Jurčo pred návratom do akcie: Potrebujem len šťastný odraz puku

Slovenský útočník Detroitu Tomáš Jurčo neprežíva ideálny ročník. Veľa toho nenahral a zatiaľ nezískal ani bod. V utorok však dostane ďalšiu šancu ukázať, že si zaslúžil viac priestoru.

Dvadsaťštyriročný Košičan odohral v tejto sezóne len 11 zápasov s priemerným „ice-timom“ 10 minút a 32 sekúnd. Jej úvod vynechal pre operáciu chrbta, no posledných deväť duelov od 4. januára presedel na tribúne ako zdravý náhradník.

„Je to súčasť hry, musím sa s tým zmieriť. Nemôžem to ovplyvniť, len tvrdo pracovať. Ak dostanem dostatok priestoru, môžem niečo urobiť,“ povedal Jurčo v pondelok pre Detroit Free Press.

V nedeľu mu hrozilo zapísanie na waiver listinu a zostup do AHL po návrate Niklasa Kronwalla do zostavy. V zápase proti New Yorku Rangers sa však zranili útočníci Thomas Vanek a Dylan Larkin, čím sa uvoľnil priestor pre slovenského krídelníka.

Jurčo vie, že túto šancu musí využiť. „Cítim sa dobre a som nabudený. Dúfam, že odohrám dosť minút a bude sa mi dariť. Potrebujem len jeden šťastný odraz puku. Hádam sa to potom otočí v môj prospech.“

Tréner Red Wings Jeff Blashill pred utorkovým zápasom v Bostone prezradil, že Jurčo nedostáva málo priestoru na ľade preto, že by hral zle.

„Rozhodol som sa uprednostniť iných krídelníkov pred ním, ale nie preto, že by hral zle. Myslím si, že dokáže zabrať a hrať naozaj dobre. Podľa mňa len čakal na príležitosť. V nasledujúcich dvoch zápasoch ju skutočne dostane.“

Jurčo by mal nastúpiť aj na stredajší domáci duel proti Torontu, posledný pred Víkendom hviezd NHL. Podarí sa mu v utorok splatiť trénerovi dôveru a začne napĺňať očakávania, ktoré do neho klub vkladá?


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 24. 01. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL