnu šancu. Ako druhý artikel výmeny je E.Černák. Prvý výber LA v 2015, avšak už po necelých 2rokoch to s ním LA vzdalo a poslalo ho preč za renta Bishopa čo neveští nič dobré. + je že má stále iba 19 a je možné že potrebuje len viacej trpezlivosti a bude z neho dlhodobý stay at home bek. Tak či tak, túto pesničku sme tu mali už neraz a Erik sa zaradí len k TOP prospectom Dominik Mašin, Matt Spencer a Libor Hájek ktorý majú vysoký potenciál ale aj dlhodobý development. [B]Lightning claim C Greg McKegg off waivers from Florida [/B] McKegg už odohral prvý zápas, ale na nejaké posúdenie je to malá vzorka. V juniorskej kariére mal predpoklad na bottom6 TW centra. Momentálne je to ale len ďalší priemerný AHLer, má síce offensive instincts a je to tvorca hry. Avšak na AHL úrovni. [B] Brian Boyle to the Leafs for C Byron Froese, 2017 2nd round pick [/B] Yzerman vyhlási že stále chce bojovať o Play-off a následne vymení Boyla ktorý mal u nás najlepší ročník a dosahoval životnú %streľby. Keby teda vymenil Boyla za protihodnotu ktorá nás neoslabí v bottom a možno dovedie namiesto size, depth nepoviem nič. Každopádne prišli sme o centra a PKera za 25ročného stagnujúceho AHLera. Keď porovnám tento trejd s ligou, proste sme to posrali. V takom porovnaní trejdu Hanzala je proste big fail. Áno Hanzal je o niečo mladší, tvorivejší, no Boyle v tomto ročníku má proste povesť shooting powerforwarda. 2 round pick proste nestačí. Froese je ďalší talent od Marlies, More depth? Možno. Je to komplexný hráč pre všetky herné situácie ALE na nízkej úrovni. [B]Filppula, 4th, 7th to PHI for Mark Streit (4.7%) | Streit (50%) to PIT for 2018 4th [/B] Val bol požiadaný o teamy kde môže byť vymení, pôvodný dohodnutý trejd bol do TOR avšak to Filppula odmietol a tak sa Leafs uspokojili s Boylom. Trejd ktorým si u mňa Yzerman zachránil prdel. Dokonalá výmena Vala za Streita a následne jeho odchod do Pens (dostali sme 4kolo 2018 čo je podstatne lepšie ako 2017). Ponechanie si 50% platu do leta je úplne nepodstatné vzhľadom na to že sa zmluvy sa budú podpisovať až potom. Ušetrili sme space na leto a rovnako sme zaistili ochranu Killera na expansion draft. Val bol pevnou súčasťou nášho teamu 3 a pol roka a odviedol tu kus práce, bohužiaľ príchodom Tylera sa mu ubrali minúty a okrem menších záskokov ostal ako 3C. klesol ofenzívne, už nedokázal byť tak produktívny a jeho 2goly a len 19bodov za posledné 2roky na PP sú toho obrazom. Každopádne Pker to bol vždy skvelý, shot suppression má za poslední 2 roky -6.29. Valtteri :s15: [B] Lightning trade G Adam Wilcox to FLA for G Mike McKenna [/B] WIlcox si delil pravidelne štarty s Gudlevom, začiatok ročníka mal znamenitý a zdalo sa že konečne prerazí, no nestalo sa. Nedokázal 3sezónu po sebe zdvihnúť svoje čísla nad 90% a v vzhľadom na to že nemá potenciál ako Gudlev jeho odchod nejak nemrzí. U Thunderbirds bola situácia podobná Berra a McKenna no ani jeden z nich nežiari. Crunch sa držia na cele divízie a pred PO je nutné stabilizovať bránkovisko. McKenna má v AHL nadpriemerné štatistiky, za posledných 5rokov priemerná % okolo 91,8. [I] Momentálne máme teda voľných okolo 9mega, čo znie naozaj skvele. Je teda možné v lete očakávať long-term kontrakty a možno aj zvučnejšiu posilu (a vykúpenie Callahana PLS). Aj v takomto zložení ma ten team potenciál na Play-off, konečne sa zlepšil herný prejav a pravideľne bodujeme. Tento rok to ale bohužiaľ na vážne ambície nie je. [/I]
∧ skryť ∧
Super post DnM, ani som nevedel že tu ešte aktívne prispievaš

Neviem akurát či to porovnanie Boyla s Hanzalom je na mieste, lebo Hanzal je jednak jednoducho lepší hráč ako Boyle, ale hlavne podla mňa bol brutálne preplatený. Chápem do istej miery Minnesotu, Hanzal je typ hráča ktorý ako tretí center neuveriteľne posilňuje tím a dáva mu šance vyhrať, ale dali za neho fakt veľa (zvlášť keď sa vezme do úvahy jeho náchylnosť na zranenia). Ale second round (+vedľajší depth prospekt) za Boyla mi nepríde vôbec zlé.

Taktiež Bishop. Tam si podľa mňa treba uvedomiť aký zložitý bol market s brankármi, keďže Bishop bol jediný zo skupiny elitných brankárov ktorý bol nakoniec vymenený. Napriek tomu že zjavne bola tak ponuka ako aj dopyt. Keby to nevyšlo, odišiel by po sezóne a nemali by ste z neho nič. Takto z neho máte aspoň solídny defense prospect v Černákovi (niektorí možno čakali rýchlejšie napredovanie, ale Erik je stále mladý, fyzicky je natom podľa mnohých správ úplne skvele. Top pair z neho asi nebude, ale má podľa mňa slušný upside ako spoľahlivý defenzívny fyzický top 4-6 obranca). Budaj je rental backup ktorý dostane šancu ukázať že dokáže zachytať aj mimo systému Kings, aj tak je skôr nepodstatný keďže trejdom Bishopa sa z Vasila stáva jasná no.1.

A k tomu Val/Streitovi - fakt si myslíš že Filppula nemal vyššiu hodnotu ako vymeniť 4th (a 7th) rounder 2017 za 4th 2018? Beriem že 2018 bude hlbší, ale bavíme sa o štvrtom kole, a to už sú aj pri hlbokých draftoch pozície kde ide skôr o kombináciu šťastia a dobrého skautingu než o reálnu hĺbku draftu. Osobne by som čakal že by sa za Vala aspoň tretie kolo dalo vydolovať, ak nie druhé. (ale berem, situácia kedy Val mal kontrolu nad tým kam pôjde sťažovala jeho vymeniteľnosť, a tím sa ho potreboval jednoznačne zbaviť kvôli expasion draftu.)

K tomu otázka: Musí teraz PHI chrániť Fillpulu? Či tam to funguje tak že keď raz waivol no-trade klauzulu, tak už v ďalšom tíme mu už neplatí?
05.03.2017 - 02:40:36
avatar
K tej Budajovej vymene. Nevidel by som to az tak zle. Pri sucasnej situacii ktoru by som nazval zakonzervovanou bola vymena Bishopa s capom nad 4m za nahradu v podobe lacnej dvojky priam zazrak. Len si povedzme ktore timi potrebuju/mozu si dovolit brankarsku jednotku? Navyse ak si sledoval prenos na TSN tak tam situaciu Tampy rozoberali. Yzerman sa musel zbavit penazi prave teraz. Neviem ako to presne funguje ale do capu sa zapocitavaju aj bonusy. A kedze Vasil chytava casto Drouin tiez(boduje) ich bonusy najviac ohrozovali strop. Ak by niake peniaze nesli von bolo by pravdepodobne ze by Tampa prekrocila strop
05.03.2017 - 08:50:33
avatar
Reakcia na: Shini, 05.03.2017 - 00:25:08
Super post DnM, ani som nevedel že tu ešte aktívne prispievaš ;-) Neviem akurát či to porovnanie Boyla s Hanzalom je na mieste, lebo Hanzal je jednak jednoducho lepší hráč ako Boyle, ale hlavne podla mňa bol brutálne preplatený. Chápem do istej miery Minnesotu, Hanzal je typ hráča ktorý ako tretí center neuveriteľne posilňuje tím a dáva mu šance vyhrať, ale dali za neho fakt veľa (zvlášť keď sa vezme do úvahy jeho náchylnosť na zranenia). Ale second round (+vedľajší depth prospekt) za Boyla mi nepríde vôbec zlé. Taktiež Bishop. Tam si podľa mňa treba uvedomiť aký zložitý bol market s brankármi, keďže Bishop bol jediný zo skupiny elitných brankárov ktorý bol nakoniec vymenený. Napriek tomu že zjavne bola tak ponuka ako aj dopyt. Keby to nevyšlo, odišiel by po sezóne a nemali by ste z neho nič. Takto z neho máte aspoň solídny defense prospect v Černákovi (niektorí možno čakali rýchlejšie napredovanie, ale Erik je stále mladý, fyzicky je natom podľa mnohých správ úplne skvele. Top pair z neho asi nebude, ale má podľa mňa slušný upside ako spoľahlivý defenzívny fyzický top 4-6 obranca). Budaj je rental backup ktorý dostane šancu ukázať že dokáže zachytať aj mimo systému Kings, aj tak je skôr nepodstatný keďže trejdom Bishopa sa z Vasila stáva jasná no.1. A k tomu Val/Streitovi - fakt si myslíš že Filppula nemal vyššiu hodnotu ako vymeniť 4th (a 7th) rounder 2017 za 4th 2018? Beriem že 2018 bude hlbší, ale bavíme sa o štvrtom kole, a to už sú aj pri hlbokých draftoch pozície kde ide skôr o kombináciu šťastia a dobrého skautingu než o reálnu hĺbku draftu. Osobne by som čakal že by sa za Vala aspoň tretie kolo dalo vydolovať, ak nie druhé. (ale berem, situácia kedy Val mal kontrolu nad tým kam pôjde sťažovala jeho vymeniteľnosť, a tím sa ho potreboval jednoznačne zbaviť kvôli expasion draftu.) K tomu otázka: Musí teraz PHI chrániť Fillpulu? Či tam to funguje tak že keď raz waivol no-trade klauzulu, tak už v ďalšom tíme mu už neplatí?
∧ skryť ∧
Áno, Phialdelphia ho má automaticky medzi chránenými hráčmi pre jeho NMC klauzulu.
hodnost D&M .
05.03.2017 - 20:59:46
avatar
Johnny88:
Takže sa s trochou šťastia úplne vyhneme expansion draftu za čo má Yzerman u mňa +.


Úplne nie, čierny peter je v rukách Vlada. A hrozí tu isté riziko straty. Prvý pick Yzermana v živote. V tom čase bol vo funkcii veľmi krátko a bol to čisto jeho pick (nemal ešte najatých ľudí). Nejde spochybniť že v tom hralo rolu že Vlad je strýko S.Kozlova, a bol spoluhráčom Yzermana.
Vlad si prešiel Cooperovou školou, jeho šikanovaním a všetko to ustál perfektne. speed, skill and character. Vlad robí hráčov okolo seba o level lepšími, s Kuchim im to náramne šlapalo. Min rok mal skvelé čísla v lajne Cedric-Vlad-Condra (a to mali štarty v 80% v DF) . A teraz tvorí skvelú energy line s Cedricom a Erneom. Jeho slabosťou vždy bolo že bol hrozne weakly a hlavne pri mantineloch, zmena tam nastala nepochybne, a mal by u nás tvoriť elitného bottom playera (a to kôli našej preplnenosti skillom a zlému identifikovaniu Vlada Cooperom).

Ps. Viem mi niekto povedať prečo sme sa viac neusilovali o Shatenkirka veľmi som si ho prial dokonca som dúfal že ho dokážeme pritiahnuť už v minulej sezóne.

Usilovali sme o neho ale protihodnota vtedy primárna bola Drouin. Pri TDL sa Shatty vyjadril že nech bude vymenený hocikam v lete chce skúsiť trh a že je vysoko pravdepodobné že skončí u Rangers, čo následne aj znížilo jeho value asi o polovicu a záujem teamov (preto skončil v powerhouse Caps).


Shini:
Neviem akurát či to porovnanie Boyla s Hanzalom je na mieste......


Ja som Hanzala (ktorý už je len odrazom hráča akým bol a je to už len čistý 3C s veľkými problémami s chrbtom) nedával na úroveň Boyle. Ale Drouin spravil tento rok z Boyle takmer 20g strelca čo je samé o sebe vtipné a niekoho sa na to dalo nachytať, v niektorých stats Boyle fenomenálne vyčnieval („life season“ ako som písal vyššie). Alebo ho netrejdovať a vyskúšať s ním PO.

Taktiež Bishop. Tam si podľa mňa treba uvedomiť aký zložitý bol market s brankármi, keďže Bishop.....

Je predsa samozrejme že Bishop odísť mal, ide o protihodnotu. Nechcem sa opakovať, no veriť tomu že záujem o Bishopa nebol väčší, že sme museli voliť túto alternatívu? Je fakt že ten trh s overenými backupmi je takmer nulový ale myslieť si že Budaj zreje ako víno a zrazu sa z neho stal spoľahlivý brankár? Come on...

-keď sa na to pozriem z najpravdepodobnejšieho hľadiska budúcnosti. Získali sme backup ktorý nenaplnil očakávania spoľahlivosti a odíde ako UFA a k tomu Černáka z ktorého nikto netuší čo vlastne bude, a takých prospektov v beku máme plnú prdel. WPG, STL, COL, CGY ...je len časť teamov ktoré by za Bishopa nebo zniesli, ale hold ich brankári berú na Yzyho „veľké prachy“ .Náš GM to pojal štýlom získam cap space a v lete to rozbalím ( v to posledné aspoň dúfam).

Dáke telefonáty prebehli aj medzi nami a Sens (či o Bishopovi netuším) a ako sa ukázalo mohli sme mať aj luxuný steal v podobe Dahlena. A keď si predstavím k tomu Hammond , už zatratený záchranca Ottawy ktorý smolou zranení a slepotou vedenia ostal mimo NHL.
Za svoj pobyt v NHL dokázal Hammond zachrániť okolo 20 gólov na základe nebezpečnosti striel. Má priam excelentné čísla v min. sezónach u HDSv% (86% , Budaj 81%) a za posledné 3sezóny skvelých 85%. Nízke čísla vykazuje hlavne pri LDSv% (low) kde vykazuje negatívne čísla hlavne túto sezónu, každopádne je pravdepodobné (nie isté) že pri zvýšení počtu štartov by táto stats išla hore. Celkovo vzaté brankárov typu Allen, Pavelec prevyšuje výrazne. Dalo by sa protirečiť pri Hammondovi o tom že jeho vzorka je i tak veľmi malá a v porovnaní z inými brankármi, a že nedokáže nadviazať na tak vynikajúce výkony z ottawy, každopádne takýto pokus by som si vyskúšal radšej

K Valovi, Cooper ho už viac menej odsunul do secundárnej role. Ono šanca že u nás dohrá bola naozaj malá, a Yzerman na to išiel znovu štýlom „nechceme nič do Ačka, potrebujem space“ . A jeho NMC predstavovala pre Killera vážnu hrozbu, dáko extrémne by som tento trejd neriešil. výhrou je už len ochrana Killorna.
05.03.2017 - 22:54:40
avatar
Reakcia na: D&M, 05.03.2017 - 20:59:46
[code]Johnny88: Takže sa s trochou šťastia úplne vyhneme expansion draftu za čo má Yzerman u mňa +. [/code] Úplne nie, čierny peter je v rukách Vlada. A hrozí tu isté riziko straty. Prvý pick Yzermana v živote. V tom čase bol vo funkcii veľmi krátko a bol to čisto jeho pick (nemal ešte najatých ľudí). Nejde spochybniť že v tom hralo rolu že Vlad je strýko S.Kozlova, a bol spoluhráčom Yzermana. Vlad si prešiel Cooperovou školou, jeho šikanovaním a všetko to ustál perfektne. speed, skill and character. Vlad robí hráčov okolo seba o level lepšími, s Kuchim im to náramne šlapalo. Min rok mal skvelé čísla v lajne Cedric-Vlad-Condra (a to mali štarty v 80% v DF) . A teraz tvorí skvelú energy line s Cedricom a Erneom. Jeho slabosťou vždy bolo že bol hrozne weakly a hlavne pri mantineloch, zmena tam nastala nepochybne, a mal by u nás tvoriť elitného bottom playera (a to kôli našej preplnenosti skillom a zlému identifikovaniu Vlada Cooperom). [code] Ps. Viem mi niekto povedať prečo sme sa viac neusilovali o Shatenkirka veľmi som si ho prial dokonca som dúfal že ho dokážeme pritiahnuť už v minulej sezóne. [/code] Usilovali sme o neho ale protihodnota vtedy primárna bola Drouin. Pri TDL sa Shatty vyjadril že nech bude vymenený hocikam v lete chce skúsiť trh a že je vysoko pravdepodobné že skončí u Rangers, čo následne aj znížilo jeho value asi o polovicu a záujem teamov (preto skončil v powerhouse Caps). [code] Shini: Neviem akurát či to porovnanie Boyla s Hanzalom je na mieste......[/code] Ja som Hanzala (ktorý už je len odrazom hráča akým bol a je to už len čistý 3C s veľkými problémami s chrbtom) nedával na úroveň Boyle. Ale Drouin spravil tento rok z Boyle takmer 20g strelca :D čo je samé o sebe vtipné a niekoho sa na to dalo nachytať, v niektorých stats Boyle fenomenálne vyčnieval („life season“ ako som písal vyššie). Alebo ho netrejdovať a vyskúšať s ním PO. [code] Taktiež Bishop. Tam si podľa mňa treba uvedomiť aký zložitý bol market s brankármi, keďže Bishop..... [/code] Je predsa samozrejme že Bishop odísť mal, ide o protihodnotu. Nechcem sa opakovať, no veriť tomu že záujem o Bishopa nebol väčší, že sme museli voliť túto alternatívu? Je fakt že ten trh s overenými backupmi je takmer nulový ale myslieť si že Budaj zreje ako víno a zrazu sa z neho stal spoľahlivý brankár? Come on... -keď sa na to pozriem z najpravdepodobnejšieho hľadiska budúcnosti. Získali sme backup ktorý nenaplnil očakávania spoľahlivosti a odíde ako UFA a k tomu Černáka z ktorého nikto netuší čo vlastne bude, a takých prospektov v beku máme plnú prdel. WPG, STL, COL, CGY ...je len časť teamov ktoré by za Bishopa nebo zniesli, ale hold ich brankári berú na Yzyho „veľké prachy“ .Náš GM to pojal štýlom získam cap space a v lete to rozbalím ( v to posledné aspoň dúfam). Dáke telefonáty prebehli aj medzi nami a Sens (či o Bishopovi netuším) a ako sa ukázalo mohli sme mať aj luxuný steal v podobe Dahlena. A keď si predstavím k tomu [B] Hammond[/B] , už zatratený záchranca Ottawy ktorý smolou zranení a slepotou vedenia ostal mimo NHL. Za svoj pobyt v NHL dokázal Hammond zachrániť okolo 20 gólov na základe nebezpečnosti striel. Má priam excelentné čísla v min. sezónach u HDSv% (86% , Budaj 81%) a za posledné 3sezóny skvelých 85%. Nízke čísla vykazuje hlavne pri LDSv% (low) kde vykazuje negatívne čísla hlavne túto sezónu, každopádne je pravdepodobné (nie isté) že pri zvýšení počtu štartov by táto stats išla hore. Celkovo vzaté brankárov typu Allen, Pavelec prevyšuje výrazne. Dalo by sa protirečiť pri Hammondovi o tom že jeho vzorka je i tak veľmi malá a v porovnaní z inými brankármi, a že nedokáže nadviazať na tak vynikajúce výkony z ottawy, každopádne takýto pokus by som si vyskúšal radšej K Valovi, Cooper ho už viac menej odsunul do secundárnej role. Ono šanca že u nás dohrá bola naozaj malá, a Yzerman na to išiel znovu štýlom „nechceme nič do Ačka, potrebujem space“ . A jeho NMC predstavovala pre Killera vážnu hrozbu, dáko extrémne by som tento trejd neriešil. výhrou je už len ochrana Killorna.
∧ skryť ∧
A prečo by nemohol byť z nášho Petra Budaja ďalší Tim Thomas Ja by som Peťovi doprial SC a kludne aj vo vašom drese
06.03.2017 - 16:22:46
avatar
Reakcia na: D&M, 05.03.2017 - 20:59:46
[code]Johnny88: Takže sa s trochou šťastia úplne vyhneme expansion draftu za čo má Yzerman u mňa +. [/code] Úplne nie, čierny peter je v rukách Vlada. A hrozí tu isté riziko straty. Prvý pick Yzermana v živote. V tom čase bol vo funkcii veľmi krátko a bol to čisto jeho pick (nemal ešte najatých ľudí). Nejde spochybniť že v tom hralo rolu že Vlad je strýko S.Kozlova, a bol spoluhráčom Yzermana. Vlad si prešiel Cooperovou školou, jeho šikanovaním a všetko to ustál perfektne. speed, skill and character. Vlad robí hráčov okolo seba o level lepšími, s Kuchim im to náramne šlapalo. Min rok mal skvelé čísla v lajne Cedric-Vlad-Condra (a to mali štarty v 80% v DF) . A teraz tvorí skvelú energy line s Cedricom a Erneom. Jeho slabosťou vždy bolo že bol hrozne weakly a hlavne pri mantineloch, zmena tam nastala nepochybne, a mal by u nás tvoriť elitného bottom playera (a to kôli našej preplnenosti skillom a zlému identifikovaniu Vlada Cooperom). [code] Ps. Viem mi niekto povedať prečo sme sa viac neusilovali o Shatenkirka veľmi som si ho prial dokonca som dúfal že ho dokážeme pritiahnuť už v minulej sezóne. [/code] Usilovali sme o neho ale protihodnota vtedy primárna bola Drouin. Pri TDL sa Shatty vyjadril že nech bude vymenený hocikam v lete chce skúsiť trh a že je vysoko pravdepodobné že skončí u Rangers, čo následne aj znížilo jeho value asi o polovicu a záujem teamov (preto skončil v powerhouse Caps). [code] Shini: Neviem akurát či to porovnanie Boyla s Hanzalom je na mieste......[/code] Ja som Hanzala (ktorý už je len odrazom hráča akým bol a je to už len čistý 3C s veľkými problémami s chrbtom) nedával na úroveň Boyle. Ale Drouin spravil tento rok z Boyle takmer 20g strelca :D čo je samé o sebe vtipné a niekoho sa na to dalo nachytať, v niektorých stats Boyle fenomenálne vyčnieval („life season“ ako som písal vyššie). Alebo ho netrejdovať a vyskúšať s ním PO. [code] Taktiež Bishop. Tam si podľa mňa treba uvedomiť aký zložitý bol market s brankármi, keďže Bishop..... [/code] Je predsa samozrejme že Bishop odísť mal, ide o protihodnotu. Nechcem sa opakovať, no veriť tomu že záujem o Bishopa nebol väčší, že sme museli voliť túto alternatívu? Je fakt že ten trh s overenými backupmi je takmer nulový ale myslieť si že Budaj zreje ako víno a zrazu sa z neho stal spoľahlivý brankár? Come on... -keď sa na to pozriem z najpravdepodobnejšieho hľadiska budúcnosti. Získali sme backup ktorý nenaplnil očakávania spoľahlivosti a odíde ako UFA a k tomu Černáka z ktorého nikto netuší čo vlastne bude, a takých prospektov v beku máme plnú prdel. WPG, STL, COL, CGY ...je len časť teamov ktoré by za Bishopa nebo zniesli, ale hold ich brankári berú na Yzyho „veľké prachy“ .Náš GM to pojal štýlom získam cap space a v lete to rozbalím ( v to posledné aspoň dúfam). Dáke telefonáty prebehli aj medzi nami a Sens (či o Bishopovi netuším) a ako sa ukázalo mohli sme mať aj luxuný steal v podobe Dahlena. A keď si predstavím k tomu [B] Hammond[/B] , už zatratený záchranca Ottawy ktorý smolou zranení a slepotou vedenia ostal mimo NHL. Za svoj pobyt v NHL dokázal Hammond zachrániť okolo 20 gólov na základe nebezpečnosti striel. Má priam excelentné čísla v min. sezónach u HDSv% (86% , Budaj 81%) a za posledné 3sezóny skvelých 85%. Nízke čísla vykazuje hlavne pri LDSv% (low) kde vykazuje negatívne čísla hlavne túto sezónu, každopádne je pravdepodobné (nie isté) že pri zvýšení počtu štartov by táto stats išla hore. Celkovo vzaté brankárov typu Allen, Pavelec prevyšuje výrazne. Dalo by sa protirečiť pri Hammondovi o tom že jeho vzorka je i tak veľmi malá a v porovnaní z inými brankármi, a že nedokáže nadviazať na tak vynikajúce výkony z ottawy, každopádne takýto pokus by som si vyskúšal radšej K Valovi, Cooper ho už viac menej odsunul do secundárnej role. Ono šanca že u nás dohrá bola naozaj malá, a Yzerman na to išiel znovu štýlom „nechceme nič do Ačka, potrebujem space“ . A jeho NMC predstavovala pre Killera vážnu hrozbu, dáko extrémne by som tento trejd neriešil. výhrou je už len ochrana Killorna.
∧ skryť ∧
Expansion draft: Myslím to skôr tak že je dosť dobrá šanca že si Vlada na expansion drafte nevytiahnu čo by bola pre nás ako ďalšia posila pred sezónou.
K Budajovi: viac menej súhlasím zo všetkým čo si napísal len chcem povedať že Budaj je ako beckup veľmi malé riziko ktoré za to stojí. V Montreale mu to ako dvojke nešlo najhoršie výrazne nesklamal a s Černakom to nevidím nejak negatívne vždy môže vyrásť v dobrého obrancu.
Pre zaujímavosť neviete niekto urobiť nejaké porovnanie Černák VŠ Šustr v rovnakom veku alebo sezónu po drafte
hodnost D&M .
11.03.2017 - 13:34:58
avatar
bertty:
Yzerman sa musel zbavit penazi prave teraz. Neviem ako to presne funguje ale do capu sa zapocitavaju aj bonusy. A kedze Vasil chytava casto Drouin tiez(boduje) ich bonusy najviac ohrozovali strop.


musel......Keby to bolo len o ich bonusoch, stačilo vymeniť len Vala.
hodnost D&M .
11.03.2017 - 13:55:10
avatar
Porovnanie Šustr-Černák sa spraviť nedá, a aj keby, bolo by veľmi zavádzajúce.

Šustr hrával na vysokej škole (NCAA), kde je úplne iný systém ako u OHL. On bol prospect (neprešiel draftom) ktorý sa zrazu vyšvihol medzi elitných roku 2013. Malo o neho záujem vtedy asi 14 klubov (a my sme mali to "šťastie") a preskočil úroveň AHL. čo teda bola asi najväčšia chyba a vyvinul sa vlastne v beka ktorý v podstate nič nevie poriadne. Naozaj som zvedavý kedy nám s ním skončí už trpezlivosť.

Černák je naopak hráč ktorý už od útleho veku hrával medzi seniormi, a jeho výhodou malo teda byť práve rýchle adaptovanie na seniorský hokej a následne stabilizovanie výkonov. Problém nastal keď nestačil na Bčko Kings a bol poslaný medzi Juniorov. Čo bol krok späť, a Kings zrejme čakali že v OHL sa zaradí medzi elitu súťaže, naučí sa podporovať správne útok ale to sa doteraz nestalo.
Tento rok má dobré ohlasy hlavne čo sa týka defenzívnej hry a predbránkového priestoru, každopádne vyniknutie iba v tomto smere na úrovni juniorského hokeja proste nestačí.
Takže je ďalší questionable prospect u nás s tým že musíme iba čakať a o rok mu vytvoriť miesto u Crunch.
11.03.2017 - 14:30:04
avatar
Reakcia na: D&M, 11.03.2017 - 13:55:10
Porovnanie Šustr-Černák sa spraviť nedá, a aj keby, bolo by veľmi zavádzajúce. Šustr hrával na vysokej škole (NCAA), kde je úplne iný systém ako u OHL. On bol prospect (neprešiel draftom) ktorý sa zrazu vyšvihol medzi elitných roku 2013. Malo o neho záujem vtedy asi 14 klubov (a my sme mali to \"šťastie\") a preskočil úroveň AHL. čo teda bola asi najväčšia chyba a vyvinul sa vlastne v beka ktorý v podstate nič nevie poriadne. Naozaj som zvedavý kedy nám s ním skončí už trpezlivosť. Černák je naopak hráč ktorý už od útleho veku hrával medzi seniormi, a jeho výhodou malo teda byť práve rýchle adaptovanie na seniorský hokej a následne stabilizovanie výkonov. Problém nastal keď nestačil na Bčko Kings a bol poslaný medzi Juniorov. Čo bol krok späť, a Kings zrejme čakali že v OHL sa zaradí medzi elitu súťaže, naučí sa podporovať správne útok ale to sa doteraz nestalo. Tento rok má dobré ohlasy hlavne čo sa týka defenzívnej hry a predbránkového priestoru, každopádne vyniknutie iba v tomto smere na úrovni juniorského hokeja proste nestačí. Takže je ďalší questionable prospect u nás s tým že musíme iba čakať a o rok mu vytvoriť miesto u Crunch.
∧ skryť ∧
Problém nastal keď nestačil na Bčko Kings

Odkiaľ máš, že nestačil na Bčko Kings? Dostal príležitosť v súťažnom zápase? Nemusíš to hľadať, jednoducho nedostal. Dva roky po sebe bol poslaný do juniorky bez jediného odohraného zápasu.

bol poslaný medzi Juniorov. Čo bol krok späť, a Kings zrejme čakali že v OHL sa zaradí medzi elitu súťaže, naučí sa podporovať správne útok ale to sa doteraz nestalo.

Nesúhlasím s tým, že to bol krok späť, pretože hráva v silnom tíme v OHL a patrí medzi kľúčových hráčov tímu popri DeBrincatovi, Stromeovi, Raddyshovi. Medzi elitu súťaže sa aj zaradil svojou dominantnou defenzívnou hrou. Ako vieš, čo od neho čakali? Daj dôkaz. Ak ho nenájdeš, sú to tebou vymyslené domnienky, povesti a báje.

Tento rok má dobré ohlasy hlavne čo sa týka defenzívnej hry a predbránkového priestoru, každopádne vyniknutie iba v tomto smere na úrovni juniorského hokeja proste nestačí.

Poopravím ťa. Nemá dobré ohlasy, ale výborné ohlasy, čo sa týka defenzívnej hry a predbránkového priestoru, fyzickej hry, vedenia puku a presnosti. Ako vieš, že to nestačí na vyššiu úroveň, keď ešte nedostal šancu? To sú abnormálne bohapusté vyhlásenia.

musíme iba čakať a o rok mu vytvoriť miesto u Crunch.

Iba čakať? A čo tak s ním pracovať a odstraňovať prípadné nedostatky? Áno, musíte mu vytvoriť miesto a dať mu hlavne šancu, ktorú si vďaka skvelej defenzíve zaslúži. Jeho primárnou úlohou na ľade je napokon defenzívna činnosť.

Nabudúce zváž svoje silné slová. Pekný deň.
11.03.2017 - 17:19:35
avatar
Do haja na farme mate Benoita Groulxa HC http://www.syracusecrunch.com/staff.aspx?path=mhockey
ach zmrdi a tak som dufal ze ho Habs zoberu ked by bola moznost ako asistenta ..

hodnost D&M .
12.03.2017 - 10:56:00
avatar
To už v lete, Zettler bol po prijatí Coopera k BOLTS ako jasná voľba. Hovorilo sa že mal veľký podiel na tom ako Crunch perfektne fungovali...avšak pod ním ako coachom to nefungovalo vôbec, zvlášť keď min rok nedokázal vybojovať ani Play-off.

Groulx bol zrejme presný zásah, dokáže pracovať s hráčmi, nedrží v zostave nutne životných AHLerov atď. čoho výsledkom je že držíme prvé miesto v divízii.

-btw pre zaujímavosť
Line-up Tampa Bay Crunch vs FLA
Palat-Point-Kucherov
Killer-Drouin-Gourde
Erne-Peca-Brown
Dumont-McKegg-Witkowski

zničujúca zostava. Jedna vec je ako nás oslabili zranenia a druhá ako nahradzuje skill gritom a musíme zabíjať bottom...tá 4lajna to je proste tragédia hneď s pohľadu, All stars drevákov.
Perličkou sú vyjadrenia Coopera a Yzermana na adresu Witkowského. Kde sa yzerman vyjadril že Witkowskeho nemôžeme zaradiť na waiver pretože je veľmi vzácny, je pre náš team nenahraditeľný a nemôžeme ho len tak stratiť.
Následne na to Cooper zázračne spravil z neho útočníka, a novinárom odpovedal \\"Witkowski is our new Boyle\\"


...but who cares, vyhrali sme, podali skvelý výkon, Vasil je famózny. pred bránami Play-off
12.03.2017 - 13:45:38
avatar
Pri tej zostave mi prídu posledné výsledky ako malý zázrak
hodnost D&M .
20.06.2017 - 19:50:34
avatar
Lightning\\\'s defensemen protected list Victor Hedman, Anton Stralman,Braydon Coburn

skvelá správa od yzermana, chránenie toho starého osla ktorého by si LV nezobralo ani zadarmo

Dnešný podpis Budaja bol očakávaný. Som zvedavý čo sa bude diať ak Vasilovi vypadne forma (ako sa už neraz stalo) alebo príde zranenie. Ďalší nepremyslený krok, mohli sme získať kvalitní back-up na trhu rovnako trejdom (vzhľadom na ED by to bolo oveľa jednoduchšie ako inokedy) ale budeme sa naťahovať z 35ročným veteránom ktorý u nás odchytal jeden spoľahlivý zápas, zbytočné trápenie pre neho v Cooperovom systéme....
-nepochopím ako sa Yzerman nemôže poučiť, toto isté sme zažívali s Nabokovom pred 3rokmi.

Pozitívny je aspoň príchod Sergacheva ktorý by mal byť viditeľný upgrade proti našimi Šustrom a Garrisonom z minulej sezóny.
Už len dúfať že si LV zoberú Šutra

EDIT: #tblightning has some promising young forward prospects to deal from and two second round picks. Could unload some salary other way
hodnost D&M .
01.07.2017 - 12:07:11
avatar
Ondrej Palat and Tyler Johnson contracts

Na začiatok hneď spomeniem podpis Killorna 7y/4,5m.

Jedna z najhlavnejších otázok ktorá sa musí vyriešiť sú podpisy RFA Ondreja a Tylera.
Pred pár dňami dostali QO.

Johnson:
14/15 = GP.77 G.29 A.43 P.72
15/16 = GP.69 G14 A.24 P.38
16/17= GP.66 G.19 A.26 P.45

Palat:
14/15= GP.75 G.16 A.47 P.63
15/16= GP.62 G.16 A.24 P.40
16/17= GP75 G.17 A.35 P.52

Faktom je že obaja majú stále 26rokov teda najlepšie roky pred sebou a rovnako majú v priemere 0.7 bodu na zápas. Na druhej strane, obaja majú za sebou nepodarený rok.
-momentálne poberali plat 3.333 ročne.

Najväčšou prednosťou akou Johnson disponuje, je jednoznačne jeho Beast Play-off mod . V oboch našich POrunnoch bol proste neskutočný, to ako dokáže vygradovať svoje výkony, je pre cup-contender team mimoriadne dôležité. Najmä jeho wake up v PO 2016
Čo však je problém, je neskutočný injury prone. Johnson hral posledné dve sezóny často so zraneniami, xy krát počas sezóny bol pred zápasom "questionable".
A práve preto že posledné 2sezóny sa nemohol poriadne ukázať, je naozaj ťažké určiť jeho zmluvu. Faktom ale je že riziko toho že tieto little injuries ho môžu natrvalo poškodiť stúpa....
Mrzí ma ale fakt že veľa fans po zlých výsledok Johnsona úplne odpisuje, už ho nahradzuje Pointom či Howdenom na 2C a zabúda napr. na to ako v PO2016 strápnil Stamkosa....
Odporúčaná zmluva: 5y/27,5m.
Očakávaná zmluva: 7y/40m.

Čo sa týka, Palata máme tu najlepšie two-way krídlo teamu. Čo je najväčší problém?
Vlastne, sú 2. V stats hore vidno že posledné 3roky nepokoril nikdy 20g, jediný krát to bolo v rookie season v lajne Johnson-St.Jidáš. Každopádne nemôžme popierať jeho progress v "defence game" za tieto roky, jeho takeaways či to ako vyspel.
Druhým problémom je fakt že, Ondrej je hrozne nekonzistentný. Prvé polky sezóny je to ako iný hráč, často až invisible.
táto sezóna:
Pre-All Star: 24 points in 45 games.
Post-All Star: 28 points in 29 games.
Každý. Jeden. Rok.
Odporúčaná zmluva: 7y/33,25m.
Očakávaná zmluva: 7y/35m.

-myslím že Killerova zmluva bude čo sa týka rokov odrazový mostík a fakt že obaja začnú vstupovať potencionálne do najlepších rokov, tak to budú long term contracts. U Johnsona by mi nevadilo ani niečo k 6mega, ale stále platí že je to oveľa väčší risk ako Palat. hlavne sa zbaviť teda Callahana zapracovať a dať šancu triu Howden, Cirelli, Raddysh.

Total Cap Hit: cca 68
Space: 7mega
Rátal som z capom Palata a Johnsona po 5mega....čo teda ukazuje luxusných 7mega space, a prísľub na to že môžeme podpísať na trhu očakávanú RHD posilu. No a potom sa človek dočíta o Girardim
pair Coburn-Girardi
01.07.2017 - 12:14:48
avatar
Pár Coburn- Girardi by som chcel vidieť hrať proti najrychlejšiemu týmu NHL Torontu.Neviem si predstaviť čo by s nimi robil napr Marner alebo Brown .
hodnost D&M .
01.07.2017 - 12:47:24
avatar
duo Coburn-Girardi by bolo samovražda to hádam pochopí aj Cooper....ale už len ten prípadny sing pána Girardiho je katastrofa
01.07.2017 - 14:58:53
avatar
Zdravím na SLovensko, tak dnes konečně od 18 vypukne trh s volnýma hráči!

Jak to vidíte s Tampou, podepíše Girardiho? Uloví nějakou pěknou rybku ?

Co jinak říkáte na tandem Vasil , Budaj ?
02.07.2017 - 00:37:09
avatar
Podľa mňa je podpis Girardiho úplne logický, stále je to solídny bek a má nám čo ponúknuť, Yzerman sa očividne nechce vzdať triplets nech to stojí čo to stojí a trade jedného z nich zrejme ani nebral do úvahy. Ďalšou výhodou je, že vzhľadom na jeho vek a len 2-ročný kontrakt sa viac otvárajú brány do NHL pre Černáka/Foote-a (už sa len modliť za ich progress) ako v prípade, že by si upísal dlho spomínaného Shattenkirka, ktorý by nás škrtil nie len v cap hite, ale aj otáznymi výkonmi.
K podpisu Kunitza, chlapec hrá stále na úrovni a môže veľmi pomôcť v PO, ktoré nám snáď neujde. Fans sa k nemu vyjadrujú len pozitívne, už sa teším na nový ročník.

< 1 ... 116 117 118 119 120 121 ... 123 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies