Cháru neprekvapilo, že si Julien našiel prácu tak rýchlo

Slovenský obranca Bostonu Zdeno Chára nebol vôbec prekvapený, že si jeho niekdajší kormidelník Claude Julien veľmi rýchlo po vyhodení našiel prácu na lavičke iného tímu NHL.

Skúsený trenčiansky rodák nebol prekvapený ani tým, že Julien akceptoval pozíciu hlavného trénera tímu Montreal Canadiens, ktorý je rivalom Bruins.

„V prvom rade, je to veľmi dobrý tréner,“ povedal Chára pre Postmedia. „Je bilingválny, čo je pre daný trh dôležité. Montreal už predtým trénoval, takže pozná tlak, ktorý tam je. Nám pomohol vyhrať Stanleyho pohár a prebojovať sa do ďalšieho finále, takže má silný životopis.“

„Dáva to zmysel. (Generálny manažér Canadiens) Marc Bergevin a Claude spolu v septembri pracovali v reprezentácii Kanady na Svetovom pohári a z toho, čo som čítal, viem, že videli veci rovnakým spôsobom.“

Bruins a Canadiens sa v základnej časti tohto ročníka už nestretnú, ale v play-off by mohli. Tam však najskôr Bruins musia postúpiť. Práve v bojoch o Stanleyho pohár sa medzi Chárom a Julienom vytvárali tie najvýznamnejšie spomienky.

„Claude a ja sme si spoločne prešli mnohým. Pripojil sa k našej organizácii rok po tom, čo som prišiel ja a zažili sme nejaké úspechy. Nikdy nezabudnete na ľudí, s ktorými vyhráte Stanleyho pohár. Je to však biznis. Je to jeho súčasť,“ dodal Chára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL