Jurčo vyjadril nespokojnosť. Detroit sa ho vraj snaží vymeniť

Utorok bol ohľadom slovenského útočníka Tomáša Jurča zaujímavý. Po deviatich zápasoch dostal šancu hrať, no ešte predtým si stihol rypnúť do trénera Jeffa Blashilla. Situáciu neskôr ešte okorenil známy kanadský insider.

Jurčo nie je spokojný s tým, že v Detroite hráva sporadicky a väčšinou len vo štvrtom útoku. Dal o tom vedieť pre Detroit Free Press aj po pondelkovom dopoludňajšom rozkorčuľovaní, po ktorom sa zamýšľal nad tým, prečo nehráva a čo by mu mohlo pomôcť.

„Z nejakého dôvodu je pre mňa ťažké zostať v zostave. Možno by som mal získať nejaké body, pretože si nemyslím, že mi dobré výkony zabezpečia zotrvanie v zostave. Aj predtým, keď som hral, tak mi Blashill najskôr povedal, že som hral dobre, no na druhý deň zo mňa urobil náhradníka,“ povedal Jurčo, ktorý sa neberie za hráča vhodného do štvrtého útoku.

„Ja nie som hráč, ktorý vyjde na ľad a bude hrať fyzicky ako Abdelkader. Som odlišný hokejista. Samozrejme, že sa snažím využívať aj telo. Vždy som však patril medzi tých zručnejších hráčov. To ma sem dostalo a ja sa potrebujem aj tu snažiť robiť rovnaké veci. Nebudem behať hore-dole a zrážať ľudí. Ani sa biť.“

Dvadsaťštyriročný košický rodák už stihol požiadať vedenie Red Wings o výmenu. Potvrdil to aj Elliotte Friedman z televízie Sportsnet. „Znie to tak, že Tomáš Jurčo chce novú príležitosť a Detroit sa snaží nájsť partnera na výmenu,“ poznamenal.

Jurčova produktivita v ostatných rokoch klesala. V sezóne 2013/14 nazbieral 15 bodov v 36 dueloch, o rok neskôr 18 v 63 zápasoch, vlani šesť bodov v 44 dueloch a v tejto sezóne ešte nebodoval ani raz v 12 stretnutiach. Po sezóne sa môže stať obmedzeným voľným hráčom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 01. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL