Tréner Bednar má dôveru Sakica aj napriek biednej sezóne

Generálny manažér tímu Colorado Avalanche, Joe Sakic, zvažuje niekoľko potenciálnych zmien v zostave tímu, ale v jednej otázke so zmenou nepočíta – s postom hlavného trénera.

Denverský klub má bilanciu 15-37-2, ktorá v tom negatívnom smere nemá v lige konkurenciu. Napriek tomu Sakic verí, že chyba nie je v trénerovi a tvrdí, že pozícia Jareda Bednara je bezpečná.

„Každý je sklamaný, počnúc mnou, až k majiteľom, trénerom, hráčom. Viem, že aj Bednar je z toho frustrovaný. Pri smerovaní, ktoré chcem mať s týmto mladým tímom, si však myslím, že bude jeho skvelým trénerom,“ povedal Sakic pre Denver Post.

Sakic povedal, že chce prestavať mužstvo s dôrazom na mladosť a rýchlosť. Aj napriek nezdarom si stále užíva prácu generálneho manažéra a obdobie trápenia berie ako výzvu, ktorú by chcel premeniť na úspech.

„Užívam si to, čo robím. Napriek tomu, že je tento ročník frustrujúci a musíme si ním jednoducho prejsť, stále je tu veľa dobrých vecí, vďaka ktorým môžeme všetko zmeniť a ísť tým správnym smerom,“ dodal Sakic, ktorý otvoril pred touto sezónou Bednarovi dvere do NHL po rezignácii Patricka Roya.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 02. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL