Pánik vie, čo bolo potrebné, aby jeho gól viedol k výhre

Slovenský útočník Richard Pánik strelil v utorok svoj deviaty gól v tejto sezóne, ktorým v 59. minúte znižoval stav na 3:4. Dal tak nádej Chicagu, ktorá sa však nepretavila do reality. Stav sa už nezmenil a z výhry sa radovala Ottawa.

Blackhawks boli počas zápasu prestrieľaní 26:30, ale po dvoch tretinách bol pomer striel jasnejší v prospech Senators – 26:15. A práve na to poukázal Pánik, ktorého potešila hra tímu v tretej tretine. V nej mali prevahu „Hawks“ 11:4.

„Tá tretia tretina bola naša najlepšia. Ak by sme hrali celý zápas tak ako sme hrali v tretej tretine, tak si myslím, že by sme tento zápas vyhrali,“ povedal Pánik pre tímovú stránku. „Musíme tento zápas hodiť za hlavu.“

Martinský rodák strelil svoj druhý gól v ostatných štyroch zápasoch, pričom opäť potvrdil, že sa jeho útok v ostatnej dobe zohral.

„Snažíme sa hrať jednoducho. Tá súhra sa medzi nami vyvinula sama. Myslím si, že je to dobré. Máme robustné telá, tak to využívame v rohoch a snažíme sa mať puk pod kontrolou v útočnom pásme,“ poznamenal Pánik, ktorý v zápase pri jednom z únikov trafil aj tyčku.

„Obranca bol na mne, a tak som sa snažil len vystreliť. Bola to smola, že puk neprešiel do brány.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 12. 2016 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL