Jurčo má za sebou skvelý debut. Vychválil ho aj tréner!

Slovenský útočník Tomáš Jurčo by sa čoskoro mohol dočkať väčšieho priestoru na ľade. Jeho tohtosezónny debut v drese Detroit Red Wings mu totiž vyšiel fantasticky.

Čoskoro dvadsaťštyriročný košický rodák síce nebodoval a odohral len necelých desať minút, no podal veľmi dobrý výkon, ktorým prispel svojou mierou k víťazstvu 3:1 nad Dallasom Stars.

Aký bol jeho výkon podľa trénera Jeffa Blashilla?

„Excelentný,“ odvetil kormidelník pre MLive. „Excelentný. Myslím si, že hral skutočne, skutočne dobre. Nehral už takmer večnosť, hoci pár zápasov odohral v Grand Rapids. Korčuľoval veľmi dobre, trafil tyčku hneď pri prvom striedaní, v druhej tretine mal ďalšiu skutočne dobrú šancu. Korčuľoval dobre a tomu útoku dodal naozaj dobrú dynamiku.“

Jurčo sa v prvom zápase v NHL od apríla musel zmieriť s pozíciou vo štvrtom útoku po boku Stevea Otta a Rileyho Sheahana. To však nie je útok, v ktorom by chcel skončiť.

„Ak bude hrať takto, tak si určite vyslúži viac minút,“ poznamenal Blashill. „Keď sem prídu mladí hráči, niekedy sa cítia ukrivdene. Až potom si uvedomia, že si svoje miesto v tejto lige musia zaslúžiť. Je to súčasť dozrievania. On si tu chce zaslúžiť miesto, v ktorom bude mať veľký vplyv a ak má začínať vo štvrtej formácii, tak sa nám pokúsi pomôcť aj v nej. Ak bude hrať tak ako dnes, bude pre nás pomocou bez ohľadu na útok, v ktorom nastúpi.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 11. 2016 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL