Aké hodnotenia si po polovici sezóny vyslúžili Tatar s Jurčom?

Ted Kulfan z denníka The Detroit News sa pred utorkovým zápasom odhodlal po polovici sezóny zhodnotiť výkony hráčov Red Wings. Na paškál si, samozrejme, zobral aj slovenských útočníkov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča. Príliš dobre však neobstáli.

Tomáš Tatar

Tomáš Tatar dostal od Kulfana známku D. Tú je jeho odôvodnenie: „Red Wings dúfali, že Tatar zareaguje na ofenzívne nevydarenú sezónu, ale to sa nestalo. Tatar strelil zatiaľ iba osem gólov, na ktoré potreboval odohrať až 40 zápasov. Naďalej je až príliš často v niektorých obdobiach na ľade neviditeľný.“

Z
G
A
B
+/-
TM
41
9
10
19
-5
18

Tomáš Jurčo

Tomáša Jurča pre neveľký počet zápasov Kulfan nehodnotil, ale napísal aj k nemu pár slov: „Jeho sezóna začala neskoro, pretože mal problémy s chrbtom. Od uzdravenia však nebol schopný skórovať ani sa natrvalo usadiť v základnej zostave.“

Z
G
A
B
+/-
TM
11
0
0
0
-3
2

Ako obstáli ostatní útočníci Red Wings?

Ak vás zaujíma, ako na tom sú Slováci v porovnaní so spoluhráčmi z útoku, vedzte, že len Gustav Nyquist (D-) a Riley Sheahan (F) majú horšie hodnotenie ako Tatar. Rovnako ako Jurčo, známku nedostali ani Justin Abdelkader a Darren Helm.

Najlepšie zo všetkých obstál Anthony Mantha, ktorý ako jediný dostal čisté A. Thomas Vanek a Henrik Zetterberg sa mu priblížili, ale museli sa zmieriť aj s mínusom za áčkom.

Dylan Larkin mal B+, Steve Ott B- a čisté B dostalo najviac hráčov – Andreas Athanasiou, Luke Glendening a Frans Nielsen. Zostáva už len Drew Miller, ktorý dostal známku D.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL