Tatar v prvom útoku. Pomôže mu to ukončiť obdobie trápenia?

Po tom, čo Gustav Nyquist dostal od ligy šesťzápasový dištanc, bol slovenský útočník Tomáš Tatar presunutý do prvého útoku Detroitu k Henrikovi Zetterbergovi a Anthonymu Manthovi.

Dvadsaťšesťročný Dubničan je rád, že opäť dostáva šancu hrať s kapitánom tímu, ktorý je aj napriek pokročilému veku najproduktívnejším hráčom mužstva so 41 bodmi.

„Myslím si, že Hank je stabilný. Počas celej tejto sezóny hrá skvelý hokej. Na ľade je skutočne rozumný a hru veľmi dobre pozná, takže je s ním vždy zábavné hrať v jednom útoku. To určite,“ povedal Tatar pre Detroit Free Press.

Tatar, ktorý v tejto sezóne nazbieral 12 gólov a 14 asistencií v 57 zápasoch, hral v prvom útoku aj v úvode sezóny a fungovalo to celkom dobre.

„S „Tuniakom“ som odohral v tejto sezóne veľa zápasov. Myslím si, že nám to išlo dobre. Dúfajme, že dokážeme vytvoriť nejakú ofenzívu,“ poznamenal Zetterberg.

V prvom zápase pokope sa veľa efektívnej ofenzívy útoku vyprodukovať nepodarilo. Zeterberg mal síce až šesť streleckých pokusov (Tatar jeden), ale Red Wings podľahli Blues 0:2. Šancu na nápravu budú mať v sobotu proti Washingtonu.

Tatarovi by sa nejaký ten bod už hodil. V posledných šiestich zápasoch nebodoval, čo je jeho najhoršie obdobie v sezóne. Gólové suchoty ťahá sedem zápasov.

Od 25. januára (9 duelov) vyslal na bránu viac ako dve strely len raz – tri v sobotu proti Blue Jackets. Počas tohto obdobia má priemer 1,33 strely na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL