Detroit bude v utorok bez Vaneka i Larkina, no s Jurčom

Detroit v utorok zavíta na ľad divízne rivala v boji o play-off, Bostonu. V zápase podľa očakávaní nenastúpi útočník Thomas Vanek, no chýbať bude aj útočník Dylan Larkin. Tieto absencie však dajú šancu hrať Tomášovi Jurčovi.

Vanek utrpel v nedeľnom zápase zranenie dolnej časti tela, keď ho na konci prvej tretiny zasiahla strela spoluhráča Andreasa Athanasioua. Jeho stav by nemal byť až taký vážny a bude sa posudzovať na dennej báze.

Larkin bol v pondelok umiestnený na sedemdňovú listinu zranených hráčov, pretože ho sužuje zranenie hornej časti tela. V poslednom zápase proti Rangers odohral 18 minút.

Vanek vynechal v tejto sezóne už 11 zápasov, ale napriek tomu je s 31 bodmi najproduktívnejším hráčom tímu spolu s kapitánom Henrikom Zetterbergom. Larkin zaznamenal 12 gólov a 18 bodov v 47 dueloch.

„Určite nie je zábavné prísť o týchto dvoch hráčov. Podobnými situáciami sme si však už v tejto sezóne prechádzali v množstve zápasov. Zvyšok tímu bude pripravený a odvedie svoju robotu,“ poznamenal Zetterberg pre klubový web.

V utorok sa do zostavy Detroitu vráti Jurčo, ktorý v pondelok trénoval v treťom útoku s Justinom Abdelkaderom a Rileym Sheahanom. Tomáš Tatar bude krídlom druhého útoku s Andreasom Athanasiouom a Fransom Nielsenom.

Red Wings bodovali v piatich zápasoch po sebe a momentálne strácajú na Boston štyri body. Bruins sú na tretej postupovej pozícii v Atlantickej divízii.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 01. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL