Varlamov bude v novej sezóne zdravý a lepší, veria Avalanche

Tím Colorado Avalanche sa neobáva o zdravie brankára Semiona Varlamova. Ten 26. januára podstúpil operáciu bedra, ktorá mu predčasne ukončila aktuálny ročník.

Varlamov absentoval v tomto ročníku trikrát pre problémy so slabinami, ktoré ho obmedzili len na 24 zápasov a 89,8% úspešnosť zákrokov. Generálny manažér Joe Sakic verí, že sa z operácie zotaví a pred štartom sezóny 2017/18 bude v poriadku.

„Očakávam, že bude v budúcej sezóne úplne zdravý. Mal problémy so slabinami v posledných pár sezónach i v tej aktuálnej. Je to však pracovitý a starostlivý hráč,“ poznamenal Sakic pre Denver Post.

Brankárskej jednotke denverského tímu sa v tomto ročníku nedarilo a okrem 89,8% úspešnosti zákrokov mala priemer 3,38 inkasovaného gólu na zápas. Sakic verí, že za slabšie výkony mohli práve zdravotné problémy.

„Sme si veľmi istí, že vďaka tejto procedúre sa vráti tam, kde bol. Bude to pre neho mentálne omnoho lepšie, keď nebude žiť stále v strachu, že ho len kúsok delí od ďalšieho natiahnutia slabín. Tento ročník bol pre neho ťažký najmä mentálne. Vďaka tomuto zákroku bude späť v 100% stave a bude sa môcť koncentrovať len na chytanie,“ dodal Sakic.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL