Už aj Sidney Crosby je v klube tisícbodových + video

Hviezdny kapitán Pittburghu Penguins, Sidney Crosby, sa vo štvrtkovom zápase proti Winnipegu zapísal do klubu hráčov, ktorí vo svojej kariére nazbierali minimálne 1000 bodov.

Crosby

Hráč s číslom 87 zaregistroval gól a dve asistencie, vďaka čomu má na konte už 1002 bodov. Po zápase sa stal jeho prvou hviezdou, a to najmä preto, že ho rozhodol gólom v poslednej minúte predĺženia. Vydarený večer zažil doma vo vypredanej PPG Paints Arene.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Cole Harbour bol k tejto méte predurčený už na drafte v roku 2005, keď sa stal jasnou jednotkou. Na mimoriadnu métu potreboval odohrať len 757 zápasov a dosiahol by ju aj skôr nebyť otrasov mozgu. Rýchlejší boli v histórii len jedenásti hráči.

Crosby, ktorý má momentálne na konte 369 gólov a 633 asistencií, sa stal 86. hráčom, ktorému sa to v histórii podarilo. Dokázalo to len ďalších sedem aktívnych hokejistov, ale ani jeden to nezvládol v menšom počte zápasov. Ani Jaromír Jágr (763).

„Je pekné vyhrať zápas, keď máte takýto pamätný večer. Chcete ho ukončiť správnym spôsobom. “ skonštatoval pre AP Crosby, ktorý toto jubileum oslávil ako šiesty hráč v drese Penguins. „Je to ohromný hráč,“ poznamenal tréner Mike Sullivan.



Okrem Crosbyho zaregistrovali svoj 1000. bod v NHL v priebehu tohto ročníka aj Alex Ovečkin z Washingtonu a útočník Vancouveru Henrik Sedin. Jeho brat Daniel je ďalším v poradí. V tejto sezóne to už však pravdepodobne nestihne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL